Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - LS1 mootori remont
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : LS1 mootori remont   1 2 3  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
rescue

LS1 mootori remont
Tere kodanikud, tegin uue teema seoses oma chevy 5.7 liitrise LS1 mootori remondiga. sügisel enne talvekorterisse paigaldamist oli selgesti kuulda tiksu mootoris millele omakorda lisandus `virin` tegu ei olnud ei rihma ega ka muu osaga mootorist väljaspool. Eile sai siis lahti kakutud, kaaned maha, nookurid, hüdrotõukurid, tõukurvardad ja selgus ka tõde, osadel hüdrotõukuri rullidel on selgelt näha täksitud pinda, üks tõukurvarras oli kõver ja kirsiks vahukoorel viskasin pilgu ka tõukurite aukudest nukkvõllile, selgelt on eristada see, et mõned tõukuri rullid on jätnud ka nukale oma jälje, mitte kriipsu vaid korraliku vao rulli laiuses nagu oleks sisse söönud:) Eks ta rahakotile paras põnts ole aga mis seal ikka.
Üritan täna õhtupoole ka mõne äreva pildi lisada teatud asjadest.

Kuna ise pole remonti kui sellist õppinud siis kas keegi tarkpea oskaks ehk täpselt lahti seletada miks on tõukurvarras kõver?
kuidas tuvastada vigast/mittetöötavat hüdrotõukurit?
Teisalt veel vaatasin jebaist uusi aftermarket nukkvõlle kuna ilmselt on vigastus liiga suur et seda taastada saaks, mida peaks uue nukkvõlli kohalt jälgima et ta mu stock mootoriga ilusti töötaks, igalpool on need "lift" jne numbrid ja kraadid iseenesest saan ma aru nende tähendusest aga ei tea mis oleks see kõikse kõige õigem?

27.12.2013 at 13:29
1 edit. Last edited 27.12.2013 at 23:50 by rescue
ramman
LS1 mootori remont
Vigast hüdrotõukurit ära hakka eraldi vahetama, pane kindlasti kõik uued.

27.12.2013 at 14:26
DevilDeVille

LS1 mootori remont
Nuka valikul on abiks interneedus, sest levinumat ja lahatumat asja, kui pisiplokisevi, pole olemas. Kuuglisse ls1 cam choice vms ja infot uputab. T6ukurid vaheta jah, korraga. Ning rullnukapuhul ma paneks ilmselt yldse j4igad.

27.12.2013 at 14:41
Maik

LS1 mootori remont
mul oli 2x ls1 nukkvõlli aga ühe andsin kindlasti puhmasele..teise kohta ei mäleta lihtsalt, võib, aga ei pruugi alles olla.
Samas ega see originaal midagi ei maksagi,ehk on neid eestis veel kellegil üle.

ma arvan jah,et loe netifoorumite soovitusi,seal on neid palju ja kindlasti ka kirjas mis töötab stock mootoriga ja mis mitte.
Kui tahad näiteks pöördeid tõsta siis pead kangemad klapivedrud ka panema,originaalid on suht piiri peal niigi.
Kui tahaksid tõsta näiteks 1000rpm vaja vahetada ka kepsu poldid,kangemate vastu,need pidid nõrgad olema, 500 ei ole probleem.
rpm tõstmisega ajus saan aidata hetkel ,vähemalt :)

ja siin põhjuseid http://ls1tech.com/forums/generation-iii-internal-engine/482664-what-causes-pushrod-bend-actually.html

