Poster |
Message |
vr_ |
MC 39 Nightrace - duubel2
Ma seekord ei virise..
Aga katusks sõna võtta.. siin räägitakse 2 päevasest üritusest.. mis arvestades turvameeskonda jms läheb ilmselt kole kalliks..
Veel olen kuulnud et üleüldse dragi ürituse korraldamine on jube kulukas ja jääb rämedalt miinusesse mida tuleb omast taskust kinni taguda..
Lisaks sellele on soovitatud mul üks selline korraldada.. noh et tee ise mitte ära virise..
Mõtlesin et võtakski nõusse koos tutavatega.. loomulikult kasutaks ära vanade tegijate knowhow.. ja kasutaks ära ka tuttavate showürituste korraldajate teadmised jms..
Mis mind aga vaevama jäi.. kas keegi korraldajatest oleks nõus mulle pisut avalikustama seliste ürituste eelarvemahtusid ja eelarvetäitumise protsente rida realt.. et oleks asi selge milelga me riskime? lisaks sellele on kindlasti kogunenud ka miskid paberid selle kohta millega kõigega sellise ürituse juures peab arvestama jne..
Ei pea foorumis avalikult seda liputama, aga privaatmeili näituseks vr (ät) usaraud.ee vüib saata küll..
Viljar
22.08.2007 at 17:40 |
|
pprz |
Ja taas üks mitte kõige ''reportaazikam'' galerii minu poolt kõigile, kes seda kannatlikult ootasid:
Venis, mis ta venis, aga mul oli tegemist ja juttuajamist piisavalt - igav ei hakkanud.
S
22.08.2007 at 19:12 |
|
hunt |
quote: vr_: Ma seekord ei virise..
Aga katusks sõna võtta.. siin räägitakse 2 päevasest üritusest.. mis arvestades turvameeskonda jms läheb ilmselt kole kalliks..
Veel olen kuulnud et üleüldse dragi ürituse korraldamine on jube kulukas ja jääb rämedalt miinusesse mida tuleb omast taskust kinni taguda..
Lisaks sellele on soovitatud mul üks selline korraldada.. noh et tee ise mitte ära virise..
Mõtlesin et võtakski nõusse koos tutavatega.. loomulikult kasutaks ära vanade tegijate knowhow.. ja kasutaks ära ka tuttavate showürituste korraldajate teadmised jms..
Mis mind aga vaevama jäi.. kas keegi korraldajatest oleks nõus mulle pisut avalikustama seliste ürituste eelarvemahtusid ja eelarvetäitumise protsente rida realt.. et oleks asi selge milelga me riskime? lisaks sellele on kindlasti kogunenud ka miskid paberid selle kohta millega kõigega sellise ürituse juures peab arvestama jne..
Ei pea foorumis avalikult seda liputama, aga privaatmeili näituseks vr (ät) usaraud.ee vüib saata küll..
Viljar
KLE, SÕBRAKE - MINE MAGA ENNAST KAINEKS !
22.08.2007 at 20:26 |
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
tmac |
quote: veedler: quote: tmac: ....peaks liikuma FTC dragi asemele ja kasvõi ülenurmel ,sest hea ilmaga on seal hea pidaminekui saab rehvi juba maha natukene.....
Ülenurmel ei lubata sul mingit rehvi maha panna...isegi liimi ei tohiks seal panna.
You dude liimine tuleb ikka peale rehvipanemist.
VR ole hea võta ennast kokku palun.
Ürituse korraldamise eelarve. ma pakun ,et speedesti laadne üritus on suurusjärk 50-100k ma tõesti täpselt ei tea ,aga väikse ürituse kus kohal 1000 inimest ja sõitmas 100-150 autot on ja siuke noortevärk ja tuled viled siis 20k saad hakkama, aga selle ürituse nimi on streetrace
22.08.2007 at 20:42 |
1 edit. Last edited 22.08.2007 at 20:43 by tmac
|
rat_013 |
quote: tmac:Ürituse korraldamise eelarve. ma pakun ,et speedesti laadne üritus on suurusjärk 50-100k ma tõesti täpselt ei tea
<-- kui sa tõesti tõesti ei tea siis ära NII umblampi ka paku
no offence...
22.08.2007 at 21:05 |
|
aivoha |
Ürituse korraldamise eelarve. ma pakun ,et speedesti laadne üritus on suurusjärk 50-100k ma tõesti täpselt ei tea ,aga väikse ürituse kus kohal 1000 inimest ja sõitmas 100-150 autot on ja siuke noortevärk ja tuled viled siis 20k saad hakkama, aga selle ürituse nimi on streetrace
hästi paned.
