Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Miks nõnda palju 4ukselisi?
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Autod : Miks nõnda palju 4ukselisi?   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
sten666
Miks nõnda palju 4ukselisi?
Ply, kui sa juba siin liigitama hakkasid siis liigita minu autod ka ära :)
Minul kodus Volvo 142 ja Saab 96. Mõlemad ark pani kupeeks passi.
Saabil aga näiteks tagaiste allaklapitav see teeb temast sedaani ?
Volvol saab tagaaknaid külje peale natuke lahti lükata (nagu 2d autodel ikka teinekord saab) See siis tähendab, et avatavad tagaaknad ja sedaan ?

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
31.03.2006 at 15:57
hents99

Capri peaks kah nagu kupee olema, kuigi mingit vaheseina pagasiruumil ja sõitjateruumil pole, allaklapitavad istmed. Tagumised küljeklaasid ära/alla ei käi. Laugpäraga siis tegelikult auto ehituselt?

31.03.2006 at 16:23
PlyVal64
Sten, mis mina nüüd:D Aga jah, see, mida ARK passi kirjutab, on enamjaolt täiesti suvaline. "Pommikone" pole kunagi kupee olnud, ta alati skandinaavlaste jaoks olnud sedaan. Sama ka 142(242 jne) Volvod. Kuigi just Volvod on ehituslikult kupeed, visuaalselt sedaanid ja Saabidega on risti vastupidi. Tegelikult ei ole seal ju mingit vahet, mis asi ta on. Kaks ust on kaks ust. Pigem ei kvalifitseeru kupeedeks just luukpäraga kolmeukselised. Ses suhtes on ju klassikaline näiteks 3. põlvkonna Mustang. Seal olemas kõik kolm põhitüüpi: convertible, klassikaline kolmemahuline kupee ja luugiga laugsaba. Sama asi ka vahepealsete Celicatega ja eks neid mudeleid on veel ja veel. HT, avatav külgmine tagaaken jms ei mängi rolli.

31.03.2006 at 16:40
altraditional
Usa keretüübinimetuses mängib hardtopsus oma rolli küll. Sa Plyval võtad seda asja nö. 'vana euro' poolelt lähtudes, kus HT nähtus pea võõras oli. Samamoodi võiks vaielda cabrio ja convertible üle.

31.03.2006 at 16:52
PlyVal64
quote:
altraditional: Usa keretüübinimetuses mängib hardtopsus oma rolli küll. Sa Plyval võtad seda asja nö. 'vana euro' poolelt lähtudes, kus HT nähtus pea võõras oli. Samamoodi võiks vaielda cabrio ja convertible üle.
Ei mänginud see HT ka USAs muud rolli, kui vaid mudelinimes. Kas ta oli HT Sedan või lihtsalt Sedan, oli ta HT Coupe või lihtsalt Coupe. HT oli kallim ja eksklusiivsem. Muuseas, HT on samamoodi levinud ka Euroopas ja Jaapanis. Me siin lihtsalt ei tea neid autosid. Et HT oli igal maal kallim, siis mis puudutab kasvõi 70'te japse, eurooplane üldiselt ei raatsinud pappautot nii kalli hinnaga osta. Kuid neid siiski oli, isegi Eestis olen Jaapani vanu HT'sid päris mitut kohanud.
Mis aga Conv vs Cabrio puudutab, siis on see täpselt sama, mis NSVL'is on kosmonaut, USAs astronaut ja nüüd Hiinas taikonaut. Tegu ühe ja sama asja-kodaniku-nähtusega:D

31.03.2006 at 17:01
altraditional
Aga nimetamisest ju praegu jutt ongi. Ehk et põhjus, miks näiteks Swingerit sedaaniks ei või nimetada, peitub tema HT olemises.

31.03.2006 at 17:13
erik
quote:
PlyVal64: Kupeed ei ole uued F-bodyd...

quote:
PlyVal64: Õiged kupeed on Porsched...
Kupeel ei avane tagaaken, selline feature on pereauto tunnusmärk.

quote:
PlyVal64: Ehk kolm mahtu ei pea olema kõrvalt selgelt eristatav, kuid auto sees tekib neid kolm, mida omavahel ei saa "kokku lasta": mootor, sõitjateruum ja pakiruum oma luugiga. /.../Sõitjateruumi ja pakiruumi peab eraldama jäik eemaldamatu vahesein ja aknalaud. Kui need tingimused ei ole täidetud, on tegu kas miski luukpäraga või 2-door sedaniga.

Hmm... Kuna nii 4. gen f-body'dest kui Porschedest samal ajal juttu oli, siis mul paar tähelepanekut lihtsalt.

Proovin siis neid omavahel võrrelda niipalju kui suudan (sõbral mul oli miskine Porsche, 924 vist). Kui päris aus olla, siis ei suuda tuvastada ma neil luugi avanemise koha pealt ühtki erinevust - mõlemal kerkib luuk koos tagaklaasiga. Ilmselt on siis too Porsche pereauto (sarnaselt 4 gen f-kehaga), kuna avanev tagaaken on pereauto tunnusmärk.

4. gen f-body'l käib tagaiste küll alla, kuid ühendust pagasiruumiga ei teki. Vähemalt mitte rohkem kui eelnimetatud Porschel - täpselt sama ühendamatuks/ühendatuks jäävad (f-body pagasiruumi katte siia-sinna liigutamisel võiks ju 10cm laiuse ühendusaugu tekitada).

Ma lepin sellega, et 'maro on luukpära, aga erinevust oma sõbra 924 ma tõepoolest mitte ühestki otsast ei näe, kui Sa neid viimaseid kupeedeks nimetad. Pildimaterjal oleks ilmselt abiks mulle asja selgekstegemisel nende kahe näite varal (4. gen f-kere ja Porsche 924 näiteks). Thanks.

Edit: ok, kui see pole Porsche, siis on kõik selge ;)

01.04.2006 at 01:24
2 edits. Last edited 02.04.2006 at 14:06 by erik
Valmet

924 ei peeta õigeks Porscheks, samuti pole ta kere kolmemahuline. Arvatavasti oli mõeldud ikka neid päramootoriga Porschesi.

02.04.2006 at 07:55
tqhq.ee foorum : Autod : Miks nõnda palju 4ukselisi?   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.