Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Automaks tulekul ?
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Automaks tulekul ?   1 2 3 4  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
tfr

Automaks tulekul ?
quote:
kkerem:Ettepanek...
Viia sisse jõukusmaks, mis oleks 2-3% suurem. Näiteks 1milj tulu maksustataks 26% tulumaksuga, ülejäänud 24% tulumaksuga. Ja rohkem makse ei tohi näppida...

Üle miljoni teenis eelmisel aastal ametlikult vist ~250 inimest. Ütleme, et need rikkurid teenisid keskmiselt 5 milli (reaalselt ilmselt osad 1, osad 50) igaüks. Ehk siis 1,25 miljardit kokku, selle pealt 2% (24 ja 26% vahe) on 25 miljonit.

25 miljonit on üsna väike osa sellest 600-miljonisest eelarveaugust.

04.10.2005 at 09:33
Last edited 04.10.2005 at 09:33 by tfr
smr
Automaks tulekul ?
quote:
kkerem:
Ettepanek...
Viia sisse jõukusmaks, mis oleks 2-3% suurem. Näiteks 1milj tulu maksustataks 26% tulumaksuga, ülejäänud 24% tulumaksuga. Ja rohkem makse ei tohi näppida...
Mina maksustaks ikkagi tarbimist, mitte teenimist. Kui teenin palju aga tarbin vähe, siis milles ma süüdi olen, et mind kõrgemalt maksustatakse? Karistame edukust?

04.10.2005 at 09:34
Vanaisa

Moderator
Automaks tulekul ?
OK, panen enda 2 senti ka - mul poleks midagi automaksu vastu, kui:
- seda kasutataks sihtotstarbeliselt;
- oleks alternatiivvõimalus maksta seda ainult selle aja eest, mil autot kasutad (sarnaselt nt. 1...x päevasele liikluskindlustusele);
- maks kehtestataks õiglaset parameetrite järgi (nt heitgaasi kogus vms, mitte kubatuur/vanus/muu lollus);
- maks ei diskrimineeriks ühte osa elanikest (´a la Tallinna aastamaks);

Jah, unistada ju võib.

04.10.2005 at 09:40
Last edited 04.10.2005 at 09:40 by Vanaisa (Moderator)
kkerem
Automaks tulekul ?
See jõukusmaks oli lihtsalt üks näide/ettepanek. Asi ei ole mitte selles, palju keegi teenib või ei teeni. Pigem on asi üldises rikkuses, paratamatu on see, et jõukad maksavad ainuüksi teenimise pealt rohkem, seda teevad nad nii või naa. Ka praegu läheb maksudeks rikastel rohkem kui vaestel - absoluutsummas. Teoreetiliselt on ju nii, et kui inimestel jääb raha rohkem kätte on nad võimelised sellega tekitama rohkem jõukust st raha teeb raha.

Idee lihtsalt selles, et varsti ei ole meil muud kui maksud ja seda olukorda tuleb seni vältida kuni inimestel on oma rahaga niigi kitsas käes.

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)

04.10.2005 at 09:47
Last edited 04.10.2005 at 09:48 by kkerem
deville 66
Automaks tulekul ?
No ei ole siin muud enam lisad kui võtku end kokku ja sidugu see teema kindlustusega, ehk nagu kõlakad käivad soovitakse ära määratleda Unicu täpne mõiste ning nende isendite maksustamise kord.

eks Blazer 4,3
eks Chevrolet Lumina APV
eks Pontiac Sunbird
eks Pontiac Grand AM
eks Vette 68

04.10.2005 at 10:11
mortx

Automaks tulekul ?
Üleüldse tekkis mul küsimus, et mis moodi seda raha keskkonna jaoks kasutatakse. Ehitavad Eestile kasti ümber, et CO2 ei kahjustaks osooni? Hakkavad teeäärseid puid pesema?
Fakt on see, et olgu need maksud või mitte ega autode kasutamine sellest vähemaks ei jää, vähemalt mitte enne kui transpordisüsteem toimib normaalselt. Näide on eelpool mainitud kütusehinna tõus. Kas on näha, et linnapildis oleks autode arv kahanenud? Mina ei ole seda küll märganud, istud ikka samasugustes ummikutes.
Nädalat paar tagasi oli alles teemaks, et herr Villu Reiljan kantis raha enda firmadele projektide tarvis, mis läbi ei läinud, eks see raha niimoodi vaikselt ära haihtub.
Aga mis ma siin ikka halan ega see midagi ei muuda.

