Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Probleem käivitamisel - sädet pole
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Probleem käivitamisel - sädet pole   1 2  
Poster Message
Revo

Probleem käivitamisel - sädet pole
Lgp foorum,
küsimus, millele loodan saada teie abistavat vastust, on järgmine:

Jagajasse vool sisse läheb, jagajakaan on uus, samuti juhtmed. Sädet aga pole, kas probleem võib olla järgnevas - kondensaator läbi? Või on miskit veel?

Auto on '78 4,3V8 mootoriga

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
02.03.2002 at 20:44
reimo
Kontaktid???

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
02.03.2002 at 20:52
urmas
Kuidas tead, et jagajasse vool läheb? Kui süütepool on vigane, siis ainult tundub, et "vool läheb".

03.03.2002 at 11:27
MN12
Endal sama probleem, säde kadus jäljetult, viga kommutaatoris aga kahjuks ei suuda määratleda kommutaatori täpset asukohta, sest manuali järgi on tegu mooduliga nr. see ja see. Tegu on jagajata süüte süsteemiga(DIS)

[Edited by MN12 on 03.03.2002 at 14:46 GMT]

03.03.2002 at 16:44
jaanus

quote:
MN12 wrote:
Endal sama probleem, säde kadus jäljetult, viga kommutaatoris aga kahjuks ei suuda määratleda kommutaatori täpset asukohta, sest manuali järgi on tegu mooduliga nr. see ja see. Tegu on jagajata süüte süsteemiga(DIS)

[Edited by MN12 on 03.03.2002 at 14:46 GMT]

DIS kommutaator peaks asuma mootori peal, vasakut kätt. On selline hall, umbes 12x5 cm liistakas, kuhu kahelt poolt juhtmed sisse lähevad.
BTW, millest järeldus, et viga kommutaatoris?

03.03.2002 at 19:03
jaanus

quote:
Revo wrote:
Jagajasse vool sisse läheb

Hm, kui jagajasse sisse läheb, siis peaks ju ka välja tulema. Iseasi, kuidas sa mõõtsid, et jagajasse üldse sisse tuleb.
Viga võib vabalt olla kondes. Kui konde lühises, siis koormab sekundaari ja laksu sealt kätte ei saa ning pinge sekundaaril on ühtlaselt madal.

03.03.2002 at 19:11
MN12
DIS kommutaator peaks asuma mootori peal, vasakut kätt. On selline hall, umbes 12x5 cm liistakas, kuhu kahelt poolt juhtmed sisse lähevad.
BTW, millest järeldus, et viga kommutaatoris?

Lihtsalt rohkem vigasid ei oska välja mõelda,lisaks pidi see Fordide põhi viga olema ja selle nö. kommutaatori kaane all olevas zelees on augud kust paistavad ülimalt oksudeerunud (võib olla,et isegi kärsanud) elektroonika komponendid.

03.03.2002 at 19:29
jaanus

quote:
Lihtsalt rohkem vigasid ei oska välja mõelda,lisaks pidi see Fordide põhi viga olema ja selle nö. kommutaatori kaane all olevas zelees on augud kust paistavad ülimalt oksudeerunud (võib olla,et isegi kärsanud) elektroonika komponendid.

Aga siis lihtne - vaata, kas SPOUT peal on 5V pulss olemas. SPOUT peaks MN12-l olema MAF sensori juures (võimalik, et ka samas DIS mooduli juures, olenevalt mudelist)asuv hüpiklühisti. Võta lühisti maha ja mõõda sealt.

03.03.2002 at 19:46
Revo

Selge pilt, mõõdan kontaktid ja konde üle.

Teine küsimus veel - kontaktidelt tulevad kaks juhet mingisse musta kasti 3*5cm, sealt väljub samuti kaks juhet. Mis see on?

Kondekas on lisaks eraldi, seda ma visuaalselt oskan määrata.

Asi mulle veel võõras, sestap abi abiks on.

