Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Keevituse A&O
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Keevituse A&O   1 2 3  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
margus61
Keevituse A&O
Tavagaraažis keevitades, kus reeglina tuleohutusele kuigi suurt rõhku pole asetatud, võiks keevituskohal pärast töö lõppu nii pool tunnikest silma peal hoida. Sageli läheb mõni säde või sularaua tükk rändama ja võib millegi süttiva sisse pesa teha. Lihtsalt oma kogemus ja vist ka oli mingi reegel vene ajal.

03.05.2005 at 10:21
Jarmo

Keevituse A&O
quote:
margus61: Tavagaraažis keevitades, kus reeglina tuleohutusele kuigi suurt rõhku pole asetatud, võiks keevituskohal pärast töö lõppu nii pool tunnikest silma peal hoida. Sageli läheb mõni säde või sularaua tükk rändama ja võib millegi süttiva sisse pesa teha. Lihtsalt oma kogemus ja vist ka oli mingi reegel vene ajal.

Väga hea. Ma oma noore mõistusega ei tulnudki selle peale. Veits kõhe tunne on küll töötada nende asjadega muidu. Aitäh.

03.05.2005 at 10:38
quattromees

Keevituse A&O
Plekki keevitades, mida ei taha, et kõveraks tõmbaks, olen proovinud koheselt märja lapiga jahutada. Tekitab küll nõmeda mustuse keevituse peale, aga detaili deformeerumine miinimum. Mul õhukest plekki keevitades halb komme seda teha ilma maskita. Isetumenevat pole veel soetanud, tavalist tumedat maski jälle tüütu kasutada, kui peab hoolega jälgima tehtu kvaliteeti. Õppima hakkajale paneksin südamele keevitama õppida koheselt korralikult kaitsevahendeid kasutades ja soetades võimalikult hea maski. Kohe korralikud töövõtteid õppides harjuvad need sisse.

Audi UrS4 2,2TQ
Peugeot Partner
VW Passat 1,9TDi

03.05.2005 at 11:41
Last edited 03.05.2005 at 11:43 by quattromees
masterofceremony

Keevituse A&O
Heheee, rõõm näha, et asi on päris suure hoo sisse võtnud. Mulle päris meeldis see idee, et kusagil mingi kursus teha, aga see üldjuhul päris kallis. Aga kui lööks pundi kokku ja mõne vana kala (loe: keevitaja) juurde õpetussõnu kuulama ja siis ka natuke kätt harjutada, lepib mingi hinna kokku ja voilaa.
Ma olen suht alati keevitamise juures kasutanud pea kõiki abivahendeid ja ohutusnõudeid, mis vähegi kättesaadavad on, sest kunagi sai laeva peal keevitama õpitud ja seal ei saanud teistmoodi, sest kui sa ikka keset merd oled ja midagi juhtub, siis on p****s. Sellest ka nn. ohutu keevitamine külge jäänud.

03.05.2005 at 13:48
Mart ja auto
Keevituse A&O
Mul tuleb järgmine nädal üks tiivakaarte vahetus. Siis teen pildiseeria ,mille võiks siia üles panna kui kellelgi huvi.

03.05.2005 at 15:04
Jarmo

Keevituse A&O
Pane kindlasti. Mina vähemalt ootan juba huviga.

03.05.2005 at 15:10
Mart ja auto
Keevituse A&O
Kuidas siia on kõige lihtsam suurt hulka pilte üles panna?

03.05.2005 at 15:13
masterofceremony

Keevituse A&O
Viska kusagile üles ja linka siia, enda servusse kusagile, pilt.ee jne.
Või teine variant saada mulle meilile, viskan ise üles kusagile servusse.
Olen ise ka vägagi asjast huvitatud. :)

03.05.2005 at 15:42
Jarmo

Keevituse A&O
quote:
vvt:
(niiet need lapid esimese haamrilöögi peale lahti tulevad) -

Käisingi kohe ja proovisin. Andsin paar sahmakat vasaraga. Püsisid kinni küll....
Kõige lootusetum ma vist ei ole......

06.05.2005 at 16:40
Last edited 06.05.2005 at 16:41 by Jarmo
LaSa

Moderator
Keevituse A&O
Nii, kotkad, aga kes teist siis rookie'dele koolitust jagama hakkab.. :) ? Loomulikult siis algatuseks koos väikese teooria ja praktikaga takkajärgi. On siin siis nii kõvasid käppasid või peab tõesti päriskooli minema?

