Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - 2008 dragracingu reeglimuudatused
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Üritused : 2008 dragracingu reeglimuudatused   1 2 3 4  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
peep

Moderator
2008 dragracingu reeglimuudatused
Eile toimus alakomitee koosolek ja ma panen mälust siia põhiuudised üles, et need kes ootavad reeglimuudatusi, saaks juba arvestada. Mingi hetk ilmub ametlik versioon BHRA kodulehele, esialgu on see info mitteametlik aga peaks olema korrektne.

- rehvi reeglites midagi ei muutu (st. 10,5" sliki piirang ei kehti) ehk sisuliselt on rehv ja laius vaba
- p. 9.1 mis räägib kere muudatustest, lubab edaspidi backhalfimist kõikides klassides.
- C klassi indeks 10,0
- kõik teised klassid, indeks 8,0 (üldine turvaindeks mis kehtib, kuni meile tekib korralik rada)
- kahe eelmainitud indeksi lõhkisõitmisel ajasõidus tulemust ei arvestata ja võistleja saab hoiatuse. Indeksi lõhkisõitmisel eliminaatoris loetakse võistleja kaotanuks, punktid jäävad alles.

Lahtiseks jäi võimalik Bracketi karikasari ja selle klassi litsenseerimine alates 2008.

Rohkem reeglimuudatusi 2008 hooajaks ei tule.

Kui midagi ununes, siis teised palun täiendage.

16.11.2007 at 10:30
anryo
Lisan niiplaju, et:

- C-klassi indeksi 10.0 tähendab seda, et kiiremini kui 10.000 (ehk siis näiteks 9.999) on lõhkisõitmine
- lisaks veel see et bracket klassi indeksid jäävad endised, set eliminaator sõidetakse dial-in-ide vahemikus 11.00 ja 16.00
- hooajal 2008 jätkame Balti Karikasarjaga, kui on vähegi korraldajaid

16.11.2007 at 10:40
MarkelVR4
quote:
peep: Eile toimus alakomitee koosolek ja ma panen mälust siia põhiuudised üles, et need kes ootavad reeglimuudatusi, saaks juba arvestada. Mingi hetk ilmub ametlik versioon BHRA kodulehele, esialgu on see info mitteametlik aga peaks olema korrektne.

- rehvi reeglites midagi ei muutu (st. 10,5" sliki piirang ei kehti) ehk sisuliselt on rehv ja laius vaba

.

10.5 piirang ei kehti???? Ennem ju kehtis, seega on ikka muudatus???
Kui ma nüüd õieti aru saan, siis võin ka B klassis võisteldes kasutada rohkem kui 10.5 laiusega DRAG rehve??

Markel

16.11.2007 at 15:11
anryo
Jah, võib.

16.11.2007 at 16:04
Olds

quote:
anryo: Jah, võib.
Kuid rehv peab olema kaetud? Ei tohi ulatuda üle tiiva ääre, right?
Kuid see C ja D klassi ajalimiit on ikka räige vee pähe tõmbamine. Ei taha ette kujutada kui vihased võivad olla mõned mehed, kellel ennem selle reegli muudatust olid sõlmitud sponsorlepingud ning teostatud erinevad tehingud...kas hakatakse sõitma "puuklots pedaali all" :) Ok, asi tegelikult naljast kaugel

16.11.2007 at 16:32
1 edit. Last edited 17.11.2007 at 13:26 by Olds
Vanaisa

Moderator
nojah aga midagi pole teha Olds - kuni on alla 8 ohtlik sõita, see peab jääma.
Usun, et sponsor ei taha ka riskida oma sõitja eluga.

17.11.2007 at 13:44
1 edit. Last edited 17.11.2007 at 13:44 by Vanaisa (Moderator)
Peeter82

no, Olds, kes need siis on? Räägi ära, mis muidu tühja kõnelda.

17.11.2007 at 16:27
peep

Moderator
See on tunnetatud paratamatus. Turvapiir sai paika pandud nendega konsulteerides, kes on isiklikult alla 9 sek. sõitnud meie võistlustel.