27.12.2013 at 15:25
rescue

LS1 mootori remont
niih, garaasialt tagasi taremanu, kahjuks minu tares ei leidunud vastavaid tõmmitsaid et crankshaft pulley maha sikata, seega see töö jääb ilmselt pühapäeva sisse, siis saaks ka täpsemalt teada nuka reaalsest seisust:) praegusel hetkel seis selline et suheldud ühe hea sõbraga kes antud asja jagab ilmselgelt rohkem kui mina siis lahendus kui selline on see, et peaks vaatama ikka käredama aftermarket nuka poole ja kõik sinna juurdekuuluv tuleks samuti pista uus, ehk on võimeline see mootorgi rohkem jõudu arendama:)
ehk siis omale meenutuseks to do list:
uus nukkvõll
uued nookurid
uued hüdrotõukurid
paar klappi mis kolbi õrnalt puudutanud
uued tõukurvardad
uued klapivedrud
uus õlipump(kuna täpset viga ei tea siis eeldatavasti võib vea alguseks nimetada õli puudumist teatud piirkonnas)

seega püüan mingisuguse combo lähipäevil kokku klopsida et siis saaks juurelda miks milleks paha/hea on:)
pildiseeria lükkub ootamatult pühapäeva:)

27.12.2013 at 00:07
viplala
LS1 mootori remont
Kas kõver tõukurvarras oli sama kolvi peal, kus klapid kolbi olid puutunud? Kas nukk on kindlasti originaal? Kindlasti vaata ka õlikanalid üle.

28.12.2013 at 13:58
rescue

LS1 mootori remont
kõver tõukurvarras oli jah samal kolvil, ma ei saa küll saja protsendiliselt väita kuigi eeldan et nukk ikka on originaal, st et ise ma teda varem laiali kiskunud pole ja lahtivõtmise otsesed tunnused puuduvad, homme ehk õnnestub tõesti nukk välja koukida siis ilmselgelt vist peaks tõesti kanalid üle, muidugi jah sellega on iseenesest aega kuna nukakomplekti ostu ja tarnega läheb kah aega
Kas oleks mõistlik õlikanalite puhastuseks kasutada suruõhku? Või on mingisugused eraldi nipid antud asjaks?

Iseenesest endiselt oleks vaja originaal LS1 veepumpa koos rihmarattaga, kellelgi vana utiili minemas siis oleks hea omale ära sebida väikese vaevatasu eest muidugi:)

28.12.2013 at 21:24
rescue

LS1 mootori remont
Egas ei oska keegi välja pakkuda soome/rootsi usaraua foorumeid kust samuti võiks teatud jubinaid ostu/müügi kuulutusi leida nagu TQHQ meil siin Eestis?

28.12.2013 at 22:44
viplala
LS1 mootori remont
http://www.overdrive.fi/forum/index.php?sid=4f2747769bba6f1a6f8191c88946f7b6

28.12.2013 at 23:11
Martin460
LS1 mootori remont
Ma olen kanalite puhastamiseks kasutanud erinevaid painduva varrega harjasid koos atsetooni-bensu seguga.. Mul seisab jõude üks Moroso harjadekomplekt...võin sulle laenata kui huvi on.

28.12.2013 at 23:24
Maik

LS1 mootori remont
mul on hetkel alles ls1 corvette veepump

50eest võid endale saada,uus on miinimum 160....

28.12.2013 at 23:51
2 edits. Last edited 28.12.2013 at 23:51 by Maik
rescue

LS1 mootori remont
hetkeseisuga mul omal uus pump olemas kahjuks rihmaratas endiselt defektne aga eks ma panen kõrvataha su pakkumise ;)

28.12.2013 at 01:14
anryo
LS1 mootori remont
Ehk leiad minu vana auto teemast ka kasulikku infot:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=19893

29.12.2013 at 13:07
Maik

LS1 mootori remont
www.finnshark.com on soome corvette foorum,ls1 mootoritele seal juppe päris hulgim olen täheldanud.

rihmaratast mul veepumbale anyway pole. milleks nookureid vahetad?

