Poster |
Message |
Ri-Q. |
Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguil
quote: Astro SS: Milleks need 2 pilti mingist suvalisest värdliikurist?
Moder Hot Rod ? Kindlasti mitte,
Kõige ehdam näide oleks. Swenssonite Volvo Jackob
See värdliikur on palju rohkem rod kui punane mosse.
01.02.2015 at 11:25 |
|
ivoalaska |
quote: ivoalaska: Eile kell 14.05 tuli Discoveri pealt saade, milles kajastati hot rodinduse ajalugu. Kahjuks endal ajamasin jampsib ja järgi ei saa vaadata.
Nägin selle saate nüüd ära. Hot rodindusest ja dragist rääkisid kodanikud Don "The Snake" Prudhomme ja John Force. Esimene neist on hot rodinduse üks esiisadest, kelle nooruspõlve sõprusringkonnast kasvas välja hot rodi kultuur ja sellest omakorda dragrace nagu meie seda tänapäeval teame.
Tema sõnade kohaselt said hot rodid alguse käepärastest vahenditest autode kiiremaks ehitamine. Jutust käis läbi ka, et mootoriteks olid enimlevinud flatheadid aga kasutati ka kõike muud, mis saadaval oli, näiteks mingeid Lincolni padasid. Ühesõnaga mina sain asjast aru sedasi, et hot rodiks algselt võib lugeda ikkagi masina kiiremaks ehitamist käepärastest vahenditest. Mingi kindel mark seejuures oluline ei ole.
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
Chrysler PT Cruiser enda piinamiseks |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
01.02.2015 at 11:52 |
|
hotrod |
kas sa selle saate netist suudaksid leida, tahaks ka vaadat, ise kohe ei leinud :/
01.02.2015 at 12:11 |
|
Ri-Q. |
quote: ivoalaska: quote: ivoalaska: Eile kell 14.05 tuli Discoveri pealt saade, milles kajastati hot rodinduse ajalugu. Kahjuks endal ajamasin jampsib ja järgi ei saa vaadata.
Nägin selle saate nüüd ära. Hot rodindusest ja dragist rääkisid kodanikud Don "The Snake" Prudhomme ja John Force. Esimene neist on hot rodinduse üks esiisadest, kelle nooruspõlve sõprusringkonnast kasvas välja hot rodi kultuur ja sellest omakorda dragrace nagu meie seda tänapäeval teame.
Tema sõnade kohaselt said hot rodid alguse käepärastest vahenditest autode kiiremaks ehitamine. Jutust käis läbi ka, et mootoriteks olid enimlevinud flatheadid aga kasutati ka kõike muud, mis saadaval oli, näiteks mingeid Lincolni padasid. Ühesõnaga mina sain asjast aru sedasi, et hot rodiks algselt võib lugeda ikkagi masina kiiremaks ehitamist käepärastest vahenditest. Mingi kindel mark seejuures oluline ei ole.
Nii see peaks olema. Kiirus oli oluline.
01.02.2015 at 12:16 |
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Vanapagan |
Et siis võtame käepärase PAZ bussi, paneme GAZ 53-e v8 peale ja ongi ehe Hot Rod valmis või?
01.02.2015 at 12:29 |
1 edit. Last edited 01.02.2015 at 12:35 by Vanapagan
|
altraditional |
Meeldiv kuulda, et mu masin paljudele, ka tuliste vaidluste mõlema poole esindajatele, meeldib.
Registreerimiseks on tõesti vaja, et rattad ja mootor oleksid kaetud.
Presenteerin ka oma arusaama:
Algselt, 50date aastate kandis, tähendas hot rod igasugust võimsamaks, kiiremaks ehitatud autot. Ennekõike saavutati see mootorivahetuste, kaalu- ja tuuletakistuse vähendamise ja juba tekkima hakkavate aftermarket-tükkide külgepoltimise teel. Valdavas enamuses ei olnud need ainult spordiks ehk rekorditeks tehtud masinad, vaid sõitsid ka tänaval, või kultuse levides, ainult tänaval. Nagu öeldud, oli küll vabadus neid teha millest tahes, aga valdav enamus olid Fordid. 20-30 aastate Fordid olid sel hetkel lihtsalt suvalised 20a vanad masinad, odavad, hulgi toodetud, nagu E36 tänapäeval. Neil oli paras suurus ja täismetallkere. tehnika poolest oli samuti nö. kõik lubatud, aga valdav enamus said flathead V8. Kuna need olid odavad, masstoodetud, nende kohta oli know-how ja (perf.)jupid saadaval.