Soomes on Outlaw autode indeks 7,5 sek. ja nendega tohib võistleda ainult Alastaros, Motopark'is või võrreldaval betoonservadega ja liimitud rajal.

17.11.2007 at 16:35
Olds

quote:
peep: Turvapiir sai paika pandud nendega konsulteerides, kes on isiklikult alla 9 sek. sõitnud meie võistlustel.
No siis on arusaadavam

17.11.2007 at 18:38
partel

quote:
Olds: Kuid see C ja D klassi ajalimiit on ikka räige vee pähe tõmbamine. Ei taha ette kujutada kui vihased võivad olla mõned mehed, kellel ennem selle reegli muudatust olid sõlmitud sponsorlepingud ning teostatud erinevad tehingud...kas hakatakse sõitma "puuklots pedaali all" :) Ok, asi tegelikult naljast kaugel

Olds, jätsid lisamata, et ka sulle tõmmati vesi peale - bracket jäi sama aeglaseks...

C klassi indeksi nihutamine 10.5->10.0 on silmakirjalik tegu, kuidas see võimaldab 8-9 sek autode osavõttu?

Outlaw - Soome OL 7.50 indeksil ei ole midagi pistmist radadega. See on SFI 25.4 toruraami piir. Point selles, et OL on seal "juunior" Pro Mod, kel on võimalik kiiremini sõita, siis teretulemast Pro Mod'i. 7.50 on suht lihtsalt saavutatav, näiteks saab kasutada mitte eriti eksootilist Powerglide kasti, mitte Lencot koos tüütu siduri seadistamisega.

Väide, et 7.50 on ohtlik ja 8.00 ohutu ei kannata kriitikat. Kui näiteks õli/vett satub rataste alla või rehv lõhkeb võib ka 100 km/h juures korralik jama tekkida. Ja Maksimi stiilinäited ei ole ju mitte 7 sek autoga tehtud.

Ja kelle turvalisust see peaks üldse tagama? Võistleja turvalisuse jaoks on turvanõuded, publiku jaoks turvaala.

Ma ei ole indeksi vastu, aga see peab olema põhjendatud. Tegelikult on see kogu aeg olnud tulenevalt turvanõuetest mild steel toruraami kohta ehk 7.50.

Minu arvates on 8.00 indeks ränk viga, põhjendamatu piirang, mis kahjustab ala arengut.

19.11.2007 at 11:15
indro

quote:
partel:Minu arvates on 8.00 indeks ränk viga, põhjendamatu piirang, mis kahjustab ala arengut.
Korralda 2008 aastal ise mõni võistlus ja ole selle peakorraldaja, vaatame kuidas asjad siis tunduvad. Eesti "rajad" ei ole mõeldud 7.5 sõitmiseks, tegelikult isegi mitte 8.0 sõitmiseks.

19.11.2007 at 11:50
Simo57

quote:
partel:
quote:
Olds: Kuid see C ja D klassi ajalimiit on ikka räige vee pähe tõmbamine. Ei taha ette kujutada kui vihased võivad olla mõned mehed, kellel ennem selle reegli muudatust olid sõlmitud sponsorlepingud ning teostatud erinevad tehingud...kas hakatakse sõitma "puuklots pedaali all" :) Ok, asi tegelikult naljast kaugel

Olds, jätsid lisamata, et ka sulle tõmmati vesi peale - bracket jäi sama aeglaseks...

C klassi indeksi nihutamine 10.5->10.0 on silmakirjalik tegu, kuidas see võimaldab 8-9 sek autode osavõttu?

Outlaw - Soome OL 7.50 indeksil ei ole midagi pistmist radadega. See on SFI 25.4 toruraami piir. Point selles, et OL on seal "juunior" Pro Mod, kel on võimalik kiiremini sõita, siis teretulemast Pro Mod'i. 7.50 on suht lihtsalt saavutatav, näiteks saab kasutada mitte eriti eksootilist Powerglide kasti, mitte Lencot koos tüütu siduri seadistamisega.

