Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - V8 soundid ja politsei
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : V8 soundid ja politsei   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
FM02

V8 soundid ja politsei
quote:
jaju:
quote:
FM02: ma arvan, et kui politsei saaks müra taseme rikkujatega midagi ette võtta, siis vaesed chopperimehed käiks kõik jala vist :)

See pole küll eriti teemasse, aga:
Ma saan üldiselt aru, et mõnus on kui masin häält ka teeb, aga ei mõista chopperivendu, kelle masin ikka üle mõistuse pauke lajatab. Mul on küll topeltpakett aknad ja elan 4 korrusel, aga kui mõni suvel mööda sõidab siis ajab ikka kettasse küll. Tahaks hea meelega kaheraudsega soola sinna heli-poole teele saata....

Mina võtaks selle kaherautse jutu tagasi siit!

Ps. pole ilus sellist juttu ajada.

Lp. Janek
VÕRRIMEHED
MC EGOIST
ega ta ilus jutt ei ole küll, aga pole ilus ikka oma shoppperist põrgulärmi ka välja puhuda. Suured veokid mürisevad ka valjult aga kui chopper paugub kõrval, linnavahel sõites, nii et hambad autos tahvad suust ära kukkuda, siis ajab ikka marru küll.. tuleks natuke teiste liiklejatega ka arvestada, siklimeestega arvestatakse ka lliikluses, mina vähemalt arvestan. Paugutage kuskil metsavahel niipalju kui jaksate.... vedage või otsetorud kõrvade juurde.... Minu elu põhimõte on, et ela ja lase teistel elada.

vabandan teemast väljumise eest.

05.12.2006 at 11:25
2 edits. Last edited 05.12.2006 at 11:31 by FM02
v6sa
V8 soundid ja politsei
quote:
jaju:
quote:
FM02: ma arvan, et kui politsei saaks müra taseme rikkujatega midagi ette võtta, siis vaesed chopperimehed käiks kõik jala vist :)

...kaheraudsega soola sinna heli-poole teele saata....

Mina võtaks selle kaherautse jutu tagasi siit!

Ps. pole ilus sellist juttu ajada.

Lp. Janek
VÕRRIMEHED
MC EGOIST

Ilus ju pole. Aga mõistetav. Isegi sama emotsiooni endas alla suruma pidanud...

Minu arvates pole tobedamat ega räigemat isikuõiguste rikkumist, kui sumeda augustiõhtu ritsikasirina mõrvamine mingi jobu tsopperi suitsutorust kostva plädinaga. Justnimelt mõne ja jobu, aga neidki on viimasel ajal kuidagi palju.

Õigluse huvides tuleb öleda, et enamus masinaid jäävad siiski mõistlikkuse piiridesse. :)

Määrus 50 kehtestab normi. See on tegelikult üsna mõistlik number ja sedagi ei kontrollita. Üldiselt tervitaksin, kui seda numbrit ka reaalelus veidigi austataks. Müra on üks neist kahjustavatest tegevustest, mis mõjuvad kõigile ühtmoodi halvasti, ole sa keskerakonna või IRL pooldaja, kõurik või vanur... Kahjuks ilmnevad kahjustused alles hiljem.

Ringraja ja "emotsioonisõiduk" on natuke teised asjad, kui igapäevaliikluses kasutatav sõiduk. Tehnikahuvilisena mõistan, miks püütakse väljalasketrakti takistust viia miinimumini. Aga ka seda saab teha nii, et mööduja ei peaks kõrvatroppe kasutama ega hiljem pükse vahetama... Mootoriga sobitatud väljalase ja Vanja kokkukäkitud torumonstrum erinevad nii toime kui müra poolest. Enamasti on sobitatud väljalase nii vaiksem kui efektiivsem. Tühi toru aga upitab efektiivselt ainult kasutaja ego...

