Poster |
Message |
rnx69 |
Eesti tanklates müüdav kütus ja nende kvaliteet.
Viimasel ajal kipub jälle bensiin ikka bensiini lõhnaga olema, nii palju, kui erinevatesse tanklatesse sattunud olen.
Kolme-nelja aasta eest juhtus aga selline tore lugu, et Nestest soetatav bensiin suutis paari-kolme kuuga läbi närida bensiini (mitte aga lahusti-) kindla vooliku ning mu väga toredalt tee peale jätta. Voolik sai peale vahetamist lahti lõigatud ja selle sisemine kiht oli täies ulatuses pudruks muutunud.
24.05.2013 at 09:15 |
|
viplala |
quote: antoonio: lihtsalt kordan kunagi varem kuskil topicus öeldut.
Näide elust enesest ja Eesti vs. Usa (soomes ei käi, seega asi teadmata).
Auto 79 deville.
2009, usas madalaim kütusekulu alla 13 lirtsu sajale, suurim 17 plussiga, keskmine 15 plussiga. Erineva kattega teed, erinevad horisontaalsed ja vertikaalsed kliimavöötmed (et ellimineerida seda head vabandust, et meite teed märksa karedamad jne blah blah). Kordagi ei tegelenud säästusõitmisega vaid sõidetud sai vastavalt vajadusele. Arvestus auto odomeetri järgi ning tankimised paak kraeni täis.
Sama auto, samas seades. tegin 2010 testi, kuna lihtsalt tahtsin teada mis värk on, siinmail. Rakvere olerexis paak kraeni ning rahulikult kruiisides tartu poole. Enne tartut olerexis paak jälle kraeni, klaasitäis alla 16ne läks paaki. Vahemaa ca 100 km. Ja olen proovinud mida iganes järgnevate aastate jooksul (kui meeles ja võimalus) kuid sellist numbrit nagu usas pole siin näinud. Kuskil 15 piirile saamiseks peab üksjagu võimlema.
Ok, üks suur erinevus, sealne vedelik sisaldas 5-10% etanooli või metanooli.
Sai kunagi ühe saurusega proovitud, siis kui meil müüdi veel 92'te. 95'te tankides tuli kulu 13-14 sajale, 92'ga 11-12 sajale. Mis kütusega sa seal usas sõitsid? Tehase poolt ette nähtud oktaanarvuga kütusest, kõrgema oktaanarvuga kütuse vastu vahetades, tõuseb tavaliselt ka kulu sajale. Katsu sa paar numbrit suuremate või väiksemate kingadega joosta, kohe on aeg teine. Sama kehtib ka oktaanarvu ja mootori kohta. Samuti mõjutab kulu igasugused kliimavöötmed, laiuskraadid, kõrgus merepinnast, õhu temperatuur ja niiskus.
Mulle on jäänud nendest testidest kusagilt meelde, et hoopis meie kütustega saab rohkem sõita. Ideaalmaades (usa kohta ei tea) on nõuded kütustele nii karmid, et sinna topitakse igasugu sodi, samas eemaldatakse sealt igasugu häid materjale, mis muidu kütuse efektiivsust tõstaksid. Äkki saab hoopis meil müüdavate kütustega mujal rohkem sõita? Selliseid teste pole keegi läbi veel viinud. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.05.2013 at 10:36 |
|
antoonio |
Nu ma kokkuhoidlik inime nii siin kui seal pool topin madalaimat mis jaamas saada . Siin siis 95 ja seal on kas 87 või 89 (seda siis nende tingimuste järgi määratud).
Seda, et terinevad tingimused mõjutavad (ega ma laboris sõida) siis selle pärast mainisingi ära et ei olnud ilus sile maantee vaid tingimused olid märksa varieeruvamad kui siinsel maalapil kohata võib.
24.05.2013 at 12:30 |
|
|