Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Auto regatud "maale-vanaema-juurde". Võimalikud probleemid kohustusliku kindustusega?
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Auto regatud "maale-vanaema-juurde". Võimalikud probleemid kohustusliku kindustusega?   1 2 3  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
mikimouse
Auto regatud "maale-vanaema-juurde". Võimalikud probleemid kohustusliku kindustusega?
Mul ka autod jäänud teise Eesti otsa arvele. Kohta, millega mul enam mitu aastat pistmist pole :D.

Saan ma õigesti aru, et kõikvõimalikud uhkete värviliste piltidega hoiatustrahvid ja muud vigurid tulevad ikka rahvastiku-registri järgsesse postkasti?? Ei tahaks väga, et kes-iganes seal teises-eesti-otsas korteris nüüd elab, mu trahviteatisi saama hakkab:)

10.05.2010 at 19:33
krooks

Auto regatud "maale-vanaema-juurde". Võimalikud probleemid kohustusliku kindustusega?
Täna, peale 3 tunnist ootamist Arki Tallinna büroos sain lõpuks oma ostumüügilepingu ja täidetud ankeediga leti taha. Aadressiks kirjutasin nagu ikka Viljandimaa, Halliste ning andsin paberid ära. Vastu sain tehnilise passi kus sees kirjas auto registreeritud sissekirjutuse järgselt. Enam ei saa nii, et ütled "maal vanaema juures" ja pannaksegi passi. Ja nüüd on 84 kw bensumootoriga masina kindlustus harjus mulle 1400.- 3 kuud, pontiacil millel on passis 119kw on kindlustus 3 kuud 692.- Lahe. Hinnavahe täpselt kahekordne kuigi täna ostetud asjal on ca 40kw vähem.

Ja kui numbri võtsin siis oli numbri all kirjas: "Enne teid ootab 91 klienti" Oleks mul telk kaasas olnud oleks selle arki ootesaali püsti pannud. Masu või asui, kõik ostavad müüvad. Tädi leti taga ütles, et pea 4 nädalat on kõik täie tambiga tööd teinud Arkis. Oli ka aeg.

10.05.2010 at 19:42
1 edit. Last edited 10.05.2010 at 19:46 by krooks
PiiluMart

regage auto sinna kus ise elate, olen igasuguste Tallinna jorsside kirju saanud ala maksmata pensuarved, kindlustused, trahvid vms...
suht sita ajab keema selline käitumine jõuad auto osta jõuad ka elukohajärgset kindlustust maksta ja tänu igasugustele kes autod lõuna-eestisse regand ja
pauku pannud on ka meil siin kindlustus kõrgemaks aetud.
ja kui veel mõni kiri tuleb siis annan asja ametlikult võmmide kätte - kindlustuspettus -
kui teil vanaemad või keegi kuskil linnast väljas, regage sinna mitte suvaliste aadressite peale!

10.05.2010 at 19:57
Indrek_S

quote:
mikimouse:

Saan ma õigesti aru, et kõikvõimalikud uhkete värviliste piltidega hoiatustrahvid ja muud vigurid tulevad ikka rahvastiku-registri järgsesse postkasti?? Ei tahaks väga, et kes-iganes seal teises-eesti-otsas korteris nüüd elab, mu trahviteatisi saama hakkab:)

Need lähevad ARK baasis olevale aadressile. Vähemalt minul üks läks.

10.05.2010 at 19:57
Fog

quote:
Indrek_S:
quote:
mikimouse:

Need lähevad ARK baasis olevale aadressile. Vähemalt minul üks läks.

Kiiruse värki ei tea, aga puuduva kindlustuse eest on esmajärjekorras auto registrijärgne aadress, ehk näiteks "krooks"-u puhul pontiaci eest maale vanaema juurde ja teise puhul linna.

10.05.2010 at 20:37
Indrek_S

Nojah. Kiiruse jms rikkumiste trahvid tehakse vist isikule, mitte autole. Parkimised jms autole(omanikule) adresseeritud trahvid lähevad ARk baasi järgi.

10.05.2010 at 21:08
tfr

quote:
Indrek_S: Nojah. Kiiruse jms rikkumiste trahvid tehakse vist isikule, mitte autole. Parkimised jms autole(omanikule) adresseeritud trahvid lähevad ARk baasi järgi.