Niikui 1955 tekkis efektiivsem alternatiivmootor SBC, mis ka soodsalt massidesse levis, hakati seda igale poole paigaldama. Hemid olid tõsised racing-pajad, mis jäid pigem tänaval tiirutajate unistuseks. Aga kel jaksu, läks ka seda teed. Tänapäeva paralleel, kui palju kasutatakse praeguse jääraja, põlluralli, bagi vms.tehnikadoonorina mõnd baieri või vag mootorit, vs. näiteks Lexuse või corvette omi. Põhikohal hind, algmaterjali ja info kättesaadavus.
Kokkuvõte: Mõiste Hot Rod ei piira küll keresid ega mootoreid, aga praegu hotrodinduse tippajale tagasi vaadates kumavad sealt konkreetsed kered, konkreetsed mootorid. Siinkohal on igaühes endas kinni, kas ta hindab seda ajalugu ja traditsioone, nimetades Hot Rodiks ainult sinna ajalookuvandisse sobivaid masinaid. Eesti ehitajatele saab kuvandisse sobiv traditional hot rod olla kõrgeks sihiks, mille poole püüelda.
Mitte nii hästi kuvandisse sobivad, on siis igasugused muud rodid, rat, show, street, modern jne. Kusjuures, street ja modern ei ole ka päris üks ja sama?
Mina oma Model A'd ei nimeta päris traditsionaalseks asjaks. pigem isegi viisakapoolseks Ratiks vist.
|
01.02.2015 at 12:33 |
|
Ri-Q. |
Hot rodi määratlemise muudab keeruliseks see, et tal on väga pikk ajalugu, mis sisaldab mitmesuguseid pöördeid. Ja need pöörded on ikka väga järsud. Varane rod on täiesti midagi muud võrreldes selle rodiga, millest enamik inimesi kasvõi selles teemas räägib. Nii lihtne ongi.
01.02.2015 at 12:35 |
|
ivoalaska |
quote: hotrod: kas sa selle saate netist suudaksid leida, tahaks ka vaadat, ise kohe ei leinud :/
Saate nimi on Americarna aga episoodi numbrit ei leidnud. Seal üldse räägitakse palju autode ajaloost. Nii Nascari, dragi + igasugu muude USAs levinud võistlussarjadest.
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
01.02.2015 at 13:58 |
|
ivoalaska |
quote: Vanapagan: Et siis võtame käepärase PAZ bussi, paneme GAZ 53-e v8 peale ja ongi ehe Hot Rod valmis või?
No teoreetiliselt küll võiks see mikide mõistes hot rod olla, kui see PAZ kuidagi nobedamalt liikuma hakkab Nüüd tuleb Motorist ja paneb mulle needuse peale..
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
01.02.2015 at 14:01 |
|
BENBEN |
Minu meelest KÕIGE olulisem selle teemaarenduse juures on see, et teemat saab nägu-vastu-nägu, suvel, Bjuutil jätkata...Kasvõi kogu selle sõnavõtnud seltskonnaga robinal, oma tõekspidamisi näidates, mööda telklat ringi joosta. Ja lõpuks selgub võitja, kellel on kõige "tulisemad rattad".
www.benben.ee |
01.02.2015 at 14:04 |
|
ivoalaska |
quote: Vanapagan: Selle viimase oleks võind teha veneaegsest istmega malmvannist, oleks isegi parem saand.
Malmvannist annab häid asju teha. See mängu rotikas võitis suvel mitmeid auhindu seebikarbi rallil Rakveres Kokku klopsitud kahe kasti õlle ja mõne tunniga
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
02.02.2015 at 17:47 |
|
hotrod |
Kodanik T-bird mo.meelest müüs ka vahepeal t-bucketi vanni, mis klaasplastist. Sellest saaks ka väga lihtsalt midagi valmis teha.
Igalyuhul tundub et skene päris surnud eestis siiski pole kui arenguruumi on kõvasti. Hot rodi teema siin foorumis on aga väga populaarne, see on hea
05.02.2015 at 11:41 |
|
wax |
Uhke (u)rod saadaval http://auto.plius.lt/skelbimai/kita-kita-2-0-l-kupe-coupe-2005-benzinas-3939788.html
|
06.02.2015 at 12:12 |
|
Märt |
quote: wax: Uhke (u)rod saadaval http://auto.plius.lt/skelbimai/kita-kita-2-0-l-kupe-coupe-2005-benzinas-3939788.html
seal kiri aknal väidab selle Hot Road'ks
06.02.2015 at 14:22 |
|
DevilDeVille |
Vägailus ja soodne sirje igatahes on saand. Selgesti ka väga jõuline ja kiire. Taiese loomisel oli loosungiks "Pimedalt pimedale!".
