Poster |
Message |
Penaiiter |
2,5 CRD vs 2,7CRD vs 2,8CRD?
Paar kiiret arvutust :
2,7 CRD keskmine kütusekulu ~10L/100km
4,7 V8 keskmine kütusekulu ~15L/100km
Kütuse hind täna : http://www.superhind.ee/gas
Diisel : 1.349€/L
Bensiin : 1.264 €/L
10 000km läbimiseks kuluv summa :
Diisel : 1349€
Bensiin : 1896€
Autode hinnavahe umbkaudselt 20-30%, diisli kahjuks.
Mina mõtleksin selle diisli peale ainult suure läbisõidu puhul. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
26.01.2012 at 13:34 |
|
trs200 |
Hakkasin ka siin arvutusi tegema ja minu kogemuses võttis disla küll ca 12 samal ajal kui bensukas ca 17 võttis, aga tasuvusaeg hetkel stati kütusehindade põhjal tuleb umbes 70kkm, kui oletame disla ja bensuka algse investeeringu vaheks umbes 4k euri. Selline hinnavahe oli nii sel ajal kui ma auto ostsin, kui ka praegu. Ehk ostsin 110kkm läbisõiduga eestist ostetud ja esinduse hooldusajaloo ja autonoomse eelsoojendiga overlandi ja disla puhul eeldaks ka, et tegemist alla 200kkm läbisõiduga overlandiga, mil samaväärne hooldusajalugu ja autonoomne eelsoojendi. Mul on läbisõidud suht väikesed(ca 20000km aastas) ja ükskõik kust otsast ma ka ei arvutaks, siis isegi kui ma autovahetusega 3-4a pärast ka nulli tuleks, siis emotsionaalsetel põhjustel ma siiski seda vahetust ei tee. Niiehknaa on kallima otsa dislad juba väga lähedal või samas hinnas järgmise põlve bensukatega ja wj vs wk võtaks iga kell wk.
Ja lõpuks pole jeep ühegi mootoriga mingitpidi säästlik ega praktiline auto. Diiseljapsidele eelistasin teda ikkagi mugavuse ja v8 mootori pärast, aga mitte vastupidavuse, kvaliteedi või ökonoomsuse tõttu. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
26.01.2012 at 13:52 |
|
Penaiiter |
quote: vvt: quote: Autode hinnavahe umbkaudselt 20-30%, diisli kahjuks.
Mis sa tuututad, just vaatasin, auto24-s 2000-2003 vahemikku, keskmiselt 7000 eurot tuleb lauda lüüa nii bensuka kui diisli eest.
Kui mina ca aasta tagasi endale WJ-i otsisin, oli vahe selline, hetkeolukord on ehk muutunud, kuid ma usun, et väga heas korras 2,7CRD on siiski kallim, kui 4,7 V8 mootoriga masin.
Nüüdseks olen ca 15 000km 4,7 mootoriga läbinud ja olen väga rahul valikuga, mootoriga pole ühtki probleemi olnud, kütusekulu tuntavalt väiksem võrreldes ZJ-ga ning mugavuses samuti edasiminek. |
26.01.2012 at 15:01 |
|
trs200 |
99-01 bensukad algavad umbes 3.5-4k tavaliselt ja on enamasti suht peldikud. Vahest viskab mõne kabedama ka sekka, aga selle aastakäigul salong jms jätab niiehknaa suht nukra mulje. 6-7k euri eest õnnestub saada 02-04 korralik normaalse läbisõiduga overland või limited bensukas. Dislad algava umbes 7k, mille eest liiguvad euroopast toodud "lotovõidud", ehk isegi müüja ei tea, mille otsa satud. Korralikud dislad, mida olen vaatamas käinud, on 10-11k kanti jäänud. Umbes sama hinnavahe oli ka 3a tagasi, kui autot ostsin. Lihtsalt diisleid oli oluliselt vähem müügis, kuna eurooplased veel ekspluateerisid neid mõned aastad enne siia kolmandale või neljandale ringile saatmist.