04.10.2005 at 10:18
Last edited 04.10.2005 at 10:19 by mortx
Riho
Automaks tulekul ?
Mitmendat aastat on riigieelarve ülelaekumine. Ja mitte väga väikesel määral.
Mis eelarveaukudest seltsimehed riigiisad räägivad?

04.10.2005 at 10:23
crasher

Automaks tulekul ?
quote:
Riho: Mitmendat aastat on riigieelarve ülelaekumine. Ja mitte väga väikesel määral.

Suhkru ja muu Euroopa liidu nõmemaks ehk

04.10.2005 at 10:25
eikeegi
Automaks tulekul ?
quote:
Riho: Mitmendat aastat on riigieelarve ülelaekumine. Ja mitte väga väikesel määral.

Aga "valijatega kohtumas" tuleb ju ka käia ja ega siis saa ju kuiva kartulit näsida, vaid peab sousti ka peale panema. Noh nii kujundlikult:)
Vanaisa unistusel pole ka väga viga, aga mina unistaks veel lisaks sellest, et kas kuritegelikud või lihtsalt lollusest tingitud kulutused õnnestuks miinimumini viia (päris lahti nagunii ei saa). Siis poleks selles eelarves mingeid auke, vaid asi ajaks igast otsast üle ja kõvasti.

04.10.2005 at 10:26
Peeter82

Automaks tulekul ?
Kütuse kõrge hinna näol on juba praegu olemas kaudne "maks" - enamlaekunud käibemaksu näol. Mida kallim on kütus, seda suurem on käibemaksu summa kütuse hinnas. Sellega "karistab" riik piisavalt autoomanikke, nii et mingit lisamaksu ei ole juba sellel põhjusel vaja. Käibemaks on tunduvalt õiglasem, kuna maksustab tarbimist, mitte omamist.

04.10.2005 at 11:17
anryo
Automaks tulekul ?
quote:
Vanaisa: OK, panen enda 2 senti ka - mul poleks midagi automaksu vastu, kui:
- seda kasutataks sihtotstarbeliselt;
- oleks alternatiivvõimalus maksta seda ainult selle aja eest, mil autot kasutad (sarnaselt nt. 1...x päevasele liikluskindlustusele);
- maks kehtestataks õiglaset parameetrite järgi (nt heitgaasi kogus vms, mitte kubatuur/vanus/muu lollus);
- maks ei diskrimineeriks ühte osa elanikest (´a la Tallinna aastamaks);
Jah, unistada ju võib.

Kas meie, kui ikkagi suhteliselt suure arvukusega tarbijate hulk, ei saa siin kuidagi kaasa rääkida?
Minu arust ei ole see üldse õiglane, et 5L mootoriga autode omanikud peavad maksma kordades rohkem, kui näiteks 1.6L auto omanikud - kuigi viimase omanik võib-olla mingi müügimees, kelle töö ongi kogu aeg ringi uhada sadu kilomeetreid päevas.
Ja suure mootoriga USA-ka omanik ajab ehk vaid pühpäeval oma masina välja mõneks tunniks. Ehk, maks peaks käima just nagu "smr" mainis tarbimise järgi. Antud juhul on see maks juba olemas - bensiini aktsiisimaks. Kõik muud maksud on juba "topeltmaksud".
Mehed, võtame ette midagi! See ei ole enam õiglane!

04.10.2005 at 15:39
BlueStang

Automaks tulekul ?
Peab valimistel õigemaid valikuid tegema, mis muud?