04.03.2002 at 14:53
MN12
jaanus wrote:

Aga siis lihtne - vaata, kas SPOUT peal on 5V pulss olemas. SPOUT peaks MN12-l olema MAF sensori juures (võimalik, et ka samas DIS mooduli juures, olenevalt mudelist)asuv hüpiklühisti. Võta lühisti maha ja mõõda sealt.

Suur tänu nõu eest aga...
Tegelikult ei olegi asi nii lihtne, nimelt ei saa ma täpselt aru kust ma pean mõõtma. Põhimõtteliselt leidsin ma küll DIS mooduli kõrvalt mingi vidina ja tegelikult on see ainuke, mis ma suutsin leida aga ma ei tea,kas see on õige.
See kujutab endast kahesoonelise juhtme otsas olevat plastmassjuppi, millelt saab eemaldada nn."jumperi"(kas see on see hüpiklühisti?)Kui tegemist on õige vidinaga, siis kas 5V pulss peab olema nende kahe otsa vahel või hoopis ühe otsa ja massi vahel?
Oleks väga tänulik suunava info eest!

13.03.2002 at 14:36
jaanus

quote:

Tegelikult ei olegi asi nii lihtne, nimelt ei saa ma täpselt aru kust ma pean mõõtma. Põhimõtteliselt leidsin ma küll DIS mooduli kõrvalt mingi vidina ja tegelikult on see ainuke, mis ma suutsin leida aga ma ei tea,kas see on õige.

Just, õige asi
quote:

See kujutab endast kahesoonelise juhtme otsas olevat plastmassjuppi, millelt saab eemaldada nn."jumperi"(kas see on see hüpiklühisti?)

Jälle õige.
quote:

Kui tegemist on õige vidinaga, siis kas 5V pulss peab olema nende kahe otsa vahel või hoopis ühe otsa ja massi vahel?

Pulss peab olema ühe otsa ja massi vahel.

13.03.2002 at 15:47
MN12
Pulss peab olema ühe otsa ja massi vahel.

Nii nii, nüüd proovisin,nii lihtsalt süütega kui ka starteriga,tulemus: täpselt pulsist aru ei saanud(kuna mõõtsin digitaalse näidikuga testriga)aga kõikus kuskil u.3-4V ja isegi kogemata peaaegu 8V.Ja see oli mõlemal otsal nii.
Kas peaks sellest järeldama nüüd,et on korras või mitte,kui ei siis kust peaks edasi otsima? Kuidas saaks süütepooli funktsioneerimisest kõige paremat aimu?

[Edited by MN12 on 13.03.2002 at 14:58 GMT]

13.03.2002 at 16:41
urmas
quote:
MN12 wrote:
Kuidas saaks süütepooli funktsioneerimisest kõige paremat aimu?
Ega vist ilma vahetamata ei saagi. Mõõta saaks seda mingi teleka kineskoobi voltmeetri/ossi otsikuga.

13.03.2002 at 16:48
jaanus

Loll küsimus aga, kas sa standard testi oled ära teinud? Siis EEC IV enda testi. Mäletan, et see väuksus ka midagi, kui süütes miski kammi avastas. Selle sama pulsi olemasolu test oli kindlasti üks asjadest, mida EEC kontrollis.

13.03.2002 at 18:54
MN12
quote:
jaanus wrote:
Loll küsimus aga, kas sa standard testi oled ära teinud? Siis EEC IV enda testi. Mäletan, et see väuksus ka midagi, kui süütes miski kammi avastas. Selle sama pulsi olemasolu test oli kindlasti üks asjadest, mida EEC kontrollis.
Mis loll küsimus,ma ise olen loll,sest ei ole ma mingit testi teinud! Ei tea neist asjadest eriti seega ei mõista kust ja mida teha. Kui saaks teada kuidas teha siis oleks ju tore ehk jõuaks siis lõpuks ka õige veani!

