Poster |
Message |
chrysler300 |
K:keretöö lased teha erategijal/firmal?
tahes tahmata tekib küsimus et kõigil projekte (üks uhkem kui teine) et nad kõik ju pole enam esimeses nooruses,kus ja kuidas te sebite omale selle töö et auto ka ükskord ilus saab.kas usaldate külaseppa....head sõpra...hea sõbra soovitatud tegijat....firmat....?või ise....(ok saan aru neist kes on töötanud vastaval alal)
olen näinud neid masinaid tehtud seinast seina kvaliteediga,ning alatihti ka kuulnud kuida kirutaxe töömeest või siis hinda....
küll on töömees joodik jne,küll on hind jube kirves mis sunnib minema külasepa jutule....
tean ka seda et väga suure töömahu juures on firmadel arved ikka oko megad...ja samas ka kõik ju miljokad pole et rõõmsasti 100k kohe autosse matta.
keda siis usaldate...?
miks seda teemat siin tõstatan on see et kuna olen tükimat aega üritanud tegeleda hingelähedase asjaga ehk siis vanadele huvitavatele masinatele uut elu sisse puhudes ja neid töid teinud kui erategija,kuid alatihti jooksen selle seina vastu millel on kiri et kui ei ole firma siis sind pole olemas.nyyd olengi oma firma asutamise äärel kuna paistab et teisti enam edasi ei saa tegutseda.lootus on vaid et tekiks uusi paremaid kliente...ning samas kui saan ametliku arve esitada siis ei saa klient ka väga jobutada maksmistega.medali teine külg aga on selline et siis peab lisama oma praegusele hinnale käibemaksu,mis aga paljudele meelt mööda pole...
aegajalt kohtan ka seda suhtumist et selline töö nagu keevitus ja eeltöö mõnede arvates polegi midagi väärt,aga samas klantsmasinaga tahaksid kõik ringi sõita.ja siis ikka otsitakse ülesse oma küla sepp ja see teeb siis kirvetööd jogase peaga....lõpptulemus on siukene kahtlane ja näeb alati ka odav välja.ja tähtaagadest millal masin valmis saab pole ka tavaliselt tolku.
toon väikse musta näite oma sõbra kujul,tahtis teine omale spoilereid ja kapotilõõre,otsis kuskilt p...sest mingi tegija kes siis kapoti auklikuks lõikus ja siis lükkas välja vihma kätte....kuna oli vaja kiirelt parem töö ette võtta...selle auto tegmine on nydseks kolmanda tegija juures ja läinud on 2,5a valmis pole......... pkkusin ammu sõbrale et too siis juba minu juurde ära ja lõpetame ära ...ei sobi kuna ma küsisin selle töö eest umbes 40prossa rohkem raha,aga samas oleks vend saanud auto kätte kokkulepitud kuupäeval ja valmiskujul....
ise kukkusin ka suvel samasse ämbrisse oma sebringu värvimisel,otsisin kedagi kes kohe ette võtab,kuna igalpool oli lihtsalt järjekord.lõpuks peale kahte kuud saatsin tegelase pekki ja mangusin ennast ühes kohas ikkagi letti.asi sai tehtud ja tuju hea.
kas usaldate väikefirmat või suurt tegijat
nö nurgatagused tegijad?või klants firma uute masinatega...
lihtsalt pean plaani kuida edasi tegutseda selles vallas ja samas kogun mõtteid inimestelt kes tegelevad hobiautondusega.
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
30.11.2006 at 16:01 |
|
Stang-R |
Tegija suurusel pole ju vahet, väiksem mahub muidugi mõnda kohta paremini ligi,
asja paneb paika lõpuks kvaliteet, mille põhikomponendid on: suhtumine, oskused-tehnoloogia,
töö teostamise kiirus, kasutatavad abimaterjalid ja seadmed/rakised, hind.
Kui tase on ligilähedanegi näit. Märt Arne omale (http://www.unicweb.ee/Projektid/index.php?action=vthread&forum=2&topic=63), siis tööpuuduse üle kurta ei saaks, eriti veel eksporti (välistellijaid)
silmas pidades. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
30.11.2006 at 16:56 |
|
taikonaut |
Olen isegi sama teema üle pikalt juurelnud ja jõudnud järeldusele, et lõppkokkuvõttes oleneb kõik konkreetsest töömehest, mitte sellest kuhu/kelle alla või kellena ta vormistatud on. Sinu jutust võib jääda mulje, et suurfirmad on justkui pühad lehmad, kes kunagi puuse ei pane. Ei tähtaegadega ega kvaliteediga.
