Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14
Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14
Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25
Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26 tqhq.ee foorum - Crash! Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
quote:Astro SS: Kas te nägite täna esimest korda lund?
Sel aastal küll esimest korda seda valget ollust mida juba lumeks võib nimetada.
Eks olen kogu oma elu pasteldega sõitnud kuna rehvidesse pole raatsinud raha investeerida rohkem kui slikkide ostuks
6a olen ametlikult liigelnud, kuna elan linnast väljas siis reaalselt pidevalt sõidetud vast lausa 8a ilma et mõne süülise avarii oleks põhjustanud, oma porschesid olen küll kogemata näpu vahelt lasknud paar korda kui olen sihilikult paarutanud aga kõik on õnnelikult läinud (Peamiselt seetõttu et kohti on ehk vähe valitud) Kõigil võib juhtuda ja meenub olukord mitme aasta tagant kus sai oktoobri kuu viimastel päevadel tallinnast vana bmw ostetud mille täiesti siledaks aetud suvekad all. Olin juba omajagu sõitnud kui ühe lõigu peal paistis mitu autot järjest kraavis ja ühel lausa rattad taeva poole ja keegi ukerdas sees....vajutasin pidurit, et ehk vajab abi vms. Auto rattad blokeerusid nii et mitte mingit pidurdamist polnud tunda.....täielik kiilasjää.....peatusin sadakond meetrit eemal kuna kasutasin pidurdamiseks tee äärt mis vähe karedam. Autojuht paistis juba autost väljas olevat ja laiutas käsi. Kui poleks neid kraavis autosid olnud oleks ma ise järgmises kurvis välja sõitnud kuna äsja sadas vihma ja ei osanud kuidagi karta et 1 lõik võib nii jääs olla (Seda enam et lund polnud tol aastal veel näinud) Tõmbasin siis kiirust alla ja kurvides lausa 60 kuna tõesti oli väga libe. Mingis kohas aga jäin rekkale jalgu ja püüdsin talle demonstreeridagi kui libe on viiendaga lihtsalt gaasi vajutades aga hilja....ta oli juba möödasõitu alustanud ja kui oli kõrval hakkas tal vibama või midagi aga minu arust oli haagis juba vastassuunas tagaotsaga ja mees katkestas möödasõidu ja võttis minu sappa tagasi....püüdsin siis nii kiiresti sõita kui suvekatega se võimalik ole ja kokku lugesin 5 kraavis olevat või kraavis käinud autot aga ise jõudsin tervena tartusse (kui õigesti mäletan siis seda libedat osa oli ehk vähemgi kui 100km)
quote:partel: Mis aga oli sitt, oli see, et jäin autosse lõksu. Kui oleks põlema läinud, siis ma räägiks praegu enam midagi...
Need selle aja Fordid on miskipärast sültpehme kerega, nt tõsta tungrauaga üks taganurk üles ja ükski uks ega luuk enam ei käi. Mõned aastad tagasi pani mu 80-ne vanaisa oma sigulliga ühele Scorpiole ette (külje pihta) ja mõlemad avariipoolsed uksed lendasid eest ära (!) ja need asusid avariikohast tubli 50 meetrit eemal. Telekast nähtud avariivideotel kokkupõrkel mõne korralikuma autoga pudeneb Sierra sõna otseses mõttes algosadeks laiali. Niiet valige edaspidi mõni jäigema kerega auto, neid ehitatakse Saksamaal Kölnist natuke lõuna pool
21.11.2008 at 09:41
quote:partel: Mis aga oli sitt, oli see, et jäin autosse lõksu. Kui oleks põlema läinud, siis ma räägiks praegu enam midagi...
