| Poster |
Message |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Stealth
|
auto värvimine
quote: kenu: quote: tnsu: Kõige parem hinna-kvaliteedi suhe on muidugi Võrus, autobaasi territooriumil on see kamber vist. Eeltöö tuli endal teha, tõsi, vahepeal kiiresti ja kehvasti. Selle korvas väga hea värvitöö. Reeglina polnud autot vaja pärast poleerida, nagu Tartus (ja mujal) tavaliselt kõik värvitargad teevad.
Värvimise hind oli paar aastat tagasi 660 krontsi metallikuga ülevärvimine, teised variandid (osaline värvimine ja veoautovärv) muidugi odavamad.
Kuule mees, Sa ajad pada. Eluilmas ei kompenseeri hea värvitöö kehva eeltööd, vastupidi, toob kõik eeltöö praagi selgelt esile. Kambris värvitut polegi vaja poleerida. Poleerimine ika abiks, kui kuskil garaaz'is või õue peal värvimine, sitikad ja tolm peal.
Ja sa ka mees ajad pada. Eluilmas pole ükski kamber mitte kunagi nii tolmuvaba et detaili või autot tervenisti pole vaja poleerida. Ikka mingi kolm-neli täppi tuleb kuskilt sisse.
Oleneb muidugi kliendist, kas ta on väga noriv nende paari-kolme tolmuterakese pärast ja laseb need eemaldada,mille tagajärjel detail tuleb ikka üle poleerida, või ei ole tema jaoks selle paari täpi olemasolu nii tähtis.
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
07.11.2005 at 12:21 |
Last edited 07.11.2005 at 12:21 by Stealth
|
Maik
|
auto värvimine
quote: ylovoitka: Kas need hinnad on koos eeltööga? S.t. kui roosteaugud kinni keevitatud, siis pahteldamine ja nüüstmine on seal hinna sees?
Ei, tallinnas on 20k auto lihtne ülevärvimine (olenevalt firmast,eks on ka odavaid kohti..) , matistamine on vist tõesti hinna sees (juhuu). Sellepärast hind karm tundubki minule. Misasi see nüüstimine on :P ?
selge see,et keegi oma auto võõrasse linna viia ja hoida ei taha(sealhulgas ma ise ka mitte) , kõik see ajakulu ja bensukulu jne...aga suur hinnavahe peaks selle ometi korvama teoorias... 
07.11.2005 at 12:47 |
Last edited 07.11.2005 at 12:48 by Maik
|
tnsu
|
auto värvimine
quote: Kuule mees, Sa ajad pada. Eluilmas ei kompenseeri hea värvitöö kehva eeltööd, vastupidi, toob kõik eeltöö praagi selgelt esile. Kambris värvitut polegi vaja poleerida. Poleerimine ika abiks, kui kuskil garaaz'is või õue peal värvimine, sitikad ja tolm peal.
--------------------------------------------------------------------------------
Ja sa ka mees ajad pada. Eluilmas pole ükski kamber mitte kunagi nii tolmuvaba et detaili või autot tervenisti pole vaja poleerida. Ikka mingi kolm-neli täppi tuleb kuskilt sisse.
Oleneb muidugi kliendist, kas ta on väga noriv nende paari-kolme tolmuterakese pärast ja laseb need eemaldada,mille tagajärjel detail tuleb ikka üle poleerida, või ei ole tema jaoks selle paari täpi olemasolu nii tähtis.
Kui (müügi)auto on hästi värvitud, jääb temast hea mulje ja ostja ei ole tavaliselt mõne liigse liivapaberijuti ja paari tolmutäpi pärast halvasti ütlema hakanud. Kehva värvimise (nö. kananaha) tagajärgi saab küll poleerimise teel siluda, aga hiljem võib pind ikkagi luituda. Parem siis juba kohe hästi värvida.
07.11.2005 at 14:40 |
|
reo |
auto värvimine
julgen Ammeco Auto't soovitada. Isiklilkult jube rahul. Ei ole kindlasti odav, aga töö ilus ja tähtaeg oli ka täpne. Garantii anti ka suhteliselt pikk (esimese kuue kuu jooksul pole veel vajalikuks osutunud). Minul keevitada vaja ei olnud, materjalide poolest oli esindatud terasplekk+alumiinium+plast, ülekeretöö.