Politseiniku poolt fikseeritud kiirumise rikkumised tehakse juhile, kaamera poolt fikseeritud hoiatustrahvid lähevad vastutavale kasutajale ja ma olen 99,9% kindel, et ARKi baasis oleval aadressil, mitte ei tehta eraldi täiendavat päringut vastutava kasutaja rahvastiku-/äriregistrijärgse aadressi küsimiseks.

10.05.2010 at 21:10
Fog

selle "ark-i baasi aadressi" kohapealt on tegelikult nii, et igal isikul ja igal sõidukil on oma aadress. Ehk liisingautol on neid lausa 3: omanik, vastutav kasutaja ja auto.
Omaniku aadress muutub koos viimase sõidukiga, ehk kui esimene auto on kapa-kohilas ja teine talsinkis, siis omaniku küljes samuti talsinki.

10.05.2010 at 21:21
krooks

Parim ikka see kui panna igasse autosse kohustuslikuks geps. Et ilma selleta ei saa ÜV läbi ega tohi teel liigelda. Siis jälgida maniakaalse paranoiaga(gepsu programmiga) kõikide liikumiskiirust igal piiranguga alal ja trahve iga ületatud km eest välja saata.Omanikule, seaduse toetaval jõul, savi kes sõitis. Seejärel tulla avastusele, et Võrru regatud auto pesitseb ning on liikluses igapäevaselt pealinnas. Sellest lähtudes teha ettepanek liikluskindlustus siduda asukohaga mida gps näitab, nt 3 kuu statistiliste andmete põhjal. Palju õnne.

Pisike iroonia.

10.05.2010 at 21:32
4 edits. Last edited 10.05.2010 at 21:56 by krooks
Fog

Noh jah, see eeldab ka miljon miljonit.

Mina ei saa aru hoopis sellest, miks kogu kammaija käib ümber kiiruse, kui samad kaamerad ilma ühegi välguta võiksid päevasel ajal kõiki numbrimärke kontrollida ning vajadusel meelde tuletada, et ülevaatus läbi on, või siis kindlustuslepingu ja poliisi puudumisel päevase trahvipoliisi teha ning maksevaba lepingu puhul kindlustusandjat teavitada. 0 krooni seadmetesse, paar milli softi ja olemas. Lisada võiks ka äravõetud lubadega omaniku sõidukite kontrolli ning ongi juba liiklusohutuse kaamera, mitte mõttetu rahamasin.

10.05.2010 at 21:48
krooks

Fog, case ongi teenida raha mitte rahva huve. Mingit "hoiame oma rahvast, seeläbi maksumaksjaid" kampaaniat ei hakata neverever korraldama. Füür tasku ja otsivad kust veel saaks.

10.05.2010 at 21:55
Jesper

Ma jälle ei saa pihta, kuidas puuduv ülevaatus või kindlustus kui selline liiklusohutust mõjutab?

10.05.2010 at 22:04
krooks

Nt see kui sa tead, et sõidad teadlikult ilma kehtiva kindlustuseta("a kümme aastat pole ju midagi juhtunud" ) ning avariiohtlikus olukorras otsustad niiõelda murule tõmmata, et vältida kokkupõrget mida sa kindlasti kinni maksta ei tahaks või suudaks. Ja seal kõnniteel, enne muru on ema väikse lapsega. Ja kindlustuspaugu asemel on surmaga lõppev õnnetus.

10.05.2010 at 22:10
2 edits. Last edited 10.05.2010 at 22:15 by krooks
charger
Puuduv ülevaatus võib tähendada mõranenud pidurivoolikuid, kolksuga sharniire ja midaiganes, ehk siis mõjutab ohutust kindlasti.

10.05.2010 at 22:15
hunt

quote:
Fog: Noh jah, see eeldab ka miljon miljonit.

Mina ei saa aru hoopis sellest, miks kogu kammaija käib ümber kiiruse, kui samad kaamerad ilma ühegi välguta võiksid päevasel ajal kõiki numbrimärke kontrollida ning vajadusel meelde tuletada, et ülevaatus läbi on, või siis kindlustuslepingu ja poliisi puudumisel päevase trahvipoliisi teha ning maksevaba lepingu puhul kindlustusandjat teavitada. 0 krooni seadmetesse, paar milli softi ja olemas. Lisada võiks ka äravõetud lubadega omaniku sõidukite kontrolli ning ongi juba liiklusohutuse kaamera, mitte mõttetu rahamasin.

12 points goes to ...............................Fog !!!

Eesti Nokia on leitud !!!

Kogu EU (veel parem, kui kogu maailm) selliseid kaameraid täis ja uibljääd! kus kõikide riikide rahakotid hakkavad täituma !