Need selle aja Fordid on miskipärast sültpehme kerega, nt tõsta tungrauaga üks taganurk üles ja ükski uks ega luuk enam ei käi. Mõned aastad tagasi pani mu 80-ne vanaisa oma sigulliga ühele Scorpiole ette (külje pihta) ja mõlemad avariipoolsed uksed lendasid eest ära (!) ja need asusid avariikohast tubli 50 meetrit eemal. Telekast nähtud avariivideotel kokkupõrkel mõne korralikuma autoga pudeneb Sierra sõna otseses mõttes algosadeks laiali. Niiet valige edaspidi mõni jäigema kerega auto, neid ehitatakse Saksamaal Kölnist natuke lõuna pool
nu ei ole need 80 nendate baieri plönnid ka palju paremad.
21.11.2008 at 12:50
Crash!Sierra uksed-aknad olid kenasti küles ja töökorras. Blokiks olid kraav, mis ei võimaldanud uksi piisavalt avada. Katusepeal olles tegin vöö lahti, kukkusin peaga vastu lage Algul roomasin tagaakna juurde ja tagusin pisut jalaga, aga siis sain juhiaknast välja poetud, sale kehaehitus on mõnikord tore asi!
Igatahes Fortuunale ja Ganeshale (hea õnne jumalanna (Rooma) ja jumal (Hindu)) etteheiteid pole.
Mis seal ikka, iagüks, kes natukenegi autohuviline ja eriti autospordi huviline on, teab, mis võib juhtuda, ei ole nii, et ainult teistega juhtub, ükspäev juhtub sinu endaga.
Mis tihendisse puutub, siis "ma olen piisavalt hea sõitja" peale võib küsida, et kas Ayrton Senna ei osanud siis sõita?
Crash!Postitaja unustab küll mainida, mis rehvid autol olid. Kui need olid suvekad, siis...
Tsiteerides klassikuid: kui ühelt võidusõitjalt küsiti, miks avarii juhtus, vastas ta “It was a case of Cockpit Thrombosis – a thick clot between the seatback and the steering wheel.”
A.
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
21.11.2008 at 14:14
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
quote:partel:Nagu racerid ütlevad, et auto on lihtsalt üks töövahend, temasse ei saa armuda.
Natuke peaks lahti seletama:
Näiteks 14-kordne meister John Force on korduvalt purjuspäi võistlusautos maganud, nagu ka mina, näiteks kui Jyrki 2001.a. oma 780 hj Darti mulle sõita andis, ühegi mõistliku põhjuseta, siis magasin võistluseelse öö seal ja sõitsin esimese eestlasena 10.9 sek.
Ehk siis mõnikord võib ka. Ja kuna kõik on kõigega seotud, siis auto armastab vastu!
Crash!Silme eest ei käinud elu läbi ja PTSD'd pole karta. Ja sellega ma ei taha ülbitseda, et olen liiga vana kala, olles näinud liiga palju crashvideosid.
Sobiva tehnikaga paneks ma hetkega 400m burnouti...
Sierrast on selles mõttes kahju, et oli korralik sitt, kõik pisividinad töötasid jne.
Mulle meeldib madalat profiili hoida, et sõidad Sierraga, aga võistlustel on 2000+++ hj, ja siis vaatame, kes võidab...
Crash!No aga positiivsest küljest said jälle kogemuse! Minu põntsud mis kunagi noorena sain läksid küll asja ette - tekkis üsnagi hea ülevaade mis asi kiirus üldse on ja mida see põhjustada võib, samuti rõhutas ettevaatlikusel.
Mis sierrasse puutub, siis hr. Partel peaks ikka mingi tagasihoidliku SBCga varustatud miki omale vaatama (vähemalt suvisteks sõitudeks). Oleks justkui rusikas silmaaugus! muidu on sama hea kui igapäev lased puhkpüssiga, aga võistlustel ja vahest metsavahel niidad miniguniga.
28.11.2008 at 16:19
quote:partel: Silme eest ei käinud elu läbi ja PTSD'd pole karta. Ja sellega ma ei taha ülbitseda, et olen liiga vana kala, olles näinud liiga palju crashvideosid.
