Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - SPLIT: triikrauapaueripeakorter.ee teemaarendus
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : SPLIT: triikrauapaueripeakorter.ee teemaarendus   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
Astro SS
SPLIT: triikrauapaueripeakorter.ee teemaarendus
Mina teen ettepaneku pealkiri ära muuta ja uueks pealkirjaks panna : BlueStangile ja muudele jäärapäistele momendiaustajatele :D

07.02.2006 at 15:26
BlueStang

Oi AstroSS, tänan selle lugupidamise eest - ega mul oli päris lõbus siin tõesti aega veeta, tuleb tunnistada;):)

07.02.2006 at 15:30
1 edit. Last edited 07.02.2006 at 15:30 by BlueStang
madis
Sellest, mis seda triikrauda tegelikult soojendab, võib lugeda raamatust Universumi Mikromaailm ja ülejäänud füüsikaraamatutest. Mina arvan et seda teevad pisikesed elektriäpud, kes taplevad nikli ja kroomiaatomitega.

Aga kui AstroSS nüüd aru sai, siis on topicu üks eesmärke täidetud :)

07.02.2006 at 17:28
Astro SS
quote:
madis: Sellest, mis seda triikrauda tegelikult soojendab, võib lugeda raamatust Universumi Mikromaailm ja ülejäänud füüsikaraamatutest. Mina arvan et seda teevad pisikesed elektriäpud, kes taplevad nikli ja kroomiaatomitega.

Aga kui AstroSS nüüd aru sai, siis on topicu üks eesmärke täidetud :)
:D

:hail , tänud kõigile

07.02.2006 at 17:32
1 edit. Last edited 07.02.2006 at 17:32 by Astro SS
racerx
Vähemalt olete normaalse huumorisoonega härrased :)

Kõik pole veel kadunud :)

07.02.2006 at 18:51
Max3,0

Hehe.....et siis lõpuks ikka ju tähti see kumb olulisem on eksju, kas "võtme pikkus" või "muskel" ? -selge on see, et mõlemat on nagu vaja aga...

Mõnele vennale meeldib ratta mutreid keerata väikse rist võtmega niiet peeruga püksid pruuniks saavad.

Teised mehed panevad võtme otsa pika toru ja keeravad siis.

Kumb varjant lihtsam on ilmselt selge ! Kumb aga õigem on juba maitse asi !

:D

07.02.2006 at 19:46
madis
to max: totaalselt offtopic ja täiesti pointless võrdlus. Hetkel sa võrdlesid momenti momendiga.

07.02.2006 at 21:21
karikas
quote:
Max3,0:
Mõnele vennale meeldib ratta mutreid keerata väikse rist võtmega niiet peeruga püksid pruuniks saavad.
Teised mehed panevad võtme otsa pika toru ja keeravad siis.
Põhimõtteliselt õige, kuid kas need teised mehed need mutrid pika toruga lõpini keeravad või vahetavad käiku? Kui esimene nõks tehtud, siis on ristile sõrmega hoogu lihtsam anda, kui pika toruga kraad-haaval võimelda.

Henry

07.02.2006 at 21:54
Max3,0

Täpselt-täpselt, nagu ma juba ütlesin on asi maitses :D ja ma usun, et iga mees sai aru huumoriprismast....

quote:
to max: totaalselt offtopic ja täiesti pointless võrdlus. Hetkel sa võrdlesid momenti momendiga.

Kuigi oli asi läbi huumoriprisma ei olenud see siiski nii väga OT midagi, kui sa mõtlema hakkad.

Edit: Karikale ka üks küsimus. Kumb on olulisem, kas keerata mutter suure võtmega lahti ja no ok keerata rahulikult sellega lõpuni või jäädagi väikse võtmega punnitama ja mutrit mitte lahti saada ?

Jah ma arvan, et väändest tasub lugu pidada õige pisut rohkem, kui kw-st.

Te ju võite nendest võrranditest plämada aga no minu oma perse ütleb mulle, et mõnusam on ringi sõita 105kw disla pemmiga, kui 107kw taurusega mõlemad ühes kaalus, automaadid ja 6 silindriga, korras autod. Ehk siis rohkem väänet on HEA ! Rääkimata sellest, et maanteel ei jõuaks Taurus never pemmile järele...

Ja ette fleimi kustutades ei ole siin mingit pistmist pemmi ülistamisega lihtsalt hea võrdlus olnud oma autode näol.

08.02.2006 at 16:12
3 edits. Last edited 08.02.2006 at 16:41 by Max3,0
asjaarmastaja

Peale kogu selle pika teema lugemist on Max3,0-i postitus väga hea kokkuvõte ja ma ise ka asjaga nõus. Samade kilovattide juures on suurem moment igati mõnusam sõita, seega ka mina :hail pöördemomendi poole. Ja kuigi ma pole paadunud diislifänn, ma ometi nõustun, et diisel oma suurema momendiga on mõnusam sõita kui samade kilovattidega bensukaga.