L@hullult keevitaks

06.05.2005 at 22:22
Hylas
Keevituse A&O
Äki oleks abiks samasugune teema nagu oli aerodünaamika alane koosistumine ?
leiaks koha, võtaks seadmed, koolitaja, mingisugune osalemistasu, huviliste ring kokku ja korras ?

edit:
Võimalik, kuna potentsiaalseid keevitusmasina ja/või tarvikute ostjaid on seltskonnas mõned, kannataks äki selline koolitus teha mõnes pädevamas selle ala maaletooja juures ? kuna tegemist eraisikutega(suuremas osas ja mitte püsikunded) siis ikka mingi nuts kindel aga ehk tasuks mõelda ja sebida ?

edit2:
ise oskaks välja pakkuda sellise sõbraliku firma nagu GF anapol aga pole kindel kas nad suudaks sellise kliendipäevaga hakkama saada, ilmselt tuleks serveerida asja kui huvigrupi harimist jne. aga see juba konkreetse keevitustarvikute firma rida kas ja kui palju nad sellest huvitatud on, kui üldse on.
Kui keegi meist viitsib asjaga tegeleda siis tuld !
endal mul on ajaga väga piiratud võimalused:(

06.05.2005 at 01:56
Last edited 07.05.2005 at 02:23 by Hylas
vvt

Keevituse A&O
Mõte hea, ainult seal peaks kuskil töökojas korralik praktiline osa ka olema.

07.05.2005 at 07:48
Mart ja auto
Keevituse A&O
Netiavarustes on piisavalt häid linke keevitamisest ja ka autoprojektidest. Seega tasub natuke otsida ja vaadata kuidas asjad käivad ja vältida teiste tehtud vigu.

07.05.2005 at 10:33
ull17

Keevituse A&O
Olen seda teksti juba pikemat aega huviga lugenud .
Ise olen peaaegu 15a autode plekitööd teinud. Mul on mõlkunud pikka aega mõte teha õppevideo nt. karpide ja tiivakaarte vahtamisest. Ühe projektiga saab tutvuda BMW foorumis kasutaja NUGA autost tehtud fotoseeriast.
Kuna olen suhteliselt edev (vist) ja tiivakaare vahtamise rekord aeg on 1h, siis tuligi mõte see salvestada. Muidugi filmimise pool on nõrk koht, sest puudub korralik kaamera.
Siit ettepanek:Kes filmib tegevuse, selle võin õpetada ka tiivakaart vahetama.
Ise asun Tartus. Kõik vajaminevad tehnilised tingimused on olemas. Huvilisel võtta ühendust 56 90 10 90

NB!
Siin tahaks ka rehvidega tegelejatele visata kinda ja pakkuda rehvi demontaaz- montaazi võistlust kiirusele! Muidugi võib võtta ka sellegi videosse!

07.05.2005 at 12:52
quattromees

Keevituse A&O
quote:
ull17: Olen seda teksti juba pikemat aega huviga lugenud .
Ise olen peaaegu 15a autode plekitööd teinud. Mul on mõlkunud pikka aega mõte teha õppevideo nt. karpide ja tiivakaarte vahtamisest. Ühe projektiga saab tutvuda BMW foorumis kasutaja NUGA autost tehtud fotoseeriast.
Kuna olen suhteliselt edev (vist) ja tiivakaare vahtamise rekord aeg on 1h, siis tuligi mõte see salvestada. Muidugi filmimise pool on nõrk koht, sest puudub korralik kaamera.
Siit ettepanek:Kes filmib tegevuse, selle võin õpetada ka tiivakaart vahetama.
Ise asun Tartus. Kõik vajaminevad tehnilised tingimused on olemas. Huvilisel võtta ühendust 56 90 10 90

NB!
Siin tahaks ka rehvidega tegelejatele visata kinda ja pakkuda rehvi demontaaz- montaazi võistlust kiirusele! Muidugi võib võtta ka sellegi videosse!

Innustaks seda videot tegema, oleks soov näha, kuidas profid tegutsevad. Amatöörina@tiivakaari ja küljekarpe vahetanud...

Audi UrS4 2,2TQ
Peugeot Partner
VW Passat 1,9TDi

07.05.2005 at 13:31
Mart ja auto
Keevituse A&O
Kas tunniga vahetad nii sisemise kui välimise tiivakaare?
Seda oless hää kaeda. Õpiks midagi juurde.

07.05.2005 at 21:33
ull17

Keevituse A&O
quote:
Mart ja auto: Kas tunniga vahetad nii sisemise kui välimise tiivakaare?
Seda oless hää kaeda. Õpiks midagi juurde.
--------------------------------------------------------------------------

Kui täpne olla, siis ainult välimine on ju tiib. Sisemine on juba ju koobas, ehk koopaserv. ;)

07.05.2005 at 22:37
Mart ja auto
Keevituse A&O
Õige küll aga üks ei saa ilma teiseta. Tavaliselt on siiski mõlemad läbi.

08.05.2005 at 09:44
masterofceremony

Keevituse A&O
Noh Tartu mehed, kaamera kaasa ja ull17 juurde filmima, pärast võiks datasse või kuhugile video üles lükata.:)

09.05.2005 at 13:58
Jarmo

Keevituse A&O
Teema vist unustusehõlma vajunud.

Eile ise käisin üle pika aja oma projekti keevitamas.....

Avastasin vea mida teen. Et lamelliga neid punkte vaehpeal maha lihvides, et uuesti tühimikkudesse uusi punkte saks lasta, oli plekk vist liig õhukeseks läinud ning lõpuks tuli hoopis auk sinna sisse, kuhu punkti tahtsin lasta.

