Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Rait Lemberi driftiauto surm
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Rait Lemberi driftiauto surm   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
partel

Rait Lemberi driftiauto surm
Ja Ayrton Senna ei osanud sõita...

Võidusõit on oma olemuselt asjade piiri peale ajamine, ja mõnikord kukud üle piiri.

Mulle teeb muret, et mõnikord tõsise konkurentsi puudumise tõttu tulevad võidud ja rekordid kergelt, suht algajatel meri põlvini ja turvalisusele ei pöörata piisavalt tähelepanu, kuna tegelik kodutöö on veel tegemata.

Mis huligaanidesse puutub, siis igaüks vast on näinud, kuidas elamukvartalis on null-nähtavusega olukorras sõidetud mängivate laste vahel küll alla 30 km/h vms, aga ikkagi väga ohtlikult.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
05.09.2012 at 11:41
v6sa
quote:
Ergo K: Ei oleks arvanudki, et siin nii palju "mente" on ?!
...

Ma nagu ei ole märganud alustatud menetlust?

Kodanikust on natuke kahju ka. Nägu on üsna äraseletatud sel hetkel, kui talle jõuab kohale edasise vääramatus. Et nagu ei olegi enam nii kunn...
Hea, et keegi kõrvaline viga ei saanud. Auto saab uue, ego lapitakse ka kokku. Aga surnud sponsor (või kes iganes seal kõrval adrenaliini koguski) oleks väga halb karma edasiseks... Sõitja on oma tee ja teod ise valinud, tema pärast ei ole nagu pointi muretseda.

Ma ka ei poolda avalikelt teedel lolli mängimist. Sest sõitja võib kõik õigesti teha, kuid siis tuleb põõsast kellegi kolmeaastane laps otse ratta alla... Loomulikult on laps ise süüdi!

Aga ka surnud...

Suletud alad ongi suletud selleks, et keegi asjatult seal ei kooserdaks. Kaks tõkestamata teeotsa hakkas lindilt silma küll. Ning loodetavasti oli teelõigu teises otsas ikka midagi selgemat, kui pelk ohutuledega kaubik risti.

Antud lõigul ju nähtavust ei olnud (ning saame ju kõik aru, et sirgel ja lagedal SEDA adrenaliini ei tule). Seega ei näinud ka juht enam ette, kuhu ta sõidab. Ma ei ole driftikunn, kuid olen piisavalt autoga külg ees sõitnud, et teada - sellises olukorras ei ole auto valitsemine enam sajaprotsendine ja juhusel on kuratlikult suur roll. Olgugi kodanik driftijumalus (teatud ringkonna arvates), läks tal auto käest - järelikult ei olnud seda kontrolli piisavalt ka tühja tee jaoks. Ning vaadates, kui kaugele, ei läinud mitte 70 pealt...
Nüüd tal on, millest õppida. Teeb järeldused ja sõidab edaspidi veel paremini ja ohutumalt.

Pärteli sõnad on aga kuld. Oma piire ei tea enne, kui need on kord ületatud...
Mõelge nendele enne, kui lähete avalikule teele oma võimeid näitama. Füüsikaseaduste kohaselt liikuv auto on tegelikult massihävitusrelv...

Aga video ise oli päris hea!

05.09.2012 at 12:12
Jesper

Video on hea jah, mulle eriti meeldib see, et kogu seda kurbust ja draamat on ka kajastatud. Enamik (mina kaasa arvatud) vast oleks selle osa välja lõiganud...

Mis puudutab kõrvalisi isikuid teel, siis paar aastat tagasi Audrus trenni tehes oli olukord, kus läbi lahtise värava (sest trenn toimus ja inimesed käisid sisse-välja) ilmus raja peasirgele vastassuunas sõitev roller kahe noore inimesega. Aeg oli sügisene ja hiline, väljas piisavalt pime et ilma tuledeta enam sõita ei näinud, rolleril polnud ka mingeid tulesid ning sirgele lähenes täiskiirusel auto. Mis siis, et see oli selleks hetkeks juba mitu aastat liikluseks suletud lõik, mis siis et kõik kooskõlastused olid olemas ja igal sammul leidus hoiatussilte, mis siis et kummivirnadega oli ammu vihjatud, et rajast tuleb kaarega mööda minna, mis siis et mootorite müra ei jätnud mingit kahtlust, mis seal hetkel toimumas on.

Tema nägi füüsiliselt tõkestamata otseteed koju ja lihtsalt sõitis.

Ma pole vist kunagi nii jämedaid pähkleid... khm, ütleme siis nii et higistanud, kui sel hetkel. Õnneks autojuht nägi viimasel hetkel et asi on jama ja õnnetus jäi olemata. Kõrvalseisjate võimuses polnud absoluutselt mitte midagi teha.

Teine sarnane olukord oli see, kui Nordic GT klassi võidusõidu ajal langevarjur rajale maandus. Mitte territooriumile, vaid actually asfaltile. Selle inimese pea sisse tahaks küll näha, huvi pärast.