Viljandist... khm, esimene meister, kelle juurde sattusin kohmas a'la, et "ah suur auto, mis vahet seal on mis värvi ta tuleb, sellele pole pärli küll mõtet..." |
07.11.2005 at 15:51 |
|
Maik
|
auto värvimine
selliseid meistreid võib üleesti sadades leida eksole Ja arvamused on ju erinevad,kuid klient on(peaks olema st) kuningas. Üldiselt, ebaharilike soovide peale vaatavad paljud inimesed/kohad väga imeliko näoga otsa...et milleks krt sul seda veel vaja on ja samas vaimus edasi.
ahja, minu auto laiendite ja tiiva värvimine ca 1500 eek arve. Ise lootsin tonniga hakkama saada Aga homme külge juba Kui keegi ütleks tallinna hinnaklassi umbes samadele asjadele oleks väike võrdlus ju olemas.
2001a universaalkerega passati värvimine tavavärviga + poleerimine 8k käibeta. Kriime,kivitäkkeid vist pahteldati ka. Ja tulemus oli hea (minu meelest).
Kuid kui rahas pole küsimus on kindlasti mõtekam-mugavam-kindlam teha tallinnas tuntud kohas.
07.11.2005 at 17:09 |
Last edited 07.11.2005 at 17:25 by Maik
|
reo |
auto värvimine
quote: Inferno: selliseid meistreid võib üleesti sadades leida eksole 
loomulikult, ei mõelnudki seda nii, nagu Viljandi maha võiks kanda . Leidsin isegi koha, kuhu oleks võinud töö anda, kui järjekord oleks sobivam olnud. |
07.11.2005 at 17:25 |
|
otsiabi
|
auto värvimine
kas keegi oskab tartus konkreetset kohta pakkuda kus taunus mk3 saaks selga korraliku kuue mõistliku hinna eest (max 15k)? |
14.12.2005 at 22:31 |
|
Stealth
|
auto värvimine
quote: otsiabi: kas keegi oskab tartus konkreetset kohta pakkuda kus taunus mk3 saaks selga korraliku kuue mõistliku hinna eest (max 15k)?
Vaata oma mailboxi. Ma kirjutasin sinna üht koma teist. |
14.12.2005 at 00:15 |
|
BlueStang
|
auto värvimine
udu, minu punast oled ju näinud - see tehti ka Keilas kuskil Rõõmu kaubamaja nurga taga - mul kontaktid olemas ehk saab norm hinna ka välja rääkida
15.12.2005 at 09:23 |
|
otsiabi
|
auto värvimine
kuraat... mailboxi pole tänini midagi laekund... aga heameelega uuriks seda keila koha kohta küll...punane? kas see cossu? |
15.12.2005 at 15:35 |
|
BlueStang
|
auto värvimine
quote: otsiabi: kuraat...punane? kas see cossu?
mingi C-ga algav fordi mudel oli vist jah
15.12.2005 at 15:43 |
|
otsiabi
|
auto värvimine
quote: BlueStang: quote: otsiabi: kuraat...punane? kas see cossu?
mingi C-ga algav fordi mudel oli vist jah
capri? cortina? pole vist siis näindki... |
15.12.2005 at 16:10 |
|
meintz |
auto värvimine
quote: otsiabi: capri? cortina? pole vist siis näindki...
cobra, mustang cobra |
15.12.2005 at 16:15 |
|
ERAK
|
auto värvimine
quote: Inferno:
ahja, minu auto laiendite ja tiiva värvimine ca 1500 eek arve. Kui keegi ütleks tallinna hinnaklassi umbes samadele asjadele oleks väike võrdlus ju olemas.
Minu truck sai kriimud peale Rävala parklas kui poom (tõkkepuu) peale sadas. Kahjustada sai juhipoolne kasti serv (u. 45cm pikkused kriimud). Küsisin Ascar'ist hinnapakkumist. Tehti hinnapakkumine 6596 krooni, mis sisaldas tumesin. pärlavärv+lakk, u. 60cm2 suurune pind oleks tulnud värvida.