03.06.2005 at 15:09
R.Ott

Keevituse A&O
Kui keegi praegu pakuks võimalust netti mineva või siis Tqhq siseringis plaadil levitatava nö. "õppevideo" filmimiseks, siis oleksin aparatuuri ja pealehakkamise poolest käpp.
Kuna ei tea keevitamisest mitte halligi, siis:
- Kas odavama otsa MIG keevitusega saab näiteks aiaväravaid (suuremat rauda) kokku õmmelda?

20.08.2007 at 00:00
Jesper

Keevituse A&O
Kui just kõige-kõige odavam pole, siis saab küll. Mul on Telwini 220V automaat ja näiteks mootori tõstmiseks vajaliku "vaibapuu" sai veetorust kenasti kokku.

Mis puudutab õppimist, siis mulle juhtus näppu selline raamat: Mig-hitsaus ja auton korjaus. Pole väga paks raamat, kerge lugeda, aga oioi kui palju annab kasulikke näpunäiteid. Kui soome keel suus, siis julgen soojalt soovitada.

20.08.2007 at 00:24
hirax

Keevituse A&O
quote:
R.Ott:
- Kas odavama otsa MIG keevitusega saab näiteks aiaväravaid (suuremat rauda) kokku õmmelda?

Saab küll ja vabalt. Isegi 220V masinaga. Mul selline
Ainuke asi, et varu aega. Surtsu keevitad (umbes 2cm max poweriga) ja lased masinal puhata 3-5 minutit.
Isegi 6mm rauda saab lõdvalt kokku lasta.

PS! Gaas agoonisegu.

20.08.2007 at 01:41
2 edits. Last edited 20.08.2007 at 01:47 by hirax
ReyMan
Keevituse A&O
quote:
R.Ott: Kui keegi praegu pakuks võimalust netti mineva või siis Tqhq siseringis plaadil levitatava nö. "õppevideo" filmimiseks, siis oleksin aparatuuri ja pealehakkamise poolest käpp.
Kuna ei tea keevitamisest mitte halligi, siis:

Tartus tegutseb üks materjaliteaduse õppejõud ülikoolis. Kui keevitusest ja metallist miskit teada tahate siis molekulaar teadusest lennuki ja laeva kere neetimiseni seletab kõik ära. Plasma ja kõik muud keevitused ka veel.
Valter Pakk oli ta nimi vist.
Kuigi ei saa salata, et ta on üli nõutud mees ja ilmselt tema nõu kõige $$$ odavam $$$ pole.

21.08.2007 at 02:05
ramman
Keevituse A&O
quote:
masterofceremony: Heheee, rõõm näha, et asi on päris suure hoo sisse võtnud. Mulle päris meeldis see idee, et kusagil mingi kursus teha, aga see üldjuhul päris kallis. Aga kui lööks pundi kokku ja mõne vana kala (loe: keevitaja) juurde õpetussõnu kuulama ja siis ka natuke kätt harjutada, lepib mingi hinna kokku ja voilaa.
Ma olen suht alati keevitamise juures kasutanud pea kõiki abivahendeid ja ohutusnõudeid, mis vähegi kättesaadavad on, sest kunagi sai laeva peal keevitama õpitud ja seal ei saanud teistmoodi, sest kui sa ikka keset merd oled ja midagi juhtub, siis on p****s. Sellest ka nn. ohutu keevitamine külge jäänud.

Sama soovitus minu poolt. Ise ka laevas 1. mehhaanik ja keevitamist tuleb ikka aegajalt ette. Kaitsevahendid olgu korralikud ka kindlasti kasutada ka pleki/materjali lõikamise juures kaitsemaski. Keset ookeani pole arsti kuskilt võtta, hea kui paari päevaga täiskäigul sõites maale jõuab. Nii et kaitsevahendid ja tuleohutus esmasena ka tavagaraazis. Peale keevitamise lõppu oleks hea jah kuskil tunnike veel garaazis olla. Igaks juhuks.
Traadikeevitus ehk siis MIG on lihtne õppida. Katse-eksitus meetodil saab selle suht enam-vähem käppa. Soovitan enne harjutada kuskil plekitüki peal, saad voolutugevuse ja traadi paika vastavalt oma keevituse kiirusele. Harjuta ka pleki täpset lõikumist, enne kui relakaga auto kallale lähed.
MMA on natuke raskem keevitada. Tahab saada kindlat kätt ja ka teadmisi natuke rohkem.
TIGi soovitan õppida/harjutadada kellegi juures kes on seda varem teinud. Korralikul aparaadil on seadevõimalusi palju ja nendest õige valida eeldab juba juhendamist.
Muidugi on tulemus kiire ja ka korralik kui harjutada meistri juuresolekul ja juhendamisel. Saab koheselt ka võimalikud valed harjumused välja.
Igal juhul jõudu ja edu tulevastele plekudele:P

21.08.2007 at 10:06
1 edit. Last edited 21.08.2007 at 11:17 by ramman
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Keevituse A&O   1 2 3  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.