13.03.2002 at 21:12
jaanus

Test protseduuri kirjelduse leiad http://www.corral.net/tech/maintenance/eecivtest.html

Testrit ei ole sul arvatavasti koodide lugemiseks vaja, kuna MN12 evib "check engine" lampi salongis.
Test connector peaks olema sul kapoti all kaasistuja poolel firewalli läheduses. Kui sul on ka ARC siis on seal arvatavasti kaks pesa - Hall peaks õige olema ja EEC TEST peaks ka peale olema kirjutatud. STI ots, millest testi tegemise kirjelduses juttu on, on samas hallis karbis ning eraldub üsna kergelt.
Ülejäänus võid tegutseda vastavalt ülalviidatule artiklile.

13.03.2002 at 01:34
MN12
quote:
jaanus wrote:
Test protseduuri kirjelduse leiad http://www.corral.net/tech/maintenance/eecivtest.html

Tegin testi ära esialgu selle KOEO ja kui koode õieti lugesin,siis sain teada ainult alljärgnevat: 1.kood 21 ECT out of self-test range. see on siis jahutusvedeliku temp. andur. 2)kood 34 PFE sensor voltage out of range.(mis asi on PFE ei saanudki ma õieti teada). 3)jälle kood 21 ja 4)kood 24 ehk Air charge temperature (ACT) sensor out of self-test range. Ja oligi kõik,KOER testi ei saa teha aga süütevigade kindlaks tegemiseks on veel miski Continuous Test aga seda ei mõista teha.Koodid leidsin siit http://www.shotimes.com/SHO3eeccodes2.html aga sellest kõigest ei oska siiski mingit erilist järeldust teha.

14.03.2002 at 21:36
urmas
Paar momenti torkab silma:
1.Testis ilmnenud vead võivad olla ajalugu, mitte hetke olukord. Millas viimane kord reset tehti, ilmselt Sa ei tea.
2. Kõrgepiget ikka vist aju testida ei suuda, kuna tal puudub tagasiside pinge olemisest või puudumisest.
3. Süütevigasid võib enne kõrgepinget olla veel mitmeid.

Ma olen ühte sellist õnnetut hiljuti näinud, kes väitis, et säde on olemas. Kutt katkus juukseid ja kruvis istmeid autost välja (oli üks vanem pisike honda, aju oli istme all). Peale süütepooli vahetust käis kui kell.

14.03.2002 at 22:09
jaanus

PFE - Pressure Feedback sensor.

Samas - koodide järjekord on kuidagi imelik. EEC annab igast veast märku kaks korda aga mitte kunagi ei tohiks anda nii, et mingi kindel viga tuleb teiste, erinevate, vigade vahel.
Reseti tegemine ei ole eriti tark tegu, kui süüdet ei ole, sest siis lõpetad sa koodiga 99
Süütepooli veas aga veidi kahtlen, kuna isegi vigase pooli(komplekti) puhul peaks mõni silinder ikka laksu peale saama.

14.03.2002 at 23:02
urmas
Üksik silinder laksub, kui on seest kuiv, küünlad korras ja pool natuke tuksis. Kui on toimunud meeleheitlik käivitamine või pool tuksis, siis ei pruugi enam laksuda ka.

Ega äkki jagajat tapist välja võetud pole. Kui on ja samasse kohta tagasi pole pandud, siis võib mootor mitte käivituda ja isegi mitte turtsuda.

14.03.2002 at 23:16
jaanus

quote:
Mustang GT 94 wrote:
Ega äkki jagajat tapist välja võetud pole. Kui on ja samasse kohta tagasi pole pandud, siis võib mootor mitte käivituda ja isegi mitte turtsuda.

ERR! Hint: DIS - Distributorless Ignition System
MN12 on ilma jagajata. Süütepoolid ühes karbis koos.