Minu jaoks oli see hind kallis ja kuna oli niikuinii plaan truck üleni värvida, siis jäi see pakkumine kasutamata. Uue aasta alguses kavatsen enda auto lasta värvida Rakveres oma kunagisel pinginaabril, kelle tööd olen näinud-teeb head tööd. Kui kellelgi on huvi, võin järele uurida.
s.r.
rehvide müük |
15.12.2005 at 16:51 |
Last edited 15.12.2005 at 16:59 by ERAK
|
Raceboy
|
auto värvimine
Hetkel on naise 924 värvimises. Lihtsalt vana värv oli tuhmunud ja kole, ning otsustasin tervenisti üle värvida.
Kuna rahaga priisata pole kunagi, sai antud ühe tuttava kätte, kes ka nö peale töd teeb. Aga olen ühe teise Porsche peal tema kätetööd näinud ning võib rahule jääda, sama lugu hinnaga.
15.12.2005 at 20:53 |
|
Bikerman
|
auto värvimine
Ja Petseris saab puhta muidu värvida või?
Jutt,et Viljandis tehakse tuhandeid odavamalt on pulli si....
Leppisin suvel kokku kõva maalerdajaga mulgis Mark VIII värvimise 10 tonni-viisin auto sinna,siis vend nägi mis treila -mis auto ja hind muutus lambist 20+ peale.Sülitasin tuld ja saatsin ta pu...i.Tallinnas sama töö 15000.-
Head ja normaalse hinnaga kohad on:
Autokolorist (Tallinn ,Hiiul)
EGO Grupp (Hunditubaka tee ,Tallinn)
Värvaltrans (Mustjõe ja Betooni tänaval)
Kuid tasuta ei tee keegi imesid-nii et kui tahad head siis sahisevat ulata,kui savi,siis sprayta ise ja kevadel uuesti.
JÕULUTERVITUSED. |
23.12.2005 at 00:07 |
|
Raceboy
|
auto värvimine
Tasuta ei saa midagi, kuid mingil määral loevad suhted ka ning nende toel võib hind veidi ikka painduda. Enda (ja naise) auto puhul on vähemalt teada, mida oodata ning mis hinna eest ning mulle on see hinna/kvaliteedi suhe sobiv. Muidugi raha kokkuhoiu mõttes kiskusin ise auto pulkadeks ja pärast tagasi ka, aga see on auto värvimise juures IMO fun part 
24.12.2005 at 11:14 |
|
Cardo
|
auto värvimine
Ohh pikk jutt imelik jutt.
See, et ühte kohta kiidetakse ja teist laidetakse on pisut vale suhtumine.
Mainiks kohe ära, et see auto mis nn:25+ kilode eest värviti ei soovitud mõnes kohas nähagi ja hiljem selline skandaal, loomulikult läks nii, sest parimad ei tahtnudgi ette võtta.
Sai endal autot värvitud Betooni tn-l ja kuna värvijaid tean , siis ei hakka miskit kommenteerima, küll pigem räägiksin oma kogemustest paari sõnaga.
Inimene, kes ei ole värvimisega kokku puutund , temale loevad mingid külajutud ja sõbra soovitused. Nii peabgi olema, aga tegelikult on kõik üsna keeruline.
Terve auto ja 1 detaili värvimine on nii ja naa, terve autojaox segatakse mitu liitrit värvi ja see klapib kogu ulatuses( toon-toonis), aga 1 detailijaoks on vaja leida see õige toon.
Näiteks ma lasin värvida VW Passatit, toon oli olemas, aga see jaotus alamtoonideks mida autol ei ole kirjas ja värvija peab ise leidmma õige, sai proovitud 3-4 erinevat tooni, mis ükski ei olnud päris õige ja mida siis teha kui värvikataloog arvutis rohkemat ei anna. Tuleb leida ligilähedaseim, seda hajutada või mitte on värvija otsustada ja kõik see ilmneb ikkagi siis kui töö tehtud ja päike värvile paistab, kas jääb näha või mitte.
Hullem lugu on , aga siis kui autot on juba värvitud ja mida enamjaolt ka üle paariaastavanustega ka nii on. Mainiks kohe ära seda, et ei klapi ka värvikaartide järgi tuttuute autode värvid nagu peaks. Kui esitiib ja tagatiib on eriaegadel värvitud ja vaja värvida näiteks esiust siis võib juhtuda, et kõik 4 detaili on eri tooni, toonid on küll sarnased, kuid päikesekäes paistavad välja ja viimase värvija saab alati rohkem sõimata, kui see kes esimesena puusse pani.
Ja kas seda saabgi puussepanemiseks lugeda kui kaart ei anna õiget tooni välja ?