Sierrast on selles mõttes kahju, et oli korralik sitt, kõik pisividinad töötasid jne.
Mulle meeldib madalat profiili hoida, et sõidad Sierraga, aga võistlustel on 2000+++ hj, ja siis vaatame, kes võidab...
quote:partel: Silme eest ei käinud elu läbi ja PTSD'd pole karta. Ja sellega ma ei taha ülbitseda, et olen liiga vana kala, olles näinud liiga palju crashvideosid.
Tahad Laurile ja Erkkile ära teha järgmine aasta?
ma ka loen ja imestan
kas on miskit uut ja huvitavat tulemas rajale või me ehime ennast ikka veel võõraste sulgedega?
29.11.2008 at 03:14
quote:partel: Silme eest ei käinud elu läbi ja PTSD'd pole karta. Ja sellega ma ei taha ülbitseda, et olen liiga vana kala, olles näinud liiga palju crashvideosid.....
no video on üks asi, tegelikkus teine. ma olen olnud 4 korda autos, mis pärast matsu on läinud mahakandmisele.
neist 2 on olnud tõelised surmapetmised, üldiselt rohkem ei taha.
ja ülejäänud 2 korral on rool minu käes olnud aga ma olen ka siis aint üksi sees istund (kui lõhkusin ära Bluebird 2.0d ja 90 quattro), teised mõlemad: 3.käik flat-out ja lennuga üle katuse 2.5 Senatoris (@sauga ring) ja linnas vastu seina põrutanud Civic Type-R´is, mõlemad siis kaasreisijana.
sellest viimasest piisas, et ma sain eluaegsed vigastused.
üldiselt ma nüüd valin ntx ilma, aega ja teed kus ma sõidan, kardan raisk.
ükski video ei anna seda kolinat, šokki ja veriseid sõpru mida vaja on, et normaalselt aru saada.
29.11.2008 at 04:27
Crash!Nojah, see minu väike, et mitte öelda tühine intsident andis sobiva võimaluse mõtisklemiseks.
Iga selle foorumi liige teab, mis võib juhtuda. Eriti autospordihuvi on tagasihoidlikkust tekitav, kuna ka parimatega juhtub. NHRA staaridega on lihtsustades "kõigiga kõike" juhtunud, aga kipuvad ikka kokpitti tagasi.
Kardetakse ikka erilisi asju, samas kui igapäevaelu on "ohuvaba". Hmmm...
*Võistlustele kohalesõit on ohtlikkum kui korralikul rajal 500 km/h sõit.
*Olen langevarjuga hüpanud, aga käe sain kipsi jalgpalli mängides.
*Tuttav neiu oli Indias, tänaval tuli mees vastu, kel oli mingi "voolik" kaelas. Selgus, et kobramadu. Neiul 100 m jooksu isiklik rekord! Samas üks tuttav proua sai rästikult laksu ja peamine tagajärg oli see, et radikuliit kadus 3-ks aastaks...
*Püstol on "hirmus tapariist" (ok, on), aga võib-olla on lihtlabase kööginoaga rohkem ära koksatud?
*Vast kõige turvalisem koht olemiseks on reisilennuk, oluliselt ohutum kui omaenda kodus, aga nii mõnelgi on lennuhirm.
jne
Ehk kõik ei ole must-valge ja võib-olla pole foobiatest erilist tolku.
Crash!Nii, kahjuks sain ka käe valgeks, kirjutan lähemalt.