Väide, et 7.50 on ohtlik ja 8.00 ohutu ei kannata kriitikat. Kui näiteks õli/vett satub rataste alla või rehv lõhkeb võib ka 100 km/h juures korralik jama tekkida. Ja Maksimi stiilinäited ei ole ju mitte 7 sek autoga tehtud.

Ja kelle turvalisust see peaks üldse tagama? Võistleja turvalisuse jaoks on turvanõuded, publiku jaoks turvaala.

Ma ei ole indeksi vastu, aga see peab olema põhjendatud. Tegelikult on see kogu aeg olnud tulenevalt turvanõuetest mild steel toruraami kohta ehk 7.50.

Minu arvates on 8.00 indeks ränk viga, põhjendamatu piirang, mis kahjustab ala arengut.

Palju juttu turvaraamidest ja muust miks on 7.50, aga ei sõnakeski juttu "radade" kohta, mida sa Pärtel ise arvad eesti "radade" kohta? See et Eestis korra kuskil 7.x on sõitnud (Haapsalus) ei näita veel radade turvalisust. Raske on tunnistada tõesti (kaugel see F klasski 7 sekundi masinatest on), aga pooldan kah 8.0 sekundit. Jah Erkki ja Lauri ehk saavad tõesti auto taltsutamisega hakkama 7.50 sekundi peal (kuigi kahtlen kas seda koguaeg, see nõuab vastu juba väga palju tööd selle 8 sekundi jooksul ja ükshetk tuleb viga sisse), aga arvatavasti tuleb lähiajal (hooaeg 2008? ehk juba) võistlema veel Outlaw klassi mõni rahakas inimene, kellel raha ehitada alla 8sekundi masin ja kellel pole õrna aimugi kuidas selle asja juhtimine käib (Erkki ja Lauri ja sam sammult sinnapoole läinud ja kogemusi peaks olema natukene), siis on jama laialt kui veel rada kah ei kannata kriitikat. Natuke tobe tõesti kui mõned D klassi masinad peavad nüüd hakkama enda klassis võitmiseks nö. bracketit sõitma, aga midagi pole teha. PS. Nõu oleks võinud küsida ka mõne F klassi mehekäest, hetkel küll on masinad 9 sekundisees, aga pole kaugel see aeg kui F klass is hakatakse 7 sekundi masinaid ehitama, olen selles kindel.

19.11.2007 at 12:39
1 edit. Last edited 19.11.2007 at 12:40 by Simo57
Gsinut
Saapola on ainuke, kes siin alla kaheksa on saanud ja tema selles sõidus ei lõpetanud omal rajal. Ma arvan et sellest piisab selgitamaks, miks sellist reeglit vaja oli.

19.11.2007 at 20:49
partel

quote:
indro:
quote:
partel:Minu arvates on 8.00 indeks ränk viga, põhjendamatu piirang, mis kahjustab ala arengut.
Korralda 2008 aastal ise mõni võistlus ja ole selle peakorraldaja, vaatame kuidas asjad siis tunduvad. Eesti "rajad" ei ole mõeldud 7.5 sõitmiseks, tegelikult isegi mitte 8.0 sõitmiseks.

Palun seleta üksikasjalikumalt, et mis takistab 7.5 sõitmist?

20.11.2007 at 09:21
partel

quote:
Simo57:
quote:
partel:
quote:

Palju juttu turvaraamidest ja muust miks on 7.50, aga ei sõnakeski juttu "radade" kohta, mida sa Pärtel ise arvad eesti "radade" kohta? See et Eestis korra kuskil 7.x on sõitnud (Haapsalus) ei näita veel radade turvalisust.
Palun ütle, kelle jaoks ei ole 7.50 turvaline?
quote:

Raske on tunnistada tõesti (kaugel see F klasski 7 sekundi masinatest on), aga pooldan kah 8.0 sekundit. Jah Erkki ja Lauri ehk saavad tõesti auto taltsutamisega hakkama 7.50 sekundi peal (kuigi kahtlen kas seda koguaeg, see nõuab vastu juba väga palju tööd selle 8 sekundi jooksul ja ükshetk tuleb viga sisse), aga arvatavasti tuleb lähiajal (hooaeg 2008? ehk juba) võistlema veel Outlaw klassi mõni rahakas inimene, kellel raha ehitada alla 8sekundi masin ja kellel pole õrna aimugi kuidas selle asja juhtimine käib (Erkki ja Lauri ja sam sammult sinnapoole läinud ja kogemusi peaks olema natukene), siis on jama laialt kui veel rada kah ei kannata kriitikat.