04.10.2005 at 15:58
Vanaisa

Moderator
Automaks tulekul ?
quote:
BlueStang: Peab valimistel õigemaid valikuid tegema, mis muud?
Hähäh - naiivitar :D

04.10.2005 at 16:23
Madlobster
Automaks tulekul ?
Nagu siin kõlas juba ka.
Näit takso juht sõidab oma 1,6 põrriga võibolla mitu sada kui mitte vahest juba tuhande ringis kilti ööpäevas. Ja kui mina sõidan oma 3,5 liitrisega hommikul tööle ja õhtul koju ning ndl vahetusel poodi ja vanema juurde, siis kumma torust seda saasta rohkem tuleb? Nendel, kes ikkagi vähe sõidavad tõmmatakse nahk ikka päris unisnasti pähe. Ja hobiautodega on ikka päris nutune see suhe. Kui palju makse õnnestub veel selga lajatada. Kui sa loed kõik kõik maksud kokku mida sa pead maksma, siis tuleb lihtsalt nutt peale. Ja ikka veel on vähe. Võiks ju juba teha nii, et iga mees peab 95% oma sissetulekust ära andma, siis ei pea enam mõtlema erinevatele maksudele nimesi ja põhjendusi välja.

04.10.2005 at 19:30
Vanaisa

Moderator
Automaks tulekul ?
Jah - üleval toodud taksisti võrdlus on väga õige.

Aga tegemise kohta - keegi kodanik BHRAst võiks valmis sepitseda motoristide pöördumise, millele siis iga mees saaks allkirja anda. Ja see ametlikult ja ilusti Toompeal üle anda.

Palju seda nüüd arvestatakse, aga IMO on suure allkirjade hulgaga pöördumine asi, mida päris eirata ka ei saa.

Edit: kätte andmine siis toetatud nii 60...100 autoga :devil

04.10.2005 at 19:42
Last edited 04.10.2005 at 19:44 by Vanaisa (Moderator)
erik
Automaks tulekul ?
Mis hädaldate? :D Oma särk ju ikka ihule kõige lähemal...

Mulle ka ei meeldi raha välja käia selliste asjade eest, mille hüve ma kohe ei näe, käega ei katsu ja endale ei saa. Samas ma ei näe sellises "automaksus" mingit suurt traagikat.

IMO on Eesti ühiskond tänapäeval küll nii kaugele arenenud, et me ei pea olema kõige odavama tööjõu ning kõige madalamate maksumääradega riik. Ehk banaanivabariik, nagu teile sageli meeldib öelda, kuigi natuke teises (ja minu meelest vales) kontekstis :)

Mulle näiteks meeldiks, kui autosid vähem oleks. Nii linnas kui maanteel ja mujal. Siis ma ei pea oma maja hoovis ringi tiirutama ja ootama, kuidas töönarkomaanid oma lähedalasuvatest kontoritest ära lähevad ning mu majaesised parkimiskohad (+ ümbruskonna haljasalad) vabastavad. Ja et autodevoolu järgi ei oleks reguleeritud jalakäijate foorid, kus ma pean vihmase ilmaga meetrilaiusel ohutussaarel koos teiste omasugustega seisma, sest "autode sujuva liikumise ja ummikute vältimise nimel" on fooritsüklid lihtsalt sellised. Ja kahelt poolt uhavad rekkad, bussid, riisikad ja ameeriklased must mööda. Pritsides mu riietele seda soppa nendest vagudest, mis on tekitanud ülemäärane liikluskoormus meie teedele. Või seista Stockmanni kaubamaja juures kannatlikult autoderivis kümneid minuteid, et pudeliviske kauguselt teha vasakpööre Veerenni tänavale tipptunni ajal. Inimesed võiks rohkem bussiga sõita küll, siis oleks kõigil muretum.

Mõned mõtted:

"Kui maks oleks sihtotstarbeline..." Oleks tädil perses küüned... No ja mis siis oleks? :) Saaksime autodele veel paremad liiklemistingimused, et autode arv saaks veel suureneda ja kohe peame hakkama uusi mitmetasandilisi ristmikke ehitama. Samm veel ja varsti on jalakäijad nagu kuskil Kairo getos, kus foore ei ole või neid lihtsalt ignoreeritakse. Minu elu kõige hirmuäratavam kogemus oligi seal, kui pidi 2x4-realist teed ületama. Kes teab, see teab. Sihtotstarbelised maksud on pigem erand kui reegel ja minu tagasihoidliku arvamuse järgi on neid juba praegu piisavalt. No aga teisest küljest see ju on sihtotstarbeline maks, mille eesmärgiks on autode vähendamine ja raha läheb sihtotstarbeliselt ühistranspordisüsteemi arendamisesse? :D