29.12.2013 at 14:04
1 edit. Last edited 29.12.2013 at 14:05 by Maik
rescue

LS1 mootori remont
tänud ärevate pakkumiste ja soovituste eest.
ma pole küll päris kindel milleks, aga eeldan kusagilt internetiavaruste info põhjal et teatud nuka jaoks on ka vaja nookurid vahetada, iseenesest ei teeks seda muidugi, vahetaks ainult klapivedrud kangemate vastu.

kuna pühapäev on möödas siis sai ka tänu sõbralt laenatud tõmmitsatele nukkvõlli kätte, siin siis väike fotosüüdistus. Ilmselgelt pole antud asjaga enam vanarauaks saatmise midagi teha.

ülejäänud padajani ei hakanud pildistama kuna peale tõukurvarraste visuaalselt väga viga ei näegi:)

selline ärev leht nagu http://www.ls1howto.com/index.php?article=23 lihtsustab oluliselt nuka valikut.
kuna originaalis on nukal 198i/208e ja ligikaudu .500lift siis püüan leida kusagilt nukka mis jääks kusagile 221i/221e .560lift juurde ja ilmselgelt kusagil 112Lobe separation angle. Kindlasti võiks nukk olla iseenesest selline et ei ole vaja ajutuuningut vms.

mida arvata sellisest komplektist?
http://www.ebay.com/itm/COMP-GM-LS-LS1-273-279-581-588-XFI-XE-R-HYD-ROLLER-CAMSHAFT-CAM-KIT-LS2-LS6-/181127541836?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a2c0af44c&vxp=mtr
LSA on küll 114 aga vähemalt ei pea elektrooniliselt modima, kas antud komplekt siis töötaks originaalnookuritega või on ka sinna vaja uipu rullidega asju? :)

kindlasti lisandub veel HI VOLUME õlipump mis lisab vastavalt hinnale siis 10-18% rohkem õlisurvet
Ettepanekud teretulnud!

30.12.2013 at 18:59
1 edit. Last edited 30.12.2013 at 19:01 by rescue
rescue

LS1 mootori remont
ahjaa, miskipärast ma ei kohanud kusagil ketipingutustaldasid seega küsimus et millega antud mootoril ketti pingutatakse? vana oli kohe väga lõdva, lasi ca paar sentimeetrit ühele ja teiselepoole läbi vetruda, hea et üle käind ei olnud veel:)

30.12.2013 at 19:19
90Deville

LS1 mootori remont
Lisa uus kett ja hammakad ostunimekirja, pinguteid pole.

30.12.2013 at 19:22
rescue

LS1 mootori remont
quote:
90Deville: Lisa uus kett ja hammakad ostunimekirja, pinguteid pole.

tänud seda teen ma jah kindlasti, selle ma seda ülevalmainitud jebai komplekti hiilisingi sest seal tundub enamus vajaminevast olemas olema

30.12.2013 at 19:27
Fog

LS1 mootori remont
Enne komplekti ostmist tee kindlaks, kas su mootor on 24x või 52x crank sensoriga. Nuka sync on erinev. kitis kaasasolev nukaratas on 52x oma.

Kas oled ka probleemi põhjustes selgusele saanud, või vahetad lihtsalt kola välja ja loodad parimat?

30.12.2013 at 20:02
rescue

LS1 mootori remont
quote:
Fog: Enne komplekti ostmist tee kindlaks, kas su mootor on 24x või 52x crank sensoriga. Nuka sync on erinev. kitis kaasasolev nukaratas on 52x oma.

Kas oled ka probleemi põhjustes selgusele saanud, või vahetad lihtsalt kola välja ja loodad parimat?