Eestil on taaskord harukordne võimalus millegi ''unikaalsega'' maailmas esirinda tõusta !

EDIT: Küll EU regionaal-strukturaal-m*nstruaalfondid esialgsed investeeringud aitavad ära teha.

10.05.2010 at 22:17
1 edit. Last edited 10.05.2010 at 22:20 by hunt
R.Ott

quote:
krooks: Fog, case ongi teenida raha mitte rahva huve. Mingit "hoiame oma rahvast, seeläbi maksumaksjaid" kampaaniat ei hakata neverever korraldama. Füür tasku ja otsivad kust veel saaks.
See on vist suhtumise küsimus, mille taga puudub otsene matemaatika. Kui hukkub kahekümmne või neljakümmne aastane, siis millised on teoreetilised saamata jäävad maksutulud riigil? (arvestamata, et meid endid on niigi vähe). Üksgi raha ei too tagasi inimest, kes hukkus kellegi tõttu, kes oli eneses liialt kindel. Mul on ühest Tallinn-Tartu mnt. ideaalse ilmaga juhtunud õnnetusest internetist leitud pilt, kus konkreetne inimene deformeerunud vrakki sisse põleb ja keegi ei suuda teda aidata. Meie riik on nii mõttetult väike, et siin kuhugi kohalejõudmiseks ei ole kiiruse ületamine õigustatud.

10.05.2010 at 22:22
mikimouse
Vbl olen vähe ilma näinud ja asjast valesti aru saanud, aga minuarust on nende kaamerate paigutus kuidagi väga haige. Mujal on nad tavaliselt enne suurema asustusega kohti, linnadesse sissesõidul jne. Meil topiti aga kõige ohutumate sirgete peale, et möödasõidud veelgi ohtlikumaks muuta.
Tln-Tartu mnt-l on kiirus kül vähenenud, aga pinge kõvasti kasvanud. Jube vaadata, kui mingist rekkast pool tundi mööda sõidetakse, kartuses kaamera ohvriks langeda. Ise ka mitu korda teeäärde tõmmanud selliste hapuks lastud möödasõitude pärast.
Tundub kül, et liiklusohutusega neil erilist seost ei ole, kül aga AS Riigi rahakotiga :P

10.05.2010 at 22:26
krooks

quote:
R.Ott:
Meie riik on nii mõttetult väike, et siin kuhugi kohalejõudmiseks ei ole kiiruse ületamine õigustatud.

Ei õigustanud kiiruseületamist ja ei hakka seda kunagi tegema. Lihtsalt see mida kooritakse on metsikult rohkem mida vastu pakutakse.

10.05.2010 at 22:27
1 edit. Last edited 10.05.2010 at 22:29 by krooks
Raul
Eks igal asjal ole mitu külge. Eks ennastki häirivad need postid tee ääres kuna harjumus on ikka sees normaalsete ilmastikuolude puhul nii 10-15 km/h kiiremini liikuda nagu vast enamusel. Teistpidi võttes aga on see kaamerate paigaldamine juba siis ära tasunud kui selle tulemusena kasvõi üks hukkunuga avarii vähem on. Nimelt kui ei eksi, siis antud kaamerate paigadamise maksumus oli suurusjärk nati alla 16 milli. Statistiliselt hinnatakse Eestis inimelu väärtuseks umbes 15 miljonit, seega ikka hukkunuga avarii ärahoidmine tähendab kaudselt selget võitu. Ja olen täieti kindel, et kesmise kiiruse alanemisel on sellega mingi seos olemas. Alati võib ju väita, et nüüd on oht suurem kuna toimub pidev ralli, enne kaamerat hoog maha ja siis jälle kiirel üles jne. Samas ise antud trassil liigeldes olen küll täheldanud, et liiklus on ikka oluliselt rahulikumaks muutunud.

10.05.2010 at 00:32
Jesper

quote:
charger: Puuduv ülevaatus võib tähendada mõranenud pidurivoolikuid, kolksuga sharniire ja midaiganes, ehk siis mõjutab ohutust kindlasti.
Ole nüüd, nende vahel ei ole põhjus-tagajärg seost. Kui keegi kirjutab paberi peale et "Jesper on laisk, loll ja joodik", siis kuidas see minu isikuomadusi täpselt mõjutab? Jah, see "võib tähendada" et ma olengi seda kõike, kuna ega ilmaasjata ju ei kirjutataks :)

Ma põhimõtteliselt olen nõus et ülevaatus on vajalik asi, lihtsalt selliselt seatud püünisesse sõidaks 99% ulatuses need kes on lihtsalt unustanud, mitte teadlikud rikkujad. Seega läheks selline setup just sinna rahamasina, mitte ohutusmasina kategooriasse.