"Aga hobiautod..." Andke andeks, a enamus "hobiautosid" on kas vähese kasutusega igapäevasõidukid või lihtsalt rikkiläinud autod, mis on jäänud aiaäärde seisma. Ärge nüüd vaielge - selliseid "päris" hobiautosid on ka. Hobid ongi tavaliselt kallid, ilmselt ka see tüdruk kuskilt Tartust, kes loomade väljaheiteid kogus, peab üha rohkem summasid välja käima (või aega kulutama ja vaeva nägema) oma eksootilise kogu täiendamiseks - ja ta ju kogub sitta! Rääkimata auto-hobist. Mingitele võistlusautodele (millega tänaval ei sõideta) võiks muidugi erandid olla selle maksu osas. Mõelge - kas te sõidaks autoga vähem siis, kui teil autot ei ole või siis, kui teil on auto olemas ja väga lihtsalt ja kiirelt sõidukõlblikuks muudetav (ühepäevane kindlustus, ühepäevane "registreerimismaks" jne).

"Vaadake, kuhu raha kulutate (Kallase 10 mio jne) ja omal eelarve ülelaekumised..." Kamoon, selle maksu eesmärk kindlasti ei ole raha kogumine, vaid see on koormis kõige otsesemas mõttes - ebasobiva nähtuse vähendamine tarbimise ebamugavamaks tegemise näol.

"Oleks tarbimismaks..." Ongi, aga maksad püsitasu nagu ka telefoni ja interneti eest. Imelik ju, kui nurised selle üle, et "ma ju ei kasuta 12 tundi päevas internetti - miks ma siis kuumaksu maksma pean?". Aga sellepärast, et ainuüksi võimalus mistahes hetkel ressurssi kasutama hakata, maksab.

"Takso saastab palju rohkem kui minu Camaro/Corvette/Hummer, kui ma kaks korda aastas sõidan..." Teiemoodi mõtlevaid inimesi on Eesti tuhandeid ja rohkem ka. Need kõik tuhat sõidavad nüüd "üks kord tööle ja tagasi" ja ületate selle takso saaste kordades. Kusjuures - heitgaasid ei ole ainus negatiivne nähtus - need "hobiautod üks kord aastas" võtavad oluliselt rohkem teepinda inimese kohta, kui 24h ringi uhav takso. Ja see tekitab ummikuid. Ressursi (tee) ebaefektiivne kasutamine maksabki rohkem kui efektiivne, sest see ressurss tuleb teiste arvelt.

Loomulikult, minu arvates peaks olema ka erisusi maksust nii nagu on erinevaid situatsioone, a põhimõtteliselt ei ole mul sellise maksu vastu midagi, kui see aitab autode hulka vähendada ega ole kuidagi ebaõiglaselt rakendatud (nt maksust pääsevad kõik pensionärid ja aasta pärast on kõigi esivanematele kuskile Suure-Jaani kirjutatud 15 autot tema nimele).

Kõike kirjutatut arvestades ma sügavalt kahtlen, kas maks tuleb selline, nagu mina sooviks - kindlasti rikub hea idee ära ametnike küündimatus seda rakendada ja/või poliitikute demagoogiahood enne valimisi. Puudu võib jääda võimest kogu süsteem terviklikult tööle panna.

Niiet minusugune ketser jääb protestiaktsioonist kõrvale ;)

Edit: ma saan aru, et Rahandusministeeriumi planeeritav maks ei ole päris see, mida mina oma vaimusilmas näen, aga midagi ikka :P

04.10.2005 at 20:00
Last edited 04.10.2005 at 20:02 by erik
Wolle

Automaks tulekul ?
quote:
Vanaisa:
Edit: kätte andmine siis toetatud nii 60...100 autoga :devil
Ja umbes 500 liitri mootorimahuga ? :)

04.10.2005 at 20:00
sten666
Automaks tulekul ?
Seda on naiivne loota, et selline maks autode kasutamist vähendab. Kui sõita vaja on siis sõidad.
Ei usu hästi, et keegi mingi automaksu pärast hakkab autot maha müüma(autost loobuma), pigem on nii, et kui tal auto juba on ostetud kasutab hoopis täie rauga (sest ta on ju maksnud)
Heameelega sõidaks isegi bussiga ringi, aga eesti ühistransport on väljaspool tallinnat nullilähedane.
Pigem pannakse väga palju inimesi sellisesse seisu kus niigi kallite bensiinihindade juures on vaja veel muudest kulutustest auto tarbeks raha kokku hoida sest ilma autota ei saa.