06.02.2015 at 14:30 |
|
olevtoom |
Tundub, et sama härra, Andrius Naraškevičiuse sulest (või mingist muust tööriistast) pärineb ka
http://en.auto.plius.lt/ads/kita-kita-1-9-l-coupe-1935-petrol-3939790.html
06.02.2015 at 15:47 |
|
DevilDeVille |
See on juba samm edasi - "Pimedalt meistrilt pimedatele jalututele (tagareisijatele)"
06.02.2015 at 16:03 |
|
anryo |
Aga muidu on sisu ju päris ilus?
06.02.2015 at 16:42 |
|
DevilDeVille |
quote: anryo: Aga muidu on sisu ju päris ilus?
Maskvisspemmil on ka väga viisakas sisu. Tervikut see paraku ei päästa.
06.02.2015 at 16:57 |
|
Andrus BHRA |
quote: DevilDeVille: Vägailus ja soodne sirje igatahes on saand. Selgesti ka väga jõuline ja kiire. Taiese loomisel oli loosungiks "Pimedalt pimedale!".
Teadmata tegelikult asjade tagamaid on meil loomulikult kombeks anda kõigele kõiketeadvalt põhjapanevaid kommentaare! Erinevalt teist olen ma neid "taieseid" näinud ka päris elus ja seda sirjet isegi vahendanud Helsinki Extreme Car Show´le 2005´ndal aastal. Ja muuseas talle anti seal isegi mingi karikas, mis kategoorias, kahjuks ei mäleta, kuid kindlasti polnud see "koledaima kupee karikas". See ei tähenda seda, et ta tervikuna mingi etalon oleks aga tehtud töö oli ilusti tehtud, auto sõitis leedust omal jalal probleemideta kohale ja tervel näitusel ei olnud ühtegi nii kardinaalset "tuuningut". Loomulikult autode "missivõistlusel" ta eelvoorust edasi ei pääseks, kuid see ei tähenda, et see mingi jube ront on stiilis "Pimedalt pimedale"! See masin on otsast lõpuni tehtud ühe tavalise maamehe poolt ühes tavalises traktori kuuris, olematu eelarvega ehk sellest mis maamehel parasjagu aia ääres oli! Mehel oli tahtmine teha, teha midagi erilist ja seepärast on sellised mehed natukenegi respekti väärt. Ma võiksin siia lisada hulga erilisi inimesi, kui mitte öelda geeniusi - näiteks tunnen isiklikult ja olen käinud ka sellise mehe nagu Frank M. Rinderknecht´i "garaažis, kelle taieste seas leidub nii kuulsaid masinaid, kui ka erilisi uroode, kuid nad toimivad, neis igaühes on oma iva ja siiski on Frank oma ekstsentrilisuses väga hinnatud mees maailmas. Ma tahtsin jõuda selleni, et pole ilus teise mehe tööd sellisel moel maha teha, sest krt seda teab mis asja selline Andrius leedust on võimeline valmis tegema, kui tal meie mõistes piiramatus koguses raha kasutada oleks!
´87 Chevy Fleetside 454
Paar Ameerika uazikut |
07.02.2015 at 14:04 |
|
DevilDeVille |
quote: Andrus BHRA: quote: DevilDeVille: Vägailus ja soodne sirje igatahes on saand. Selgesti ka väga jõuline ja kiire. Taiese loomisel oli loosungiks "Pimedalt pimedale!".