A muidu kiiruskaamerad on head asjad, Tartu maanteel on juba päris normaalne ja pingevaba 90-ga kruisida, mis siis et trahvimist veel ei toimu. Enne oli see ots nagu mingi skisode võidusõit, ma sõitsin vaimse tervise säilimise huvides alati Piibe maanteed mööda.

10.05.2010 at 01:11
1 edit. Last edited 10.05.2010 at 01:15 by Jesper
hunt

.... lisaks kõigele muule hädatarvilikule oleks võimalik ehk need kaamerad tuunida veel ka varastatud autosid leidma (juhul kui mõni varas nii lammas on, et samade numbritega sõidab) ja äkki on autos võimalik veel ka tagaotsitavaid kodanikke üles leida ?!

11.05.2010 at 07:27
2 edits. Last edited 11.05.2010 at 07:35 by hunt
otsiabi

nüüd tagasi teemasse: kaua võtab aega "maale vanaema juurde" registreerimine? selleks peab ilmtingimata "maale vanaema juurde" vallavalitsusse sõitma? kui kiiresti see onfo arki jõuab?

kui kõik käib sekundiga siis pole probleem end korraks ümber vormistada kui kokkuhoid kindlustuse pealt on kahekordne või mis?

'86 STW

11.05.2010 at 08:02
Oldermann

quote:
otsiabi: nüüd tagasi teemasse: kaua võtab aega "maale vanaema juurde" registreerimine? selleks peab ilmtingimata "maale vanaema juurde" vallavalitsusse sõitma? kui kiiresti see onfo arki jõuab?

kui kõik käib sekundiga siis pole probleem end korraks ümber vormistada kui kokkuhoid kindlustuse pealt on kahekordne või mis?

Eesti.ee portaali kaudu võtab päris kiiresti, umbes tunniga, oleneb ,kui kiiresti ametnik klikkida viitsib ja kohe olin registris olemas. Aga see näeb ni välja, et kõigepealt paned ise id-kaardiga allkirja ja siis läheb menetlus vanaemale ja tema annab ka oma allkirja eesti.ee`s. Paberil ilmselt läheb kauem. Kinnistu omanik peab igatahes allkirja andma, niisama kuhugi "sissekirjutada" ei saa.

11.05.2010 at 08:06
2 edits. Last edited 11.05.2010 at 08:08 by Oldermann
hents99

OT, aga seoses selle teemaga tuleb meelde tuttava jutt mootorratastega. Ka tema hoiab kindlustuse arvelt kokku niiviisi, et hoiab tsiklit ema (kes on pensionär) nimel, ema on sisse kirjutatud Põlvasse vms ja koefitsent oli madalaim.

Nali aga seisneb selles, et alustades vanadest Jawa`dest kuni tänase Yamaha R1`ni on kõik need ema nimel. Tsikleid käivad koos emaga ARK`is vormistamas. Üks kord siis ARK`i ametnik tegi nalja, et "noh, jäi 900-sest kawasaki ninjast väheks, et nüüd tonnist R1 vaja on?" Ema käib tal kepi/karguga muuseas. :D

11.05.2010 at 09:25
hunt

quote:
hents99: OT, aga seoses selle teemaga tuleb meelde tuttava jutt mootorratastega. Ka tema hoiab kindlustuse arvelt kokku niiviisi, et hoiab tsiklit ema (kes on pensionär) nimel, ema on sisse kirjutatud Põlvasse vms ja koefitsent oli madalaim.

Nali aga seisneb selles, et alustades vanadest Jawa`dest kuni tänase Yamaha R1`ni on kõik need ema nimel. Tsikleid käivad koos emaga ARK`is vormistamas. Üks kord siis ARK`i ametnik tegi nalja, et "noh, jäi 900-sest kawasaki ninjast väheks, et nüüd tonnist R1 vaja on?" Ema käib tal kepi/karguga muuseas. :D

Sel juhul peaks vist kindlustus ka ema nimel olema, mis vist eeldaks tsiklilubade olemasolemist ?!

11.05.2010 at 09:35
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Auto regatud "maale-vanaema-juurde". Võimalikud probleemid kohustusliku kindustusega?   1 2 3  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.