Mul pole mitte midagi selle vastu, kui seltskond huvilisi kusagil ettenähtud kohal päevasel ajal toimetab. Aga elamurajoonid ja öine aeg võiksid ikkagi jääda vaikseks... Rääkimata maakohtadest, kus selline lärm eriti koormav ja kohatu tundub. Just teeäärsed kohad on peamised kannatajad. Elan minagi poole kilomeetri kaugusel maanteest. Aga aeg-ajalt kipub mõne mehe ego väga kaugele kuulda olema...

Lugupeetud tsiklimehed, mul pole mitte midagi tsikliharrastuse vastu. Aga laske teistel ka elada...

Teemasse ka. Pole veel kuulnud, et kedagi oleks lärmi pärast ülevaatusele saadetud. Väljalaske vastavuse pärast küll, aga see rohkem iseehitatud käkerdiste teemaks. Vaevalt, et kedagi tasakaalus oleva ja müra reaalselt veidigi summutava väljalaske pärast ülevaatusel tagasi saadetakse...

Mürast rääkides on kasulik vahet teha V8 müdinal ja puuduliku silndrite arvuga paja raginal. Viimasel juhul kipub helirõhk üsna kõrgeks lühiajaliselt. Mistõttu just tsiklimootorite heli on subjektiivselt ebameeldivam, kui V8 (või rohkemasilindrilise) puhul.

05.12.2006 at 13:55
IceUul

V8 soundid ja politsei
Ma olen vist üks ainukesi, kes tõesti naudib seda häält, endale küll need jämeda häälega tsiklid meeldivad. Üldiselt on nii, et mida madalam sound, seda parem kõrvale kuulata. Öösel ja kuskil kaunis looduses küll eriti neid kuulata ei viitsi, aga mujal naudin hea meelega. Pole midagi paremat, mõnusast ja madalast v8 häälest. Ise pooldan, et kõik v8 usakad peaksid sõitma open headeritega... ja need harleyd samuti.

Aga muidu, top fueli ja metanooliga sõitvate v8-te häält naudin küll täiega :)

P.S. osad tunduvad olevat valesse kohta sattunud, kui ei suuda nautida seda madalat häält, mis v8 pakub, saan aru, kui miskis kaalujälgijate foorumis oleks selline teema üleval.

05.12.2006 at 16:07
jjanno
V8 soundid ja politsei
Tere
quote:
IceUul: Aga muidu, top fueli ja metanooliga sõitvate v8-te häält naudin küll täiega :)
Et elu unistus on omada väikest maja kiirendusraja ääres ning kasvatada väikest last samal ajal, kui TF'd päevast päeva kõrval müristavad?

jJanno

05.12.2006 at 18:10
IceUul

V8 soundid ja politsei
quote:
jjanno: Tere
quote:
IceUul: Aga muidu, top fueli ja metanooliga sõitvate v8-te häält naudin küll täiega :)
Et elu unistus on omada väikest maja kiirendusraja ääres ning kasvatada väikest last samal ajal, kui TF'd päevast päeva kõrval müristavad?

jJanno
Ütleme, kui see võimaldab tasuta sissepääse üritusele siis küll ja lapsi ma ei kasvata :)

05.12.2006 at 19:28
M.J
V8 soundid ja politsei
quote:
mustus: Eestis ei saa müratesti teha, sest pole akrediteeritud laborit. Selleks saadetaksegi kõik tüübikinnitused Soome. Seega ei saa seda müra hinnata ka ülevaatus. Kui trahviks läheks, kuidas politsei seda tõlgendaks. Saadavad siis soome, kui kohtuvaidluseni asi läheb. Ilmselt tuleks see siis oma kulu ja kirjadega teha või siis vaidlusele järgi anda.