Tule tee mul üritus 50 - 100 kiloga ära
Või sa räägid eurodest |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
22.08.2007 at 21:06 |
|
diesel |
stopp noored.
lahmida pole vaja.
kui kodanik vr ürituse korraldamise vastu huvi tunneb siis on see ju vägagi teretulnud.
ja kui esialgne optimism üle läeb ja äkki siiski korraldab siis saab ju ainult rahul olla.
rohkem sallivust seltsimehed |
22.08.2007 at 21:24 |
|
prr |
quote: tmac:Ürituse korraldamise eelarve. ma pakun ,et speedesti laadne üritus on suurusjärk 50-100k ma tõesti täpselt ei tea
korruta see summa speedest nightrace puhul vähemalt viiega
22.08.2007 at 21:30 |
|
PlyVal64 |
quote: diesel: rohkem sallivust seltsimehed
Ja vr'il soovitaks otsejoones Peebu poole pöörduda. Miskit pole teha, konkurentsitult parimad üritused on just Temalt tulnud. Olgu see drag, lõppkiirus või mõni pisem asi. Asja nimi on konkreetsus. Korraldus peab olema konkreetne, mingit ebalevust ei saa olla. Ja korraldaja selline, kellele mitte keegi vastu ei vaidle.
See "teeme sõpradega ära" ... nii saab teistele sõpradele fiilinguüritust teha. Korralikku suurt dragi aga mitte. Küsimus ei olegi üldse rahas, süsteem ise tuleb käima panna. Kui on konkreetselt käivitatud, siis see ka toimib. Ainult ilma vastu ei saa aga see on korraldaja risk.
Üldiselt on ka Aivoha omad asjad ladusalt liikuma saanud, tal läks paar võistlus rohkem aega. Aga asi pelab. |
22.08.2007 at 21:31 |
|
PATS39 |
Ommik.Pääsesin nüüd asja põhjalikumalt lugema,tänud toetuse eest kamraadid.Luban,et ei ropenda enam,järgmine kord üritame ju asjaga paremini hakkama saada.Aitüma et tulite. |
22.08.2007 at 22:38 |
|
tmac |
sorri härrased my mistake
22.08.2007 at 00:12 |
|
kps |
Hea, et pprz oma posti sellesse teemasse piltidega tegi, muidu oleks siin ainult kiunumine |
22.08.2007 at 01:01 |
|
veedler |
quote: tmac: quote: veedler: quote: tmac: ....peaks liikuma FTC dragi asemele ja kasvõi ülenurmel ,sest hea ilmaga on seal hea pidaminekui saab rehvi juba maha natukene.....
Ülenurmel ei lubata sul mingit rehvi maha panna...isegi liimi ei tohiks seal panna.
You dude liimine tuleb ikka peale rehvipanemist.
...Ok. Sõnastame siis asja ümber. Rehvidele ei tohiks liimi panna ennem starti dude. |
23.08.2007 at 05:56 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 05:57 by veedler
|
suzumen |
Kõigepealt SUURED TÄNUD MC39 meeskonnale. Kuid kui tähtede seis on täiega p..ses, siis ei aita ei ussi ega püssirohi.
Paneks siis tsiklimeeste poolt ka mõned mõtted:
Ülenurme võib ilus, kena, tore olla.......aga seal POLE pidamist (vähemalt meie jaoks)
Regamine peaks olema kas ainult eelregistreerimine või siis kolm inimest kohapeal.
Aastane tehniline ülevaatus pole minu meelest ennast õigustanud (ikka tehakse mingeid parendusi, ehitatakse ümber). Tehniline peaks olema ikka iga võistlus (mis puutub baikidesse, siis sellise inimese poolt kes baikidest ka miskit teaks)
Ja viimaks minu isiklik arvamus. BHRA peab tegema investeeringu alkomeetrisse. Olen üritanud vaadata läbi sõrmede seda alkotarbimist. No ei tule välja. Kas tõesti peab ootama esimese õnnetuseni, kus selgub probleem, et juht oli alkojoobes
Sorry mehed, kui teie fanni ära rikkusin. Aga autosport ja alko EI käi minu meelest kokku. Pekske nüüd kui tahate |
23.08.2007 at 10:42 |
|
Gsinut |
Peksan küll, ümberehitusega kaasneb ka kohustus seda tehnilisele komisjonile näidata. Autoinimesed on selles suhtes väga agarad olnud ja tänud neile selle eest. Kui baigiinimesed seda ei ole siis ollakse reegleid rikkunud ja tegelikult tuleks nad võistluselt eemaldada. On ka paar baigiinimest, kes on tulnud näitama, et näe tegin ringi. Tehniline jah ei tea kõike baikidest, aga vajadusel on meil tugiisikud kelle poole pöörduda. Nii oli ka seekord ja asjad said lahendatud. Tahad kogu seltskonnale kogu aeg tehnilist, siis tule tee seda ja seleta tuhandetele inimestele kõigil võistlustel, miks üritus venib.