Just sama tulin tartu-tallinn maanteelt. Sõber vahetas ühe projekti-näraka BMW vastu, 100 hj kandis. Tema ees, mina järele. Kusagil annast edasi 15 miili tunnen, et tagant hakkas vibama - vist vahetasin käiku 5enda vastu, kindel ei ole. Eeldan, et seetõttu hakkaski vibama. Igatahes uisutasin kord üks külg ees, siis teine - asi läks hullemaks, selge et kontroll on kadunud. Nina vastassuuna vööndis üritasin kõiki teadmisi rakendada, et teiselepoole kraavi panna. Kiire pilguheit kinnitas, et tühi põld eemal mets. Ja see õnnestus, taevalik rahu saabus kui üks ratas kraavis oli. Järgmine mõte, et see on valus, lendasin koos autoga katuse peale siis veel üks sõõr ja küljepeale jäin pidama.
Niisiis rippusin rihmaküljes, pea alaspidi, kapoti alt auramas. Kiirelt süüde välja, vöö lahti. Sain ukse ilusti lahti ja ronisin taevapoole. Sealt kiiresti maha, tublid inimesed olid seisma jäänud ja küsisid kas terve olen. See antud hetkel ei huvitanud mind nii väga, korra sai pobisetud, et see krempel võib põlema minna/õhku lennata. Õnneks oli see kõigest aur, inimesed tulid appi ja lükkasime liikuri ratastele. Ootasin kõige hullemat. Aga oli õnne - peegel oli ära murdunud, ning paar mõlki katuse eesmises osas ja ustes ka mingi 2 mõlki. Ühel mehel oli kohe vintsiga maastur käepärast võtta ja nii saigi tagasi teepeale.
Edasi saatsin sõbra tagasi tanklasse kruvikaid tooma ja ise kukkusin käpäraste vahenditega polstreid demonteerima. Suuremad mõlgid sai kohe välja kolkida. Jäid meel mingi 3-4 väiksemat, mille loodetavasti Keremeister välja sikutab. Kellegil ideid või altuurat tahab võtke ühendust. Sõit jätkus 50 km/h tallinna poole.
Miks ma seda kirjutan? Koputaksin autojuhtide südamale, et olge palun VÄGA VÄGA VÄGA ettevaatlikud libedaga. Minul vedas suutsin kraavis maanduda, vastassuuna kolonn jäi puutumatta - see oleks olnud katastroof. Auto on enam-vähem OK ise kah hinges.
Pool tundi hiljem, kui mässasin plekkide tagumisega pani täpselt minu jälgede järgi mingisugune audi ennast täiega kägarasse. Inimesed olid OK aga auto oli ikka väga sodi. Lähemas ümbruses oli ca 5 väljasõitmist veel. Rihmadega laeall kõlkuda ei ole sugugi meeldiv tunne.
Ilusaid jõule kõigile!
24.12.2008 at 18:14
quote:MartMeister: Nii, kahjuks sain ka käe valgeks, kirjutan lähemalt.
Just sama tulin tartu-tallinn maanteelt. Sõber vahetas ühe projekti-näraka BMW vastu, 100 hj kandis. Tema ees, mina järele. Kusagil annast edasi 15 miili tunnen, et tagant hakkas vibama - vist vahetasin käiku 5enda vastu, kindel ei ole. Eeldan, et seetõttu hakkaski vibama. Igatahes uisutasin kord üks külg ees, siis teine - asi läks hullemaks, selge et kontroll on kadunud. Nina vastassuuna vööndis üritasin kõiki teadmisi rakendada, et teiselepoole kraavi panna. Kiire pilguheit kinnitas, et tühi põld eemal mets. Ja see õnnestus, taevalik rahu saabus kui üks ratas kraavis oli. Järgmine mõte, et see on valus, lendasin koos autoga katuse peale siis veel üks sõõr ja küljepeale jäin pidama.
Niisiis rippusin rihmaküljes, pea alaspidi, kapoti alt auramas. Kiirelt süüde välja, vöö lahti. Sain ukse ilusti lahti ja ronisin taevapoole. Sealt kiiresti maha, tublid inimesed olid seisma jäänud ja küsisid kas terve olen. See antud hetkel ei huvitanud mind nii väga, korra sai pobisetud, et see krempel võib põlema minna/õhku lennata. Õnneks oli see kõigest aur, inimesed tulid appi ja lükkasime liikuri ratastele. Ootasin kõige hullemat. Aga oli õnne - peegel oli ära murdunud, ning paar mõlki katuse eesmises osas ja ustes ka mingi 2 mõlki. Ühel mehel oli kohe vintsiga maastur käepärast võtta ja nii saigi tagasi teepeale.