04.10.2005 at 20:08
Last edited 04.10.2005 at 20:09 by sten666
wagoneer
Automaks tulekul ?
See arusaam jah natuke jama on, et suur mootor= suur saastamine.
Näide. Käisin eile oma 97´ 5,9L dodgega(cummins diisel) ülevaatusel. Minu ees oli 1,7 diisel astra aastast 2002. Tema tossutest andis tulemuseks lubatud 2,5 ühikust 1,7 ühikut. Läksin siis mina testi. Kuna polnud pikalt lapats põhjas sõitnud kästi natuke lõõrid enne testi läbi "tuulutada". Asi tuulutatud pandi andurid külge ja piinama. Peale esimest tulemust tuli kommentaar" no ei ole võimalik" ja paluti luba igaks juhuks sooritada uus test. Ja ka selle tulemus pani kodanikud jahmatama,et nii suur mootor ja tulemus tummiselt alla 1 ühiku lubatud 2,5-est. Tegime ka kolmanda testi ja tulemus ikka sama.

Wagoneer@kahe käega nõus protesti aktsioonile alla kirjutama ja oma auto peal tõestama,et 5,9L tossas vähem kui 1,7L

PS! See oli selleks ajaks seal käinud umbes 10-est diisel autost konkurentsitule parim tulemus.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`

04.10.2005 at 20:14
Last edited 04.10.2005 at 20:18 by wagoneer
erik
Automaks tulekul ?
quote:
sten666: Seda on naiivne loota, et selline maks autode kasutamist vähendab. Kui sõita vaja on siis sõidad.
Ei usu hästi, et keegi mingi automaksu pärast hakkab autot maha müüma(autost loobuma), pigem on nii, et kui tal auto juba on ostetud kasutab hoopis täie rauga (sest ta on ju maksnud)"

Hehee, aga need, kellel on peres 2 autot igapevaselt ja üks hobiauto, kaaluksid küll vähemalt ühest loobumist, kui auto ei ole enam kõige odavam lõbu maailmas. Ja ega autode hulk ei peagi vähenema autode romulasse saatmise või välismaale müümise teel - pigem ikka mõeldakse kaks korda enne kui veel üks / uus auto ostetakse.

quote:
sten666: Heameelega sõidaks isegi bussiga ringi, aga eesti ühistransport on väljaspool tallinnat nullilähedane.

Ja seda ei ole naiivne loota, et kui bussiga sõit on mugav, siis inimesed lähevad ühistranspordi peale üle? Ei lähe. Ühistransport peab olema oluliselt odavam kui autosõit, siis läheb. Ja ühistransporti odavamaks ei saa - pigem tuleb teha autosõit sissetulekute osas ebaproportsionaalselt kalliks. Kui ühistranspordi kasutamine on paigas, küll siis nende hinnad paika loksuvad / reguleeritakse. Autoomanikud oma kõrgete maksudega aitavad rahaliselt arengule kaasa ja autodest loobunud tekitavad reaalse nõudluse ühistranspordi järele. Praegu on iga Tallinna elaniku mure, et kuidas teedest auke vähemaks saaks ja ristmikke mitmetasandilisteks, ühistransport huvitab vaid Kohukese-erakonna valijaid (avalikkuse poole pöördumistes paistab see nii välja). Ühistransporti nõuavad enamasti padurohelised või pensionärid, kes mitte kuidagi omale autot igapäevaliikluseks lubada ei saa. Ma ei ole nendest tegelikult kumbki.

quote:
sten666: ...ilma autota ei saa.
Rääkige mis tahate, asi on harjumuses. Kui ei ole proovinud ega taha, siis öeldakse, et "ei saa". Saab küll.

quote:
wagoneer: Wagoneer@kahe käega nõus protesti aktsioonile alla kirjutama ja oma auto peal tõestama,et 5,9L tossas vähem kui 1,7L

Kas me siit võiks teha siis hoopis järelduse, et mida suurem mootor, seda vähem saastab? Ma võin ka tuua näite, kuidas mu naabrimees oma 1,1 mazdat hommikuti majaees tundide kaupa ja soojendab ja sellega rohkem õhku saastab, kui minu 5,7.