Aastase tehnilisega kaasneb kohustus muudatusi hiljem näidata.
Eikki juhtum demonstreerib seda, et järgmisel aastal baigimehed nii lihtsalt ei pääse ja kõik kontrollid tehakse gondlid tsiklikõrval maas ja kombed-kiivrid kaenlas. Arvatavasti karmistame veel midagi tsiklite sees, mida otsustab tehniline komisjon koostöös tugiisikutega. |
23.08.2007 at 11:01 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 11:02 by Gsinut
|
nitse |
Kulla Ain, kui sina iga võistlus oma peletisele mõne tiiva või saba juurde krutid ning üle võistluse selle oma lollusest laiali lased ja siis mootorit kokku lahku lappad, on see sinu tragöödia. Mina ei näe küll vajadust, et iga võistluse alguses peaks kõik tehnilise järjekorras passima, aega ja närve kulutama, selle asemel, et võistlusele endale keskenduda. Iga team ju teab, mida nõutakse ja asjast lugupidavad teamid seda ka täidavad. Minule tehti esimesel testipäeval tehnilises paar ettekirjutust, need olid esimeseks võistluseks likvideeritud ja julge südamega võin öelda, et terve hooaja jooksul polnud ühtegi üleastumist.
Tõsi, viimasel võistlusel tsiklite seas oli näha, et kõik ilmselt nii ei toimeta, aga selle pärast ei saa karistada kõiki. Pigem peaks tehniline komisjon täitma ära selle veksli, mis siis välja anti, kui mindi aasta otsa kehtiva tehnilise peale. NIMELT TEOSTAMA KA PISTELIST TEHNILIST KONTROLLI KA HOOAJA KESTEL! Aga seda saab teha vabalt võistluse keskel ja keegi ei pea selleks eelmisel päeval või poolest ööst kohale tulema. Usun, et see hooaeg ei tehtud seda pistelist kontrolli mitte ühelegi bikele. Ja kui ikka igal võistlusel pisteliselt paar venda üle kontrollitakse, küll siis on kõigil asjad kenasti korras. Ja rikkumiste karistused peavad olema karmid! Kui on mõni turvaasi jäänud panemata pärast mõnda uuendust, mis varem on olnud, siis on sellel võistlusel disklaff ja kõik. |
23.08.2007 at 11:14 |
|
suzumen |
quote: nitse:
NIMELT TEOSTAMA KA PISTELIST TEHNILIST KONTROLLI KA HOOAJA KESTEL! Aga seda saab teha vabalt võistluse keskel ja keegi ei pea selleks eelmisel päeval või poolest ööst kohale tulema. Usun, et see hooaeg ei tehtud seda pistelist kontrolli mitte ühelegi bikele. Ja kui ikka igal võistlusel pisteliselt paar venda üle kontrollitakse, küll siis on kõigil asjad kenasti korras. Ja rikkumiste karistused peavad olema karmid! Kui on mõni turvaasi jäänud panemata pärast mõnda uuendust, mis varem on olnud, siis on sellel võistlusel disklaff ja kõik.
Kulla Ain..... ronisid kapist välja või
Või siis seda pistelist kontrolli. Aga seda "pistelist" tuleb siis ka tõesti teha. Mitte nii, et lubaduseks jääbki.
Tehnilist aga peaks teostama inimene, kes baikidest ka miskit teab (vanad ja tuntud tegelased). Näiteks Janek Motoboxixt, Pärtelpojad või Ronni Kärner (Gsinut, siin Sulle tugiisikuid).
Enda ümberehituse näitasin ette hooaja sees. Samas ei meenu, et keegi oleks tulnud ja ette näidanud oma kiigepikendusi või muid muudatusi.