Edasi saatsin sõbra tagasi tanklasse kruvikaid tooma ja ise kukkusin käpäraste vahenditega polstreid demonteerima. Suuremad mõlgid sai kohe välja kolkida. Jäid meel mingi 3-4 väiksemat, mille loodetavasti Keremeister välja sikutab. Kellegil ideid või altuurat tahab võtke ühendust. Sõit jätkus 50 km/h tallinna poole.
Miks ma seda kirjutan? Koputaksin autojuhtide südamale, et olge palun VÄGA VÄGA VÄGA ettevaatlikud libedaga. Minul vedas suutsin kraavis maanduda, vastassuuna kolonn jäi puutumatta - see oleks olnud katastroof. Auto on enam-vähem OK ise kah hinges.
Pool tundi hiljem, kui mässasin plekkide tagumisega pani täpselt minu jälgede järgi mingisugune audi ennast täiega kägarasse. Inimesed olid OK aga auto oli ikka väga sodi. Lähemas ümbruses oli ca 5 väljasõitmist veel. Rihmadega laeall kõlkuda ei ole sugugi meeldiv tunne.
Ilusaid jõule kõigile!
Mis rehv all oli ja palju kiirus oli?
24.12.2008 at 19:04
Crash!kiirust oli kuskil 80 pügalat ja rehv MS, nael igatahes parem EDIT: Kiiruseületaja juskui ei ole, möödasõidud kah hädakorras. Rikkusin oma motot - ära sõida võõra autoga. Teiseks väldin libedat ja kruusa ja imelikke automarke, nagu näiteks BMW. Hommikul veel vandusiN, et peab ennast üles ajama... Oleks taht magada ja tekiall nurru lüüa... üldse ei taht minna, aga sõpra ju ei jäta hätta eks ole?!? Vot mis sai!
24.12.2008 at 19:22
1 edit. Last edited 24.12.2008 at 19:28 by MartMeister
Crash!Muster oli ka okei, muidu ei oleks sellist hullust ette võtnudki. Üritan olla võimalikult hoolikas ja lauslolluseid vältida, aga ikkagi lipsab midagi kuskilt läbi. Igatahes, ei ole meeldiv! Tee oli muidu enam-vähem sõidetav aga too üks jupp kurviga oli meeletult libe, teisig väljasõitjaid oli. Üks olevat sõbra andmetel vastassuunavööndist välja uhanud. Vot see võtab kõhedaks. Terve tee tagasi tänasin, et suutsin õigelt poolt välja panna ja , et krt selliseid uisutajaid nagu mina võib samahästi vastu ka tulla ja kõigil ei lähe nii õnnelikult.
24.12.2008 at 19:41
Crash!Sounds like girl või mitte, lihtsalt ei meeldi. Ei ole libedate pindadega kokku puutunud eriti, lihtsalt selles asi. Kui kunagi ammu ammu esimese kaherattalise täielikult restaureerisin siis arvake mis? Sõitsin kõigepealt mingi 100 km lihtsalt sirgelt väikese kiirusega, et asjast aru saada. Sama teema oli liikuriga, lihtsalt sry... aga kui keegi tahab ilma kogemusteta minna kohe linnaliiklusesse siis palun väga... aga ärge mind seina kaasa võtke. Ei halvusta kedagi, aga paljud uljad esmakordsed autoomanikud omal ajal lõpetasid seinas, kraavis jne... kogemused ei tule üleöö ega aastatega! samas tegijal juhtub.
25.12.2008 at 20:21