Pärast neid episoode ma olen seisukohal, et sa võid ehitada kindlusemüüri ja okastraadi ümber oma autodroomi, mingi idioot leiab ikka võimaluse rajale pääseda. Seega sama hästi võib selle müüri juba ehitamata jätta, nagunii vahet pole. Mõistlik inimene näeb olukorda ja ei hakka torkima.

05.09.2012 at 12:24
2 edits. Last edited 05.09.2012 at 12:28 by Jesper
uzzac

Juhi enda nägemus asjast ja ka selgitused juurde paljudele Keeniustele kes siin avalikust teest räägivad. Eeldamine on üks tore asi eks, aga teadmine on palju parem.

quote:
Rait:
Niisiis sellest üritusest
Tallinna prügila tee on ammu olnud koht kus olen tahtnud proovida driftida.
Üks sõber pakkus mulle võimaluse ,et ma teen tema tuttavale pulma kingi(see kes mul kõrval oli).
Üritus sai kooskülastatud tee haldajaga ja politseiga kes enne käis kohal ja veendus, et teiste liiklejate turvalisus oleks tagatud.
Enne kui kedagi peale võtsin sai ca 6 korda edasi-tagasi proovitud, sai kiirelt selgeks, et rada on kiire ja konnal on veidi vähe jõudu sellise raja jaoks.Märt sõitis mul alati sinisega (BMW 1502) taga, et kui kuskil kaugemal midagi juhtuks oleks mul kohe keegi abis.
Väljasõit tuli minu eksimusest, tagarattad läksid liiga tee serva kus oli lahtine liiv.Esimene mõte mis pähe tuli oli ,et seda autot mul enam pole, siis poole tiirlemise pealt juba soovisin, et see läbi saaks. Kiiver tuli lahti kuna polnud piisavalt pingutatud.
Vööd sai tugevalt kinnitatud (seda teen alati korektselt) enne sõidu algust sai teisele mehele ka öeldud, et rihmad peavad olema tugevalt ja korralikult kinni, kui midagi juhtub siis veel tänad mind. :)
Üritust ma ei kahetse, sest rada oli äge sai sõita mujal kui lennuväljal ja trenni mõttes õpetas palju.
Konnast on kahju hea masin oli, aga nüüd tuleb edasi liikuda ja järgmine parem ehitada.

05.09.2012 at 13:04
v6sa
Tallinna prügilasse viiva tee see lõik on ikkagi avalik tee. Prügila suletud territoorium algab alles kaalu juurest.

On väga hea, et asi oli kooskõlastatud. Järelikult on kodanikul jalad maas.

Sama näitab ka juhtunu analüüs. Harvanähtav sirgeselgsus täna vohava vastutamatuse juures!

Egas midagi, soovin edu ja hoian pöialt järgmise "konna" tarbeks.

05.09.2012 at 13:38
peep

Moderator
Rein sai loodetavasti minu mõttest aru aga vvt'le ei jõua kohale, et peale tema arvamuse eksisteerib veel teisigi - ja seejuures erinevaid. Inglise keeles kutsutakse seda "trollimiseks" ja sellised kasutajad eemaldatakse varem või hiljem, kuna nad tekitavad negatiivsust, agressiivsust ja muid halbu asju. See foorum ei ole mõeldud teiste virtuaalselt maa sisse tampimiseks, reaalses elus te ju seda ei teeks ?

05.09.2012 at 15:00
rivo09
Ma ei saa ka paljude probleemist aru ,tee oli kinni ja kedagi ohtu ei seatud.See ,et endale viga võib teha teavad kõik kes võidusõidu autosse istuvad.Ka mina olen korduvalt suletud kuid mitte ametlikult suletud teel autot katsetamas käinud nii kiirenduse kui ka ralli sõitjatega ja usun ,et ei olnud see viimane kord.Põhiline ongi see ,et teisi ohtu ei sea ,kui see on tagatud siis probleemi pole.

05.09.2012 at 17:40
trs200
Pole nagu midagi ette heita, peale suht igava video :) That´s racing...
Ei tea ainult, et kust selliseid politseinikke leitakse, kes "tulevad ja vaatavad teelõigu" üle ning lubavad seal sellise ürituse raames ilma igasuguse turvata väänata, ükskõik kui harva kasutatavas kohas see ka poleks ;)

05.09.2012 at 20:26
ramman
Arutelu on vahepeal juba debiilsuse tipp. Nagu Rait ise kirjutas, oli tal tee valdajaga ja politseiga kooskõlastus olemas ja õnnetus juhtus siiski sõiduvea tõttu. Kõik lõppes siiski õnnelikult ja turvaliselt, inimesed terved ja kedagi ohtu ei seatud. Kaassõitjale oli ka sõnad peale ju loetud. Teine auto sõitis taga, et oleks vajadusel kiirelt võimalik abi anda. Ettevalmistused olid ju kõik tehtud ja oli mõeldud võimalike tagajärgede peale.

Lõppudelõpuks võib ju kodus noaga ka näppu lõigata. Miks selle peale keegi kisendama ei hakka siis.