Alko probleemi võistlustel vaikisime me sõbralikult maha.
NB. Kui kellelgi informatsiooni Lätis toimuvast võistlusest oleks tänulik. |
23.08.2007 at 13:17 |
2 edits. Last edited 23.08.2007 at 14:28 by suzumen
|
tmac |
Ain
http://www.rnsd.lv/
Link mis ma leidsin selle ürituse kohta mis on 1 september
23.08.2007 at 13:35 |
|
anryo |
quote: suzumen:
Enda ümberehituse näitasin ette hooaja sees. Samas ei meenu, et keegi oleks tulnud ja ette näidanud oma kiigepikendusi või muid muudatusi.
Võib isegi öelda, et peaaegu koos ehitasime....
Edit. Aga selles suhtes on õigus, et neid "tugiisikuid" on vaja küll kõrvale. Mina ka tsiklitest suurt ei jaga.
23.08.2007 at 13:48 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 13:48 by anryo
|
nitse |
quote: suzumen:
Tehnilist aga peaks teostama inimene, kes baikidest ka miskit teab (vanad ja tuntud tegelased). Näiteks Marek Motoboxixt.
Meil pole Motoboxis ühtegi Marekut!
|
23.08.2007 at 14:25 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 14:26 by nitse
|
pacaan |
algatuseks veidi off-topicut aga:
Tegin hooaja ülevaatuse testipäeval. Esimest korda üldse, see aasta alustasin.
Bike tehnokontrollkaardil on selline lahter nagu "mootori avariistopp lüliti" - minul seda pole (on tavapärane on/off süütelüliti) ja ei olnud ka hooajaeelsel ülevaatuse tegemisel ning sellekohast märkust ka nagu ei tehtud. Sama veel punkt "juhtraua käik min 45 kraadi mõlemale poole" - milleks seda vaja on, lihtsamaks boksialas manööverdamiseks? Ei ole minu rattal seda käiku nii palju (modifitseeritud lenksupiirajad - hobirinka ratas oli varem), lenksu küll keerati (pidin lenksud vähe laiemaks regullima) kuid ka ca 30+30 kraadine käigunurk oli toona piisav.
Siit küsimus - kas peaksin edaspidi ise juhtima sellistele asjadele tähelepanu? Või?
Ja kuidas defineeritakse "ümberehitust", peale mida on kohustus ratast näidata? Kas näiteks erinevate rehvitüüpide kasutamine erinevatel võistlustel on "ümberehitamine" (näiteks tänava/rinka slick betoonile vs dragslick asfaldile)? õlivahetused, millega kaasneb turvakinnituste lahti-kinni (õlikorgid, filter), keti/hammakate vahetused (kas kett on korralikult needitud) jne jne jne. Usun, et kõike ju ei tule paljudel pähegi bhra ametnikule rääkima hakata enne igat võistlust ja tõenäoliselt hr ametnik saadaks a4 täis muudatuste või kinni-lahti lehega lihtsalt p*rsse.
Minule meeldisid eelkõnelejate mõtted selles osas, et kui rada, puu, andurid jms on eelmisel päeval enne võistlust juba maha pandud, võiks võistlejatel olla võimalus teha eelnevalt testsõite kui nad seda soovivad - nii ajavõtusüsteemi korralikuks testimiseks kui raja ja võistlussõidukite. Samas võiks olla võimalus teha (täiendavat) tehnilist, registreeruda jne.
Võistluspäeval registreerumine paistab jama olema, peale TOIMIVAT neti teel eelregistreerumist (MC39-l mingil põhjusel minu A4 reg.lehte ei leitud check in-is, kuigi registreerunud 2 päeva enne BHRA lehel, võistlustasud makstud) võiks asi päädida võistluspäeval (või sellele eelneval "testipäeval" ) kiire allkirja visandamisega eeltäidetud paberile (nagu Battery Race).
Toimiv pisteline tehno (miksmitte ka alko kui sellega kellegil probleeme on) kontroll oleks igaljuhul mõistlikum kui igakordne kohapeal ratta laiali katkumine kui gondlikinnitused juba stoperdatud/teibitud jne.
EDIT: ilmselt vist on see vähese (wo)man-poweri taga aga ilgelt lahe oleks järgmisel aastal näha võistluse (mitteametlikke) tulemusi ja aegasid näiteks juba järgmisel / ülejärgmisel päeval peale võistlusi (bhra lehel või lingituna bhra lehelt nt kasutaja tfr vms lehele) ja samuti EM punktiseise. Sama ka balti karika / mv osas juhul kui selline asi veel kunagi toimub.