Hei, kus kohas see crank sensori info peituda võib.
Probleemi põhjuseid võib olla mitmeid, ise arvan et tegu võib olla mitme erineva asja koostöö, õlipumba halb töörõhk, viimaselajal ma temaga sõitnud ei olegi eriti aga need mõningad korrad on näidanud et külmast peast oli õlirõhk normis ja peale soojaks käimist langes rõhk veerandile skaalale.
sellest tulenevalt siis ka tõrked hüdrotõukurite töös pluss siis lõpetuseks pehmed klapivedrud, ehk siis 2 klappi on kolvipihtas ära käinud, eeldatavasti siis need kõverad. Kahjuks suurest õhinast mootorit laiali kiskudes ei osanud tähendada kas mootori ja nuka märgid ikka ka kohakuti olid.
Kindlasti võib ka vea alguseks lugeda ka rohket akseleraatori kasutamist ja õli mittevahetamist, heas usus et õli oli mootoril vahetatud enne paigaldust:) Vändagruppi lahti pole veel kiskunud aga ringiliigutades ja karteripõhja eemaldusel lähemalt inspekteerides pole viga sinnani jõudnud, seega arvan et kui uus mant koos uue pumbaga sisse väänata siis peaks asi olema ok või ei?

30.12.2013 at 21:01
ramman
LS1 mootori remont
Krt, Marx ära jama. Mina harutaks kone mutriteks ja teeks kõik piinlikuseni puhtaks. Lahti võttes saad veel tähelepanelikult uurida, mis ja kui palju on kulunud ja vahetada. Teades sinu sõiduharjumusi, siis ei tee paha mootori täielik lahtivõtmine.

30.12.2013 at 21:48
Fog

LS1 mootori remont
quote:
rescue:Hei, kus kohas see crank sensori info peituda võib.
Esiteks vaata kas nuka andur asub esikaanes või sisselaske taga mootori tagaotsas.
Kui Esikaanes siis vaata praegust nukaratast ja vaata et sama saad.
Kui tagaotsas, siis arvesta, et osad järelturu nukad seda ei toeta, ehk puudub nuka taga otsas see hamas mida andur loeb.

quote:
rescue:arvan et kui uus mant koos uue pumbaga sisse väänata siis peaks asi olema ok või ei?
Ei.

30.12.2013 at 23:21
rescue

LS1 mootori remont
okei, aga mis seda asja siis veel põhjustada võiks, ise ei oska kahjuks enam midagi rohkemat välja mõelda:)
ehk ühesõnaga kodanik Fog ehk vihjad miks siis Ei

Vaatasin kataloogi järgi et sellel blokil ongi see nuka andur ainult taga otsas jah nagu minuomalgi, uurimustöö näitab et sama tootekoodiga nukka on ennegi kasutatud sama aasta samas plokis ja on asi toiminud.
muidugi jah väga hea tähelepanek, ise poleks osanud seda kusagilt vaadatagi-tänud

30.12.2013 at 00:36
2 edits. Last edited 30.12.2013 at 01:11 by rescue
DevilDeVille

LS1 mootori remont
Fog ilmselt viitas sellele, et kahjustused ei pruugi piirduda vahetatavate pulkadega ja vahetust tahavad nt. veel saaled vms. Et OK ei pruugi saabuda vaid mainitud pulkade vahetusega.

31.12.2013 at 02:07
Erkki

LS1 mootori remont
Alumine ots tuleks kindlasti lahti võtta, sest kui nukkvõll on õlituse puudulikusest nii ära kulunud, siis raami ja kepsulaagrid on tõenäoliselt samasugused - kui mitte hullemad.
Raami-, kepsu- ja nukalaagrid on need, mis hoiavad mootoris õlirõhku. Kui need kuluvad, siis õlirõhk langeb. Mõistuse piiris kulumist saab kompenseerida tootlikuma õlipumbaga, aga nii kaugele ei jõua. Sest kulumine jätkub ja peagi on veelgi tootlikumat pumpa vaja jne.
Tõenäoliselt jäi suurtel pööretel klapp kolvile jalgu ning järele andis nõrgim lüli - tõukurvarras.
Mille peal see LS1 asub? Pööretepiiraja on?

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...

31.12.2013 at 09:40
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : LS1 mootori remont   1 2 3  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.