Värvitootjaid on erinevaid ja kõigil isegi sama koodi värvid erinevad , õige õige pisut kuid siiski. Eri tootjad kasutavad erinevalt jahvatatud värviosakesi ja kõik see annabgi tunda. Ei ole see värvija amet nii lihtne miskit.
Sellest tulenevalt on alati värvijal lihtsam värvida tervet külge, või isegi autot, sest ei pea tooni kokkuajamisegi niiväga " pedereerima".
Teisena toon näiteks VW Transporteri valget värvi, mille sama värvitoonile vastas üle 10 alamtooni ja kaarte oli 2 erinevat, mul oli vaja pintslipeale parandusvärvi kivitäppidele ja ohh jummmmmal kus ma ikka kirusin seda autotootjate ajuhälvet, ei suuda siis ühte konkreetset värvi teha.
Ja nii on olnud mul erinevate autodega ja nii see ka vist jääb, et parem kui ei peakski värvima
|
25.12.2005 at 00:14 |
|
Cardo
|
auto värvimine
Olen oma silmaga näinud, kui tuleb täiesti tolmuvaba katmine, harva juhtub, aga siiski ja siis on patt küll kui kõik nagu 99% õnnestunud poleeriga kallale minna |
26.12.2005 at 13:27 |
|
-Hannes-
|
auto värvimine
mis siin salata, mul sama mure oma C3'ga - vaja kevadeks värv peale. Olen enam kui kindel, et udu vette veidi parema eeltööga värvikiht hetkel peal kui minu isendil. Ajal mil mootor veel peal oli sõitsin mõned tunnustatumad värvitöökojad (tartus) läbi, et siis talvepoole oleks kuhu kere pukseerida. Ülekere + uksevahed (materjalid hinna sees) = reeglina 20 000 ja ikka rohkem eeki. Seega pole arvatavasti mingit üüratut hinnavahe Tallinna ja Tartu värvitöökodadel. |
26.12.2005 at 20:28 |
|
MitsuPower
|
auto värvimine
pole kunagi ühtegi enda autot veel üleni värvinud kuid kindlustuse kaudu on nii mu eelmist autot (passat) kui ka õe (mitsut) värvitud Hiteh-s kadaka teel! Tean, et see on üldiselt kallis koht kuid siiani olen tööga väga rahule jäänud. Kõik korrad ei jäänud ka värvierinievust nii imelik kui see ka pole! Samuti ei jäänud seda ka õe autol ja õe autol üle aasta möödas minu vanal autol üle 2a...ei mingit roostet ega värviirdumist samuti mitte!
Nüüd kevadel tahaks oma teise auto(Celica 1994) lasta üle värvida kuna mõnest kohast lakk maas ja eelmine omanik ise tagatiiba värvinud ilmselt saksas!
Kimaks esimese hooga küll Hiteh-sse kuid ilmselt rahakott ei kannata ! Seega pean omal nahal mingit uut kohta proovima..eks näis kui rahule jääb!
Samas paljud on jäänud esmapilgul oma autode ülevärvimisega rahule kuid aasta pärast muudetakse meelt, sest rooste tuleb alt välja nii mis mühin! Võta siis kinni nüüd mis koht hea on! |
26.12.2005 at 21:24 |
Last edited 26.12.2005 at 21:26 by MitsuPower
|
Bikerman
|
auto värvimine
Puht huvi pärast-kelle C3 must corvette endale sinised leegid sai.
Ja nüüd peaks selle auto värvijatele küll peksa andma-on minu soovitus-kogu raha eest.Ettevalmistuse ja materjali valiku aps.
Kuna pinnale tekkis räme nahahaigus,siis on pees ka "kunstiteos". |
04.01.2006 at 23:04 |
|
LaSa
 Moderator |
auto värvimine
Nägin seda autot siis, kui leegid olid kenast pääle joonistatud juba. Värvitöö ettevalmistus jättis tõesti kõvasti soovida, autot polnud viitsitud ju isegi korralikult lahti võtta. Lisaks sai see auto ju maalingupeale ka hiljem lakikihi, kuidas see veel tehti, kui auto oli juba enam-vähem komplektne...
Minumeelest sellise projekti puhul ei peaks asja sedasi 'ülejala' tegema, aga mis see minu asi kommenterida on. |
04.01.2006 at 23:34 |
|