Club Fullsize

05.09.2012 at 20:28
Rein000

Okei, Pro auto, Pro sõitja aga kas isegi treeningul ei kehti Pro autot kasutades nõuded juhi varustusele?
Auto vastab Pro klassile ja vastavalt sellele tuleb kasutada selle autoga sõites:
1.20.5 Juhi turvavarustus. Kogu juhi riietus peab olema tulekindel ja homologeeritud (riietuse homologeering võib olla aegunud, kuid mitte vanem kui 10a homologeeringu aegumisest), kombinesoon peab olema vigastusteta ja mõeldud autospordis kasutuseks. Sõidukindad on soovituslikud. Sõidusaapad peavad olema vähemalt poolkõrged, sõiduvarustuse seisukorda kontrollib tehniline kontroll. Juhid peavad kasutama nii võistlusel kui ka harjutussõitudel homologeeringuga autospordi jaoks mõeldud kiivrit(kiivri homologeering võib olla aegunud, kuid mitte vanem kui 10a homologeeringu aegumisest). Kiiver peab olema tihedalt peas ja lõuarihm korralikult kinni.
Ma 8 aasta jooksul korjanud inimeste tükke põldudelt, maanteedelt ja autodest, eks see on jätnud oma jälje, miks ma ei saa võtta selliseid lollusi naljaga, et oh, juhtub vahest ikka, seekord läks õnneks.

05.09.2012 at 21:53
uzzac

Kaitseriietus on võidusõidus A jaO, see on selge. Rait oleks pidanud kandma täispikka kombet. Ise kasutan alati võimalusel maks varustust, ka üksi trenni tehes. Selles osas on ta olnud hooletu küll. Samas mida see kombe päästab kui üle katuse käid? Kombe mõte on sind päästa põlevast vrakist ja säilitada keha enamvähem tahkes olekus. Vedas, et põlema ei läinud see pill ütleks praegu, aga antud juhul kombe puudumine teda rohkem küll ei vigastanud.

05.09.2012 at 22:44
Motorist

Keelame kõik ära!
Kindlasti leidub neid kordnikuks sündinud inimesi kes keelavad ja käsevad, poovad ja lasevad. Saage palun aru, tegijatel juhtub nii mõndagi.
Ilma tagasilöökideta ei tule ka edasiminekuid. Venna nägu enne üle nupu lendu oli päris hea. Jõudis kohale et nüüd on asi pees. No aga nüüd on ka targem et kiiver peab paremini peas olema.

Mida siin kraaksuda. Ikka juhtub , ka parimatega.

Nagu ikka siis lõpp on etteaimatav.

05.09.2012 at 22:44
partel

Nojah, eks isegi on õnnestunud teemaks oleva videoga sarnaselt Sierra kraavi katusele keerata.

Olen vist liiga palju crash videosid vaadanud, fiiling oli nagu oleks jalakäijana libedal teel pikali kukkunud - "Heh! Fuck!" Täna juhtus siis minuga.

Tegelt oleks võinud üsna karmiks minna. Pole kuigi meeldiv olla kraavis autos lõksus. Siiski sai selgeks, et sale kehaehitus võib elu päästa ja ukseaknast välja vingerdatud.

Oleks põlema läinud, siis ma siin ei räägiks enam midagi...

Mis muud, kui peeglisse vaadata ja õlgu kehitada.

Mina ise keeldudesse-käskudesse eriti ei usu, enese ohutus on ikka oma kätes, ise tuleb pidevalt riskide hindamist teha. Häirib ikka küll, kuidas tavainimesed ohtlikult sõidavad, kuigi kiirust ei pruugi ületada. Mina vast ikka näen asju, mida paljud ei näe. Ja mõistagi ise rikun erinevaid reegleid igapäevaselt, kuigi olen üle keskmise viisakas ja ettevaatlik.

"Riiklikult lubatud" tempel tekitab võlts-turvalisuse tunde, kuna järelevalvet ju eriti pole. Tegelikult käivad asjad ikkagi füüsikaseaduste järgi.

Kirjutatud reeglid on head selles mõttes, et mul on võimalik millelegi viidata kui ma võistlejatele turvapromo teen. Nii mõnigi ei saa ikka aru, et varustust on vaja, intsidente juhtub ja ei maksa race-mootori ehitaja käest garantiiremonti küsima minna. Võib-olla oleks sobivam hobi postmarkide kogumine...

Hea meenutus on ka aastatetagune BHRA koosolekult Bikersi pubis:

Mõss: Tõstke käsi püsti, kes tahab surma saada?
Teised: (Ükski käsi ei tõusnud)

Mõss: Tõstke käsi püsti, kes tahab ülejäänud elu ratastoolis veeta?
Teised: (Ükski käsi ei tõusnud)

Mõss: Siis järgime turvanõudeid.
Teised: (Keegi vastu ei vaielnud)

06.09.2012 at 06:46
Vanaisa

Moderator
aitab küll.

06.09.2012 at 08:09
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Rait Lemberi driftiauto surm   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.