Liilusjärelvalve teostamiseks ei ole Eesti õigusaktidega vaja akrediteeritud laborit - piisab päedevast mõõtjast (erialaselt hinnatud) ja ülevaatuspunktid on selleks hinnatud. Mõõtemääramatust ei mäleta, aga seda saab suvalisest ülevaatuse punktist nende tunnistuse lisast vaadata.
Samuti ei ole massi mõõtmiseks vaja akrediteeritud laborit (vaid pol mõõdab kaaludega teel - ja on massi mõõtmise kohapealt pädevaks hinnatud). Tüübikinnituse kohta ma ei tea, sul võib õigus olla et on vaja Soome minna.

OT: Sama lugu on klaaside läbipaistvuse mõõtmsiega. Politsei pole selleks hinnatud, enamus ülevaatuspunkte aga küll. Nii et enne kui lasete endale trahvi kirjutada või korduvale saata küsige juriidilist põhjust.

05.12.2006 at 21:50
jass

V8 soundid ja politsei
Töötan firmas kus müramõõtmine on akrediteeritud kuid seda ei tea kas auto väljaheite torustiku müra mõõtmiseks on vaja eraldi meetodit või mitte ja kas tavaline akrediteering selleks piisab. Korraliku laborit meil ka pole kuna käime ehitistel müra mõõtmas. Samuti oleme teostanud ka liiklus müra mõõtmist tänaval. Kui kellegil väga suur huvi on siis saaks kudagi selle mõõtmise ka tehtud.

05.12.2006 at 21:58
Fog

V8 soundid ja politsei
quote:
LincMviii: Töötan firmas kus müramõõtmine on akrediteeritud kuid seda ei tea kas auto väljaheite torustiku müra mõõtmiseks on vaja eraldi meetodit või mitte ja kas tavaline akrediteering selleks piisab. Korraliku laborit meil ka pole kuna käime ehitistel müra mõõtmas. Samuti oleme teostanud ka liiklus müra mõõtmist tänaval. Kui kellegil väga suur huvi on siis saaks kudagi selle mõõtmise ka tehtud.
Vaata eurodirektiive, ma kunagi uurisin äriidee mõttes seda. P.m. auto sõidab mööda mikrist xm kauguselt jne... max detsibellid pannakse kirja. seadmed peavad olema taadeldud ja testrada peab olema "labor" ehk avalikul maanteel öösel ei sobi.

05.12.2006 at 22:12
jass

V8 soundid ja politsei
Aga sel juhul mõõdetakse ju terve auto poolt tekitatud müra mitte ainult väljalaske torustiku poolt tekitatud müra. Mõõdasõidu puhul loeb müra tase pinnakattest ja rehvimaterjalist, samas kindlasti ka kiirusest.
Jällegi ei tea kas ark tahab terve liikuri poolt tekitatavat müra või ainult siis nii õelda V8 soundi kontrolli.
Pigem peab mõõtelaboriks olema siis vaikne ruum kus foon oleks võimalikult madal, et saaks täpselt määrata konkreetse objekti poolt tekitatud müra.

05.12.2006 at 22:17
3 edits. Last edited 05.12.2006 at 22:20 by jass
mustus
V8 soundid ja politsei
Kui kellelegi meenub hõbedane punaste turvatorudega ja tagumise topeltsillaga F 350 AB-lt, siis aastakesi tagasi politsei suutis ta viia selleni, et omanik pani väljalaskele sõelad vahele. Selle otsuse üksikasju ei tea, pole viitsinud küsida, aga seda meest seda tegema panna, pidi oleme mõjuv põhjus.

05.12.2006 at 22:26
Sören
V8 soundid ja politsei
quote:
mella69: No tsiklimehed ise väidavad, et ellu jäämise koha pealt on vägagi oluline, et sind kuuldakse ja nähakse...Samas võimalikult kõvasti karjuv sumps on idiootsus

soidan ka ise tsikliga ja olen tsiklifoorumis ja newsis ka sel teemal sona votnud, et vaide "loud pipes save lives" on usna mittetoene ja tegelikkusega ei ole sel palju seost. kahjuks ei ole sellised vaited sellistes vestlusringkondades vaga populaarsed.
fakt on see, et sellise tuhjade torudega soiduriista poolt tekitatud murast on enamik suunatud tahapoole (seda olen ma ise kunagi 17 aastaselt kogenud ja proovinud), miis muudab ka selle paremini kuuldavuse efekti suht mottetuks - autojuht kuuleb seda mura siis, kui tsikkel on juba auto korval voi kui tsikkel on juba autost moodunud, molemal juhul peaks see tsikkel ka niisama vaga hasti nahtav olema. elusid saastab selge pea ja moistlikud soiduvotted ning korralik varustus, mitte kova haal.