04.10.2005 at 20:17
Last edited 04.10.2005 at 20:24 by erik
asjaarmastaja

Automaks tulekul ?
To erik:

paljud autokasutajad on sundseisus, sest ühistransport ei toimi korralikult. Minul tööle-koju autoga kokku 25min , bussidega ümberistumisega 2,5 tundi ja tööpäev 12 tundi...Ilma autota oleks mulle mõeldamatu. Ja saastavad uued autod rohkem, sest nende eluiga on tunduvalt lühem kui vanematel autodel ja auto ehitamine saastab kordi rohkem kui hiljem selle auto kasutamine...

04.10.2005 at 20:21
Astro SS
Automaks tulekul ?
quote:
wagoneer: See arusaam jah natuke jama on, et suur mootor= suur saastamine.

Wagoneer@kahe käega nõus protesti aktsioonile alla kirjutama ja oma auto peal tõestama,et 5,9L tossas vähem kui 1,7L

PS! See oli selleks ajaks seal käinud umbes 10-est diisel autost konkurentsitule parim tulemus.
Mina annaks ka oma allkirja sellele ettevõtmisele, kuigi väikest suitsu nagu sumpsist oleks näha :devil

04.10.2005 at 20:32
erik
Automaks tulekul ?
quote:
SAAB99:
paljud autokasutajad on sundseisus...
See ei ole sundseis. Asi, millele ei ole lahendust, on sundseis. Kui lahendus on suuremas või väiksemas kompromissis, mida ei olda valmis tegema, sest "miks just mina peaks - ameerikas ju saastatakse ikka rohkem", siis on tegemist soovimatusega. Eestis lihtsalt ei ole kombeks valida töökohta elukoha lähedale või vastupidi. Sest mugavam on autoga tööl käia ;)
quote:
SAAB99:...sest ühistransport ei toimi korralikult.
Sest nõudlust ei ole. Küll sellega tulevad ka võimalused.
quote:
SAAB99:... auto ehitamine saastab kordi rohkem kui hiljem selle auto kasutamine...
My point exactly - kui auto kasutamine on väga kallis, siis uusi ei osteta ja saastatakse vähem ;)

Enam ei viitsi. Ma ei ole mingi "paduroheline", aga see "mina ei saa, ei taha, jätke mind rahule ja võtke riisipunnide käest" oli ka naljakas.

e@kah saastava igapäevaautoga

04.10.2005 at 20:35
Last edited 04.10.2005 at 20:36 by erik
wagoneer
Automaks tulekul ?
aga paraku saastaski antud suur mootor vähem kui paar korda pisem mootor. Kahjuks puudub mul kogemus suurte bensu konedega.
Tahtsin lihtsalt öelda,et väide suur mootor=rohkem saastamist ei pea alati paikka.
Ülevaatus punkti mehed arvasid,et maks võiks olla just saastelt mitte kubatuurilt. Siis võibolla hakkaks ka need tossavad transitid, ja kamsad jne. vaikselt ära kaduma.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`

04.10.2005 at 20:47
asjaarmastaja

Automaks tulekul ?
quote:
erik:
quote:
SAAB99:
paljud autokasutajad on sundseisus...
See ei ole sundseis. Asi, millele ei ole lahendust, on sundseis. Kui lahendus on suuremas või väiksemas kompromissis, mida ei olda valmis tegema, sest "miks just mina peaks - ameerikas ju saastatakse ikka rohkem", siis on tegemist soovimatusega. Eestis lihtsalt ei ole kombeks valida töökohta elukoha lähedale või vastupidi. Sest mugavam on autoga tööl käia ;)

vaidlen vastu: ON sundseis, sest ei ole neid töökohti nii vabalt kodu kõrval saada

quote:
SAAB99:...sest ühistransport ei toimi korralikult.
Sest nõudlust ei ole. Küll sellega tulevad ka võimalused.

Nokk kinni - saba lahti...

quote:
SAAB99:... auto ehitamine saastab kordi rohkem kui hiljem selle auto kasutamine...
My point exactly - kui auto kasutamine on väga kallis, siis uusi ei osteta ja saastatakse vähem ;)

seepärast sõidangi 16 aastat vana ja KORRAS autoga!

04.10.2005 at 20:53
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Automaks tulekul ?   1 2 3 4  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.