Lihtsalt auto24 suvalisel päeval lahti lüües ja ühtegi autot irl nägemata ei saa ikkagi statistikat teha ja väita, et dislad ja bensukad samas hinnas on. Kui see nii oleks, siis oleks bensumootoriga wj-de osakaal tänavatel ikka väga kasin. Alati esineb ka häid pakkumisi ja vahest veab jnejne, aga igasuguste kahtluste korral kehtib inglaste ütlus, et olen liiga vaene, et odavaid asju osta. |
26.01.2012 at 15:31 |
|
ERAK |
Tervitus.
Teema on leidnud kõvasti vastukaja
Siinkirjutatut kokkuvõttes tuleks ilmselt eemale hoida kõigist pealkirjas mainitud mootoritega autodest, ka Mersudest,millel 2,7CRD vahel. KIA'd ja muud "praktilised" autod ei meeldi mu naisukesele,sest need pidavat koledad olema
Bensuka Grandi asemel valiks siis ilmselt juba Tahoe ent nende mõlemate küttekulu on meie vajadustest/võimalustest lähtuvalt liialt suur.
Hetkel ei kargagi pähe,mis veel valikus oleks mahukatest pereautodest,kuhu saaks paigutada lapsevankri ja piisavalt muud kola. Mille ülalpidamiskulud jääksid mõistlikkuse piiridesse ja mis oleks suht-stressivaba igapäevaauto naisterahvale aastaringseks kasutuseks. Aastane läbisõit ca 30 000km. Auto ostuhinna ülempiiriks oleks ca 8K €
Ahjaa, Temakesele peab auto välimus veel meeldima ka.
Lõppkokkuvõttes sai vähemalt selgust, mis autosid mitte osta
Tänan kaasamõtelnuid ja vastanuid.
Terv.
ERAK
rehvide müük |
26.01.2012 at 18:44 |
1 edit. Last edited 26.01.2012 at 18:48 by ERAK
|
PTC |
Kui rootsus ja palju sõita siis võib vaadata juba mõni rootsu auto - ntx xc70 d5 - keskmine kulu u 7l/100, suur pakiruum ja väga mugav. tasuks valida siis eelsoendusahjuga - timer õhtul peale ja hommik auto soe. aint et siis peab välja kannatama siinse seltskonna viltuvaatamise ja linnalähedase supermarketi parklas oma auto leidmise miljoni täpselt samasuguse seast. ja aeg ajalt ikka tuleb remondikohti külastada - ntx endal 250 000 tuh pealt on tilkuv roolilatt kõikse uuemaks teemaks
|
27.01.2012 at 16:09 |
|
vvt |
Latid tilguvad enamasti seepärast, et loksuva latiga sõidetakse edasi, mitte ei tehta kohe korda.
27.01.2012 at 17:07 |
|
ramman |
quote: PTC: Kui rootsus ja palju sõita siis võib vaadata juba mõni rootsu auto - ntx xc70 d5 - keskmine kulu u 7l/100, suur pakiruum ja väga mugav. tasuks valida siis eelsoendusahjuga - timer õhtul peale ja hommik auto soe. aint et siis peab välja kannatama siinse seltskonna viltuvaatamise ja linnalähedase supermarketi parklas oma auto leidmise miljoni täpselt samasuguse seast. ja aeg ajalt ikka tuleb remondikohti külastada - ntx endal 250 000 tuh pealt on tilkuv roolilatt kõikse uuemaks teemaks
XC70 kohta saan öelda tuttava kogemusele tuginedes, et ei ole mitte vastupidav. Ei tea, kas juhtus temale just õnnetusehunnik kaela või on lihtsalt kehva töökindlusega masin. Igatahes remondis istub ta sellega omajagu ja arved pole ka kõige väiksemad. Mootoriga probleeme plus veermik. Ja nelivedu ka suht mannetu.
Sõiduautode hulgast on valik kindlasti suurem.