Heh, noored tüdrukud sõidavad Top Fuel'i, ei ole see midagi. Stardis lendab rekka selga, kõik läheb aegluupi, vaatad pealt mida käed-jalad teevad. Crashe tuleb ikka ette, selle jaoks on turvanõuded.

Top Fuel on 8 korda võimsam kui eelmise hooaja OL autod, aga max kiirendus on heal juhul 6g, mis tuleb mitte stardis, vaid mõnekümne meetri peal, kui tekkinud downforce võimaldab agressiivsemat võimsuse mahapanekut. Meie autodel on see 2g, ehk Top Fueli jaoks on rada libedam (8000/1000)/(6/2)=2.67 korda. TF rehvid spinninivad stardist kuni 500+ km/h finishini. Juhid ütlevad, et sõidad nagu jäärajal.

Et siis Outlaw klass tuleb ära peedistada, kuna äkki keegi ei oska nii kiiresti sõita?

Üks sõiduoskuse näide:
http://www.nhra.com/movies00/race6/FCfinal_00race06.mov

quote:

Natuke tobe tõesti kui mõned D klassi masinad peavad nüüd hakkama enda klassis võitmiseks nö. bracketit sõitma, aga midagi pole teha.

Nojah kui võistlusel on 100 võistlejat, siis need mõned D-klassi masinad on tühine vähemus. Aga võib-olla tuleb publik just neid vaatama, tänavaautode kiirendust näeb iga foori tagant.

See, et "las siis need mõned Outlaw tüübid sõidavad bracketit" ei ole päris see...
quote:

PS. Nõu oleks võinud küsida ka mõne F klassi mehekäest, hetkel küll on masinad 9 sekundisees, aga pole kaugel see aeg kui F klass is hakatakse 7 sekundi masinaid ehitama, olen selles kindel.

Nagu ütlesid, nõu ei küsitud. 7-sek tsikleid vaataks huviga.

20.11.2007 at 10:19
peep

Moderator
Pärtel, Sina tead kiirendusest kõige rohkem ja seega saad nüüd aidata.

Palun too näide kiirenduste sarjast ükskõik kus maailmas, kus sõidetakse meie omadega analoogsetel radadel (st. ilma ettevalmistuse ja turvabarjäärideta) stabiilselt alla 8 sek aegu ? Kui selline sari on olemas, siis saame ju korraldajatega suhelda, et kuidas neil asi toimib ja teeme järgi. Pole ju mõtet siia postitada netidemagoogiat ja kriitikat, kui Sul on võimalus tegelikult abiks olla.

20.11.2007 at 10:39
Andrus BHRA

Mina teen omalt poolt pakkumise Pärtlile, et järgmisest hooajast kannad sina vastutust võimalike avariide eest, mitte peakohtunik, korraldaja ega alakomitee esimees.