Näe! Leidsin oma lingikogust abiks lehe - http://www.mn12performance.com/mn12-techinfo/dis/dis.htm

[Edited by jaanus on 15.03.2002 at 00:02 GMT]

14.03.2002 at 23:52
MN12
quote:
jaanus wrote:
PFE - Pressure Feedback sensor.

Samas - koodide järjekord on kuidagi imelik. EEC annab igast veast märku kaks korda aga mitte kunagi ei tohiks anda nii, et mingi kindel viga tuleb teiste, erinevate, vigade vahel.
Reseti tegemine ei ole eriti tark tegu, kui süüdet ei ole, sest siis lõpetad sa koodiga 99
Süütepooli veas aga veidi kahtlen, kuna isegi vigase pooli(komplekti) puhul peaks mõni silinder ikka laksu peale saama.

Tegelikult on jah ning selline järjekord tuli mingi kolmandal korral,tegelt isegi neljandal proovimisel. esimesel kolmel tulid nad sellises järjekorras: 1)21; 2)24; 3)21 ja 4)24. selle järjekorra järgi PFE viga pole,põhimõtteliselt on selle järgi vaid kaks veakest,seega mõistus on täitsa otsas. Tegelikult peaks siiski viga olema tõesti vist kuskil madalpinges,sest süütepool on täiesti tumm. Kõik kolm "plokki". Aga kui siiski viga otsida sellest PFE-st siis,kas tegu on rõhu tagasiside sensoriga või hoopis pinge sensoriga st. kas pressure tähendab antud kontekstis rõhku või pinget? Uurisin kõiki kättejuhtunud diagramme aga PFE-d sealt küll ei leidnud.Mingi sarnane on ka siin aga... http://dalidesign.com/hbook/images/allwire4.gif

15.03.2002 at 09:50
jaanus

PFE kohta ma kahjuks ei oska kommenteerida, kuna mul omal EGR puudub. Vaadates seda pilti tundub, et tegemist on pinge sensoriga. EEC annab EGR klapile voldi peale ja vaatab kas saab sama voldi tagasi. Kui volt ei ole sama (või tema jaoks vatuvõetavas vahemikus), siis järeldab, et backpressure on liiga suur ja teeb omad järeldused.
Ajaviiteks võid ju testriga kontrollida poolile tulevad pinged kah üle, ehk viib see kuskile edasi.

15.03.2002 at 10:50
MN12
quote:
jaanus wrote:
PFE kohta ma kahjuks ei oska kommenteerida, kuna mul omal EGR puudub. Vaadates seda pilti tundub, et tegemist on pinge sensoriga. EEC annab EGR klapile voldi peale ja vaatab kas saab sama voldi tagasi. Kui volt ei ole sama (või tema jaoks vatuvõetavas vahemikus), siis järeldab, et backpressure on liiga suur ja teeb omad järeldused.
Ajaviiteks võid ju testriga kontrollida poolile tulevad pinged kah üle, ehk viib see kuskile edasi.

Nii selgust ei mingit.Poolile tuleb 12V ja kondekasse kaa 12V aga sinna kolme juhtmesse kuhu peaks tulema siis igasse nn. pulss, tuleb kaa pidevalt u.12v (olenemata kas süüde on lihtsalt sees või ketran starterit. Kas selle DIS mooduli testi järgi võib 100% väita,et moodul on korras,kui jah siis kui tõenäoline on,et EEC ei mõista arvata midagi ei crankshaft sensorist ega ka camshaft sensorist või on EEC ise hoopis peetis, arvestades seda mismoodi ta koode näitas?

22.03.2002 at 18:11
jaanus

ahaa! pooli kolm juhtotsa ei pea mitte pidevat 12v sisse saama.
Sellest järeldaks, et DIS väljundis asetsev kommutaator on lühisesse küpsenud ning ülejänud elektroonika seal DIS moodulis on korras.
Huvitav, kas seda DIS moodulit on võimalik ka nii avada, et elektroonikale ligi pääseb?

22.03.2002 at 21:55
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Probleem käivitamisel - sädet pole   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.