Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Split: digifotograafia - kas kunst või mitte?
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Split: digifotograafia - kas kunst või mitte?   1 2  
Poster Message
_Muhv_
Split: digifotograafia - kas kunst või mitte?
Uh mis teema!

Raudroosi lehel üks häda. Sealt ei tule kuidagi pildi autor välja. Kuna enamus juusereid on dumbjuuserid, siis ei teeks paha ka vastav viide - kui soovid endale pilti, palun pöördu...

Pöördun siis läbi selle lehe siin. Palun endale seda pilti, kus mulle nänni jagatakse.

PS. Minu meelest jäägu ikka autori otsustada kuidas ta tahab oma loomingut jagada.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
08.09.2004 at 19:20
kaku
Split: digifotograafia - kas kunst või mitte?
quote:
urmas:
quote:
Madman: Kui sa teed mingi tellimustöö kuhugi siis on see kinni makstud juba.
Nii arvab normaalselt mõtlev inimene.

Elust võetud näide: Fotograaf tuli raha eest ühele üritusele plõksima, tegi tellitud paberpildid ja keeldus negatiive tagastamast, kuna autoriõiguse kohaselt kuuluvad need fotograafile.

Näide 2: Kui tellid arhitektuuribüroolt hoone projekti ja maksad selle eest täie rauaga, siis saad selle projekti kohaselt ehitada ainult ühe hoone. Kui tahad sama projekti kohaselt veel teise hoone ehitada, siis pead projekti arhitektilt loa saama, kuna tema on õigustega kaitstud autor.
See oligi minu jutu algne point, et autoriõgus on eestis üks paremini seadusega kaitstud õigusi.

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=217212

Vt. näiteks "III peatükk - TEOSE LOOMISEL TEKKIVAD ÕIGUSED"

Samuti ka VVT poolt tsiteeritud "§ 18. Teose vaba kasutamine isiklikeks vajadusteks" lõige 2, kus määratakse erandid isikliku kasutamise suhtes.

Samuti ka "§ 87. Autoriõiguse komisjon" lõige neli kus räägitakse komisjoni kaasamisest "sätestatud nõuete rikkumisest tulenevates tsiviil-, kriminaal- ja haldusõiguserikkumiste asjades."

Kui mu kursusekaaslane, küll oma lollulusest, autoriõigusega seoses hammasrataste vahele jäi, siis sai sellel teemal piike murtud. Siis tegid autoriõigusega seotud juristid mulle selgeks, et on võimalik saada kriminaalkaristus isegi selle eest kui laed tahtlikult web'ist alla foto (brauseri cache ei puutu asjasse - pole tahtlik tegevus) ja saab tõestada, et see ei ole ainult isiklikuks kasutamiseks (tööarvuti, sisevõrku jagatud ketas vms.) ja saab tõestada, et autor sai olulist (ka moraalset) kahju. Sinule jääb roll tõestada, et sa ei ole kaamel.

Aga võib-olla on asjad aasta/paari jooksul muutund.

EDIT: kirjavead

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
09.09.2004 at 08:39
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Split: digifotograafia - kas kunst või mitte?   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.