20.11.2007 at 10:48
Simo57

Pärtel kõik on tore ja ilus jutt küll, aga vaata, sinu näiteid TF kohta kus sõidavad ka noored tüdrukud ei saa võrrelda. Seal on rajad SIRGED, mitte nagu kuumaastik meil. betoonivahed on metsikud, hüpped kuskil keskel jne. Kuna ise olen tegev F klassi kiirenduses (Teami kus seeaasta sõideti F klassi rekord nö. juht) siis olen puutunud kokku nende radadega rohkem kui mõne 15sekundi autoga läbi sõitmisel. Minul on raske kiirendada juba 10sekundi aega (lenks käes vänderdab jne, ja ma ei pea ennast just mingiks sitaks sõitjaks, aga sellepärast et mul raske on ma ei võta ka osa muidugi). Pealegi olen videodes neid FC ja TF avariisid näinud küll ja küll, noh kujutad sa ette kui neid turvabarjääre seal kõrval ei oleks? :D Mitutuhat inimest oleks juba surnud? Kõvad turvabarjäärdi radade kõrval ja siis tõesti.. Sõidame. Muidugi jah, see kõik on minu kui baigimehe vaatevinklist, ei ole ma ju kordagi sõitnud 8 sekundi autoga ja ei kujuta ette mida tähendab selle masina juhtimine. võibolla tõesti on see lapsemäng nagu Pärtel meile proovib selgeks teha.
Nagu ma aru saan ei ole probleem mitte selles tegelikult et auto läheb käest ära ja paneb laksu, vaid probleem on selles kuhu ta laksu paneb ja hetkel on see koht suure tõenäosusega publik. Võeti vastu radade ja turvalisuse HETKESEISU arvestades otsus 8.0 indeks ja nii ka on, reegel on reegel kahjuks/õnneks. Nüüd tuleks hakata neid probleeme kõrvaldama, mis ei luba meil kiiremini sõita. Tõesti Pärtel on sul mõni idee turvalisuse tõstmise kohapealt? Näägutamise asmel võiksid kaasa mõelda ja aidata. Uut rada me vist ehitada ei saa kuna pole raha ja ei tasu end ära.

20.11.2007 at 11:09
partel

quote:
Gsinut: Saapola on ainuke, kes siin alla kaheksa on saanud ja tema selles sõidus ei lõpetanud omal rajal. Ma arvan et sellest piisab selgitamaks, miks sellist reeglit vaja oli.
Maksim tegi lausa off-road'i, järelikult peab turvaindeks olema 11.00?

Oootan huviga vastust.

20.11.2007 at 11:25
partel

quote:
Andrus BHRA: Mina teen omalt poolt pakkumise Pärtlile, et järgmisest hooajast kannad sina vastutust võimalike avariide eest, mitte peakohtunik, korraldaja ega alakomitee esimees.
Mina ei ole nõus väitega, et kiirus põhjustab avariid. Kui õli satub rataste alla, siis võib avarii juhtuda ka üsna väkese kiiruse juures.

Seni ei ole keegi öelnud, kelle turvalisusest jutt käib. Sõitja on näiteks SFI 25.4 toruraami sees, mis on arvestatud 7.50 sek ja näiteks 300 km/h juures saltode tegemiseks. Ja publiku jaoks on turvaalad.

Kelle turvalisusest jutt üldse käib?

20.11.2007 at 11:39
Andrus BHRA

Pärtel, mida sa oootad? Ootad sa seda, et mõnel meie suurepärasel üritusel toimuks muljetavaldav massimõrv, mille peale ilmub välja lugematu hulk "spetsialiste", kes kõik leiavad, et selliseid üritusi ei tohi üldse teha. Sa räägid siin turvaaladest, turvaala olemasolu iseenesest ei ole ju garantii selle vastu, et midagi juhtuda ei või. Õlid, veed ja muud lisategurid on juba vääramatud jõud, kuid teades raja mittesobivusest sellistele kiirustele ja sellele mittereageerimine on juba kuritegu. Ja selle eest pannakse korraldaja, peakohtunik ja alakomitee esimees kinni, kuna nemad on võtnud endale vastutuse. Loomulikult võib avarii teha ka 15 sek auto, aga siis ei saa selles põhimõtteliselt süüdistada rada ja korraldajat. Kuna meie radade olukord on selline nagu ta on, siis tuginedes inimeste kommentaaridele (kes on alaga tegelenud lähes 30 aastat ja sõidavad stabiilselt madalaid 6 sek aegu) on selline otsus vastu võetud. Kuna Erkki on ka alakomitee liige ja viibis otsuse tegemise juures, siis temal, vastutustundlikku mõtlemisviisi omaval inimesel, polnud näiteks sellise piirangu vastu midagi!? Otsus on tehtud mitte võistlejate ahistamiseks, vaid ala arengule ja jätkusuutlikkusele mõeldes. Selle asemel, et siin "paugutada", võta kätte ja sõida ISE üks alla 8 sekundi aeg näiteks Haapsalus ja jaga peale seda oma kommentaare. Minule isiklikult jätad selliste sõnaavaldustega küll mulje, et ainult teoreetilisi internetiavarustest omandatud "kogemusi" omad. Ja kes tahab sõita alla 8 sekundi, siis võimalus seda teha ei ole mitte väga kaugel, Alastaros nimelt!
Nüüd ootan ka mina sinu vastust Peebu küsimustele.
Edit: Parandasin oma emotsioonidest ajendatud pahameelepuhangu Pärtli suhtes vähe leebemaks! Enne, kui tõsta sellist "seakisa" selle 8 sek. piirangule sooviks näha turvalisi 7,8-said näiteks.