08.02.2006 at 17:01
karikas
quote:
asjaarmastaja: Samade kilovattide juures on suurem moment igati mõnusam sõita, seega ka mina :hail pöördemomendi poole.
Hea kild :D

Mida sa asjaarmastaja teed, kui on valida kahe eri võimsusega masina vahel, mille moment on sama? Tõded, et võimsamaga on mõnusam sõita ja hakkad hobuseid kummardama?
Henry

08.02.2006 at 17:54
asjaarmastaja

asjalood kipuvad pigem teistpidi olema, et sama võimsuse korral momenti mõnel rohkem....
aga kui valida 300Nm suurema võimsuse korral, siis see tuleb kõrgematel pääretel ja niipalju kui mina selliseid näinud olen, jagub sellisel puhul seda palju kitsamas vahemikus, madalatel pööretel jõuetu... aga ma eelistan mats ja postivahe:D

08.02.2006 at 19:27
asjaarmastaja

küsiti varianti, mida kumbagi ei tahaks.....

08.02.2006 at 22:22
karikas
quote:
asjaarmastaja: küsiti varianti, mida kumbagi ei tahaks.....

Ei küsitud, kas tahad või mitte. Küsiti, kumb on sinu silmis parem! See tooks selgust eelkõige su enda mõtetesse. Praegu jääb mulje, et sa vassid sihilikult, kuna ei taha tunnistada oma loogikavigu.

Pead aru saama, et seades ise võrdlustes parameetreid võrdseks, ei saa sa teha järeldusi nede parameetrite olulisuse kohta. Nii on see võimsuse ja nii on see ka momendi puhul.
Henry

08.02.2006 at 22:56
asjaarmastaja

ei ole mingeid loogikavigu vaid maitseküsimus... aga Karikas&co ei paista sellest aru saavat
ja ma ei viitsi siin rohkem sel teemal jahuda. Mulle meeldivad rahuliku käiguga suure momendiga mootorid ja see selleks, ma ei pea hakkama tõestama seepärast, et minu eelistus kõigi jaoks kõige õigem peaks olema.
Aga teistele jõudu edasi jahumisel!

08.02.2006 at 22:59
1 edit. Last edited 08.02.2006 at 23:03 by asjaarmastaja
karikas
quote:
asjaarmastaja: ei ole mingeid loogikavigu vaid maitseküsimus... aga Karikas&co ei paista sellest aru saavat
Einoh. Üha enam hakkab mulle tunduma, et asjaarmastaja näol on tegemist naisterahvaga. Kõigepealt "naiste loogika" ja seejärel naiselik ego kaitsmisviis...

See on lausa reegel, et kui naistele esitada küsimus, millel on kaks vastuse varianti, näiteks jah või ei, siis nemad leiavad kolmanda. :D
Henry

08.02.2006 at 23:11
karikas
Kommenteerin siis seda kah, mis hiljem lisandus.
quote:
asjaarmastaja: Mulle meeldivad rahuliku käiguga suure momendiga mootorid ja see selleks, ma ei pea hakkama tõestama seepärast, et minu eelistus kõigi jaoks kõige õigem peaks olema.
Mulle meeldivad kah. Kui sa aru pole veel saanud, siis ma ei kummarda pimedalt ei momenti ega võimsust. Kaugeltki ei ole see maitse küsimus. See on puhtalt olukorra küsimus. Moment loeb ainult esimesel käigul, edasi on kõik võimsuse teha. Väites et sulle meeldivad suure momendiga masinad samas kui võimsus pole seeejuures oluline, väidad sa tegelikult et sulle meeldivad madalapöördelised masinad. Vähendada pöördeid on ainus viis, kuidas suurendada mootori momenti nii, et võimsus jääks samaks või muutuks väiksemaks. Aga milleks selline kiirendusvõime piiramine kasulik on, see jääb küll mõistatuseks.

Aga saan aru, et kui oled juba pimesi momenti kummardamas, siis on raske enesele teadvustada, et tegemist on ainult teadmatusest tekkinud vaimustuse, mitte mingi tõe- või maitseküsimusega. Sama võimsuse puhul. Tegelikult on kiirenduse puhul mõlemad olulised!
Henry

08.02.2006 at 23:31
racerx
See tähenärimine läks siin vahepeal päris segaseks....

Erkki väga lihtsalt seletatud jutt teeb selgeks, et autot liigutab vääne, kuid siin on nagu teema rohkem sellest, et mõnedele väänajatele ei anna minu meelest rahu see kumb number näitab riista pikkust :)

Ja sellele küsimusele vastates peaks kõigile selge olema, et see on Hp.
Ükskõik mis pidi vaadata.

08.02.2006 at 01:41
BlueStang

quote:
racerx: See tähenärimine läks siin vahepeal päris segaseks....

Erkki väga lihtsalt seletatud jutt teeb selgeks, et autot liigutab vääne, kuid siin on nagu teema rohkem sellest, et mõnedele väänajatele ei anna minu meelest rahu see kumb number näitab riista pikkust :)

Ja sellele küsimusele vastates peaks kõigile selge olema, et see on Hp.
Ükskõik mis pidi vaadata.

nujah, kahjuks tõesti näitab ainult pikkust:(

mitte seda, kui jäme on ja kui kaua seisab

09.02.2006 at 09:27
2 edits. Last edited 09.02.2006 at 09:31 by BlueStang
tqhq.ee foorum : Vaba teema : SPLIT: triikrauapaueripeakorter.ee teemaarendus   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.