vabandan usna otsekohese avalduse parast, aga enamasti on selliste tuupide, kes tuhjade torudega tsiklitega soidavad, puhul siiski tegemist komplekside kuusis vaevlevate kujudega, kellel on vaja midagi kompenseerida ning kes siis seda ka oma kaherattalisega viru tanava alguses tsikli kroomitud kulg konnitee poole pargitult ka teevad.
kurb on, muud ei midagi.

06.12.2006 at 09:08
veekaheksa
V8 soundid ja politsei
Teema on V8 häältest ju INIMESED. Jätke need siklid rahule juba.

06.12.2006 at 23:18
Stealth

V8 soundid ja politsei
V8 müdina vastu ei ole mul isiklikult mitte kui midagi - vastupidi, oleks ainult seda heli liikluses rohkem kuulda :hail
Tavaliselt need USA päritoluga autod ei olegi linnapildis kõige lärmakamad.
See V8 sound.... ütleme nii, et ta annab korraks endast kusagil liikluses märku, aga samas ta ei muutu ikka nii häirivaks nagu need vihmaveetorudega puristajad.
Ei vaidle vastu, et ka siin Lõuna-Eesti kandis on tänavatele mõni open-headeritega sattunud (ei pea kedagi konkreetselt silmas ja kellegi peale näpuga ka ei näita), kes rahvale võibolla mõnes mõttes show-d tahab teha, kuid see showtegemine pole muutunud krooniliseks tähelepanuvajaduseks- vastupidiselt mõnede teiste neljarattaliste omanikele, kes idioodi järjekindlusega peavad tänaval liigeldes enda sõidukist maksimumdetsibellid tagaotsa kaudu välja pigistada saama.

06.12.2006 at 01:45
maffia666
V8 soundid ja politsei
alguse poole oli juttu siin Flowmaster 40 seeria pottidest...tahaks oma jeebile edaspidi alla panna midagi sellist mis teeks V8 heli kenaks madalaks, mahlakaks ja bassirikkaks... mitte valjult lärmavaks ja kiiskavaks, kas Flowmaster 40 seeria on midagi sellist?? kui on siis mis hinnaklass võiks umbes olla?? või kas keegi soovitab midagi muud... tänud

08.12.2006 at 15:22
partel

V8 soundid ja politsei
Mina olen sõitnud nii Lauri kui Erkki Camarotega tuhandeid kilomeetreid ja sisemüra hakkab pinda käima kuskil 100 km peal, ehk siis kuskil Paide kandis, kui Tartusse sõita. Samas müra tekitamine ei ole teadagi kunagi eesmärk olnud, pigem tagajärg. Samas politsei ei ole isegi peatanud.

Muuseas, ühest usa foorumist on meelde jäänud, et üks tüüp käivitas kodu juures 2500+ hj alkohol Funny Cari. Pärast räägiti, et teise linna otsa oli kuulda. :)

Chopperite vastu ei ole mul küll midagi, nagu juba eelpool mainiti, siis suured veokad on ka ikka üsna lärmakad ja neid on kordades rohkem kui usakaid ja tsikleid kokku.

Ja eriti käivad pinda "peerupurkidega" eurojapsid, kelle rullnokkadest omanikud on lisaks teadagi millise sõidumaneeriga. :kill

09.12.2006 at 12:07
tqhq.ee foorum : Vaba teema : V8 soundid ja politsei   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.