Mersude kohta võin öelda omast kogemusest, kui valida diisel, siis 2.2 CDI. Ise olen sellise mootoriga maha sõitnud üle 340 000 km, küll 80 kilovatisena ja Sprinteri bussi aiste vahel. Mootoriga 0 probleemi. Roolivõimendi pump, genekas, kardaaniristid ja vahepuki laagrid on vahetatud. Üks tiir silda. Hooldused ja veel nipet-näpet. Käivitub ka kõige külmema ilmaga, nuuman Statoili omanikke. Ainult kiidusõnad selle mootori suunas.
Endal kasutuses siin foorumis üks vihatumaid marke, E39 vagun rahuldab minu, naise ja kahe lapse vajadused. Mahub peale vanker, kotid-kompsud, kaks turvatooli ja vajadusel (loe: vastumeelselt) ka ämmakonks. Auto igapäevases kasutuses ja ei kurda. Silm peal hoida, käest mitte lasta ja ei ole need jutud hirmkallist pidamisest ja lagunemisest tõesed.
Töökindluse etalonid tulevad muidugi tõusva päikese maalt ja kahjuks ei ole sellistega kogemust. Subaru pidada olema üks töökindlamaid (va. äraaetud Imprezad).
Mikidemaa masinatest mõni levinud mahtuniversaal ehk? Grand Voyager bens. või Chevy TransSport?
Grand Chero 2.7 diisliga maadles sugulane omajagu, ei läinud tal talvel soojaks (termostaadi viga) ja olid jamad kastiga. Pidevalt oli tal mingid hädad selle autoga, elektrivead tavaliselt. Tuleb tunnistada, et ta ei olnud ka kõige hoolsam omanik. Lõpuks müüs maha ja ostis saksa auto.
Aga sellest seltskonnas valiks ma ikkagi GC 2.7 disla. Kui leiad korraliku isendi ja ise oled valvas silma peal hoidma, siis ei ole tegelikult hullu midagi temaga. See kirutud vedel ja lodev ja tuiav verdustus on omamoodi mõnus, minule ta igatahes meeldis, selline lainetav ja mugav tundus. Rooliga oli küll vähe rohkem tööd kui enda sõiduautoga. Suur osa autode hädasi on ikka omanikus ja puudulikus hoolduses kinni.
Club Fullsize |
27.01.2012 at 00:34 |
|
vvt |
quote: Subaru pidada olema üks töökindlamaid (va. äraaetud Imprezad).
Mina olen alati soovitanud sekondhandi ostmise korral teha muuhulgas nn ladu24 test. Panna soovitava masina andmed sinna sisse ja vaadata osade valiku suurust ning hinnataset. Su enda soovitus põrub jubedalt, olen proovinud
Mina näiteks ei ole autoajakirjanike levitatava jaapani auto absoluutse töökindluse linnalegendi mõju all, on neid jaapani autosid tükki kolm peetud, sellised asjad nagu käigukasti laagrid, neliveo sidur, sidur jne on tulnud ette vähem kui 100kkm läbisõiduga.
Igasugu kümne aasta vanused, teadmata või juba suurte läbisõitudega autodel tuleb jälgida ka varuosade saadavust, remondi võimalusi jne, sest ükski jupp pole igavene.
Näiteks selline lihtne asi nagu summuti võib mõnel ülimalt töökindlal jaapani autol olla peavalu omaette - kui hinda veel hammustaks (maksab saksa lukusautodega samas klassis), siis saadavus....
Vaata nt Subaru Outbacki osade saadavust ladu24 testi abil. Võiks kihla vedada, et kõnealusel subjektil peale saksast toomist kukub see Eestis aasta-paariga alt ära. Elu võib olla üllatavalt piinarikas, kui igat asja käid esindusest ostmas ning pooltel juhtudel ootad kaks nädalat (kui jälle järjekordne maavärin pole).
Niiet valikus on kaugelt põnevamaid komponente kui autolehe ajakirjanike pastakast imetud ekspertarvamused.