Tänud MC39-le korraldamise eest, usun et kerge see töö pole.
Nils |
23.08.2007 at 14:52 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 15:13 by pacaan
|
Olds |
Täiesti nõus, et ajavõtt PEAKS olema üleval juba eelneval päeval ja TESTITUD, et vältida igasuguseid jamasid võistluspäeval või tellida tõesti Riverside ajavõtt, mis toimib laitmatult ja SMS-i saatmine tel. on ka super lahendus. See viimane on muidugi boonus ja teisejärguline. Primaarne on siiski, et ajavõtt toimiks korrapäraselt ning vähemasti timeslipid oleksid kohe peale sõitu saadaval.
Ning mis veel- ajavõtt ja rada võiksid olla ette valmistatud eelneva päeva lõunaks või õhtupoolikuks, et võistlejad kes soovivad teha testisõitu, saaks seda kasvõi 1 korra teha.
23.08.2007 at 15:16 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 16:20 by Olds
|
suzumen |
quote: Olds: Täiesti nõus, et ajavõtt PEAKS olema üleval juba eelneval päeval ja TESTITUD, et vältida igasuguseid jamasid võistluspäeval või tellida tõesti Riverside ajavõtt, mis toimib laitmatult ja SMS-i saatmine tel. on ka super lahendus. See viimane on muidugi boonus ja teisejärguline. Primaarne on siiski, et ajavõtt toimiks korrapäraselt ning vähemasti timeslipid oleksid kohe peale sõitu saadaval.
Ning mis veel- ajavõtt ja rada võiksid olla ette valmistatud eelneva päeva lõunaks või õhtupoolikuks, et võistlejad kes soovivad teha testisõitu, saaks seda kasvõi 1 korra teha.
See kõik on tore kena, kuid jäägem reaalsusesse. Kui on tegemist tegutseva lennuväljaga, siis teeb see asjaolu omad korrektuurid. Sulle antakse konkreetne aeg (keegi ei pane 48h toimivat lunnuvälja kinni), korraldajal jääb vaid kas võtta või jätta.
To Pacaan: Sinu poolt viidatud probleemid ongi need, mis tuleb selgeks rääkida. Kuid kui on juba otsustatud, siis olgu see otsus ka vankumatu. Kui lahtris on selline koht, siis edaspidi oleks kaks varjanti. Kas muretsed endale lüliti või sõit jääb sõitmata. Rehvivahetus POLE ümberehitus. Kui aga tehtud raami muudatusi (pikk kiige jne), siis see kuuluks küll tehnilise ülevaatuse alla. Ja et kellelgi poleks vaidlemist teemal, "see oli enne" pole ju probleem pildistada ratas. Digiajastul nagu me elame.
Mis puutub alkosse, siis ma ei teagi kumbi baikereid oli rohkem. Kas kaineid või joobes. Peale võistlust pakkusin ise kõigile Sepa kooliviskit. Kuid seda PEALE võistlust. |
23.08.2007 at 16:59 |
|
sam |
quote:
Mis puutub alkosse, siis ma ei teagi kumbi baikereid oli rohkem. Kas kaineid või joobes.
WTF :o |
23.08.2007 at 17:35 |
1 edit. Last edited 23.08.2007 at 17:36 by sam
|
Olds |
quote: suzumen: quote: Olds: Täiesti nõus, et ajavõtt PEAKS olema üleval juba eelneval päeval ja TESTITUD, et vältida igasuguseid jamasid võistluspäeval või tellida tõesti Riverside ajavõtt, mis toimib laitmatult ja SMS-i saatmine tel. on ka super lahendus. See viimane on muidugi boonus ja teisejärguline. Primaarne on siiski, et ajavõtt toimiks korrapäraselt ning vähemasti timeslipid oleksid kohe peale sõitu saadaval.
See kõik on tore kena, kuid jäägem reaalsusesse. Kui on tegemist tegutseva lennuväljaga, siis teeb see asjaolu omad korrektuurid. Sulle antakse konkreetne aeg (keegi ei pane 48h toimivat lunnuvälja kinni), korraldajal jääb vaid kas võtta või jätta.
Ülenurme lennuvälja puhul on see loomulikult välistatud. Pidasin silmas eelkõige Haapsalu, Raadi ja Pärnu rada
23.08.2007 at 20:18 |
|