Teadmata tegelikult asjade tagamaid on meil loomulikult kombeks anda kõigele kõiketeadvalt põhjapanevaid kommentaare! Erinevalt teist olen ma neid "taieseid" näinud ka päris elus ja seda sirjet isegi vahendanud Helsinki Extreme Car Show´le 2005´ndal aastal. Ja muuseas talle anti seal isegi mingi karikas, mis kategoorias, kahjuks ei mäleta, kuid kindlasti polnud see "koledaima kupee karikas". See ei tähenda seda, et ta tervikuna mingi etalon oleks aga tehtud töö oli ilusti tehtud, auto sõitis leedust omal jalal probleemideta kohale ja tervel näitusel ei olnud ühtegi nii kardinaalset "tuuningut". Loomulikult autode "missivõistlusel" ta eelvoorust edasi ei pääseks, kuid see ei tähenda, et see mingi jube ront on stiilis "Pimedalt pimedale"! See masin on otsast lõpuni tehtud ühe tavalise maamehe poolt ühes tavalises traktori kuuris, olematu eelarvega ehk sellest mis maamehel parasjagu aia ääres oli! Mehel oli tahtmine teha, teha midagi erilist ja seepärast on sellised mehed natukenegi respekti väärt. Ma võiksin siia lisada hulga erilisi inimesi, kui mitte öelda geeniusi - näiteks tunnen isiklikult ja olen käinud ka sellise mehe nagu Frank M. Rinderknecht´i "garaažis, kelle taieste seas leidub nii kuulsaid masinaid, kui ka erilisi uroode, kuid nad toimivad, neis igaühes on oma iva ja siiski on Frank oma ekstsentrilisuses väga hinnatud mees maailmas. Ma tahtsin jõuda selleni, et pole ilus teise mehe tööd sellisel moel maha teha, sest krt seda teab mis asja selline Andrius leedust on võimeline valmis tegema, kui tal meie mõistes piiramatus koguses raha kasutada oleks!
Selgesti pole küsimus rahas. Andrus, sina suht perfektsionistina, peaksid ju ometigi nõustuma, et jämedalt 1500 juudiruubli eest saab töökotta kõik ingliserattad ja asjad varuda? Maitsemeelt ja proportsioonitaju, mõistagi, ei osta ka triljonieest.
07.02.2015 at 17:49 |
|
Andrus BHRA |
Maitsemeelt muidugi ei osta, seda enam on tore kuulda seda mehe käest kes kadzillaki "kivikaitsega" üle puristas! Ma ei räägigi mingist "maitsest" või "ilumeelest", minu point oli selles, et teadmata tagamaad inimesest, tema võimalustest jne., oleme varmad kõiki ja kõike arvustama ja hindama! Ma vanasti, kui noor ja päris loll veel olin, siis ka teadsin kõigest kõike ja olin mihkel soovitusi ja arvamusi jagama! Nüüd aga suhtun sellistesse laus lollustesse ja maitseväärastustesse palju rahulikumalt ja et mitte riivata kellegi teise rõõmu tehtud tööst ütlen äärmisel juhul, et "ma poleks vist nii teinud"! Soovitusi jagada, et mitme juudirubla eest saaks milliseid riistu ja kui head tööd saaks nende riistadega teha jne.? Mis Sa arvad, palju oli Eestis garaaže 10-15 aastat tagasi, kus olid olemas inglise rattad ja sikemasinad ja shrinkerid jne.? Kas jätkub kahe käe sõrmedest, või aitab ühest? Palju oli meil 15-20 aastat tagasi mehi, kes peale seatina teadsid midagi ka keretinast? Vaata, mina võin seda julgelt küsida, sest mul olid need riistad siis olemas, kas ka Sinul? Ma hoidsin käes esimest korda keretina pulka vist aastal 1988-89. Mida sellega teha, sain selgeks alles 1999! Aga teeks ettepaneku, et me ei risusta hot rod´ide teemat ja ei vaidle siin! Sa ju tead, kus ma ennast nädalavahetustel "peidan", huvi korral gastronoomist läbi ja arutame asja meeste kombel!
´87 Chevy Fleetside 454
Paar Ameerika uazikut |
07.02.2015 at 19:16 |
|
altraditional |
Toormaterjali: http://www.nettivaraosa.com/kunnostettavat-ajoneuvot/1978085
|
09.02.2015 at 13:04 |
|
otsiabi |
no käidagu esmalt siis "nuustakul" http://www.kuldnebors.ee/search/soidukid/uunikumid/ford-t/search.mec?pob_post_id=50064303&pob_action=show_post&pob_cat_id=10698&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=et&search_X_cat_ids=10698&pob_page_index=1&pob_page_size=100
'86 STW |
09.02.2015 at 16:01 |
|
T-Bird |
Tere kQigile,http://www.kuldnebors.ee/search/soidukid/uunikumid/ford-t/search.mec?pob_post_id=50064303&pob_action=show_post&pob_cat_id=10698&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=et&search_X_cat_ids=10698&pob_page_index=1&pob_page_size=100
" target="_blank">http://www.kuldnebors.ee/search/soidukid/uunikumid/ford-t/search.mec?pob_post_id=50064303&pob_action=show_post&pob_cat_id=10698&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=et&search_X_cat_ids=10698&pob_page_index=1&pob_page_size=100
sellel Fordil paberid ei ole
/Chevrolet Master Deluxe 1937/
/Cadillac Eldorado/ |
09.02.2015 at 18:36 |
|