20.11.2007 at 12:00
1 edit. Last edited 20.11.2007 at 19:45 by Andrus BHRA
BENBEN

Ma ei saa aru mis see Pärtel nüüd paugutab. Mulle tundub, et praegu oleks juba seegi parajaks pähkliks, kõikidel võistlustel sõita kiirete autodega näiteks stabiilselt 8,5-te. Kogemusi tuleb robinal, kõik rajad ju erinevad meil... Oleks üks spetsrada siis seal ju ei hakataks ajalimiite seadma!? Või on Teil juba niipalju kogemusi, et puudu on ainult kiirus?

www.benben.ee

20.11.2007 at 15:32
Gsinut
quote:
partel

quote:Gsinut: Saapola on ainuke, kes siin alla kaheksa on saanud ja tema selles sõidus ei lõpetanud omal rajal. Ma arvan et sellest piisab selgitamaks, miks sellist reeglit vaja oli.

Maksim tegi lausa off-road'i, järelikult peab turvaindeks olema 11.00?

Oootan huviga vastust.

Maksimi auto on dragiks selliste võimsuste juures täiesti kõlbmatu set-upiga. Palun ära tule mulle nüüd tuhandejõuliste tänavaautode möla ajama.
Teiseks: Saapola sõiduriist oli selle 7,8 sõidu ajal ehk kõige sarnasem asi teie sõiduvahenditele, ainult et parem. Mees omab rohkem kogemusi kui teie ja on parem sõitja. Sõit toimus meie kõige paremal rajal. Ta ikkagi ei püsinud omal rajal. Kujuta ette kui Erkki ja Lauri seal finišis kokku põrkavad.
Paluks mitte sõnagi enam liimiraja ajuvaba demagoogiat, saa aru millel me sõidame. Paluks konkreetseid näiteid, kuidas täiesti ebaühtlasel betoonrajal ilma betoonpiireteta mehed kõrvuti muudkui 7,5 peale põrutavad ja miskit veel juhtunud pole.
Kas sa tahad tõesti näha oma sõpru saltosid tegemas?

20.11.2007 at 21:30
diesel
well, paistab, et pärtel peab ise peenikest naeru.
ega tema juttu ei pea puhta kullana võtma, no päris haige hülge mölaks ka vast mitte, a midagi säält vahepealt.
eks ta eesmärk on läbi aegade olnud pigem ikka mõtlemisvõimelistele inimestele teema hambu andmine, mitte
vastuvaidlematute tõdede kuulutamine.
:)

21.11.2007 at 09:34
veedler
Nõus Ardo, Peebu ja Andrusega. Kui alakomitee võttis vastu sellise otsuse, siis on see ka ilmselt korralikult läbi mõeldud. Ei tea kas tõesti Erkki auto järgmisel aastal kavatseb alla 8 sek sõitma hakata, et Pärtel nii leili läks selle asja peale. Saame näha:)

21.11.2007 at 09:51
tqhq.ee foorum : Üritused : 2008 dragracingu reeglimuudatused   1 2 3 4  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.