Omadest kogemustest (töötan automaalrina üsna suures firmas, eetilistel põhjustel ei täpsusta) võin väita, et sellel alal ei ole just firma all võimalik tööd superkvaliteetselt teha, kuigi oskus lubaks ehk rohkemat. Pidevalt on kukil tähtajad ja levib mentaliteet, nagu vanemaid autosid ei olegi vaja viimse lihvini siledaks ajada. Raha on ju siiski see, mille pärast seda reeglina tehakse ning omanikule toob pappi sisse kvantiteet, mitte kvaliteet.
Samas teisest otsast tekitab firma kindlustunde, et töö eest ka vastutatakse. Suvaline külasepp võib su pärast töö lõpetamist lihtsalt pe**e saata, kui sa tema kehva tööga rahul pole.
Ise olen seda meelt, et tuleks lasta tööl enda eest kõneleda. Juhul kui peaksin laskma restoda mõnda vanemat autot, küsiksin kindlasti näha eelnevaid töid. Reeglina on nii, et kui tööd tehakse korralikult, peetakse samas ka tähtaegadest kinni. Sita töö puhul aga kipub prjekt millegipärast venima. Ebaloogiline tundub, aga nii ta paraku on.
|
30.11.2006 at 17:08 |
|
Astro SS |
quote: Stang-R: Tegija suurusel pole ju vahet, väiksem mahub muidugi mõnda kohta paremini ligi,
asja paneb paika lõpuks kvaliteet, mille põhikomponendid on: suhtumine, oskused-tehnoloogia,
Kui tase on ligilähedanegi näit. Märt Arne omale (http://www.unicweb.ee/Projektid/index.php?action=vthread&forum=2&topic=63), siis tööpuuduse üle kurta ei saaks, eriti veel eksporti (välistellijaid)
silmas pidades.
Eksport unustage ära.
Juba tänasel hetkel on mõtekam (rahaliselt) oma väärtuslik auto Soome värvimisse tirida ,kui siin pool aastat oodata, mega summasi maksta ja siis küstitava mitte just kõige parema tulemusega masin saada.
Meie värvijate viga on see, et plastikjunnide võõpamisega saadakse ilma pingutamiseta pappi , kvaliteet ei ole nii oluline.
Küsimus suurele ringile , mitu frimat suudaks,tahaks ja teeks järmise töö :
kere keevitus,tinatamine,kere detailide sobitamine,eeltöö ja värvimine.
Autoks on 1949 Mercury , värviks kõrgläikega süsimust ja show kvaliteet. .
30.11.2006 at 17:26 |
|
chrysler300 |
Autoks on 1949 Mercury , värviks kõrgläikega süsimust ja show kvaliteet. .
oijah...ilus masin muidugist ja alla eesmärgi ei olkski mõtet teha,kuid tekib küssa et kas raha on tõesti niipalju et tahad showautot teha.vb pole just õiget näidet sulle tuua et usas mis maksavad show autod ikka pealt 50k usd ja custom masinad isegist kolmkorda enam.
sellist masinat teeks mitu meest korraga ala pool aastat vist.....
igatahes edu.
sa oled magus klient mõnele varsti
kuid jah showkvaliteeti....ma arvan et siiski mõne tegija eestist ikka leiab. |
30.11.2006 at 17:34 |
|
chrysler300 |
quote: Stang-R: Tegija suurusel pole ju vahet, väiksem mahub muidugi mõnda kohta paremini ligi,
silmas pidades.
küsin sult vastu et mis sa arvad palju on sellised kliente nagu hr aarne on oma oskustega välja teeninud,temale ma arvan et piisab kuid rohkemat...kahtlen.meie konna(vabar)tiigis on ju valdav mentaliteet osta võimalikult uus ja kallis luksmesa või bemar.ja sellised vennad eriti väga ei jagagi nagu uunikute teemast miskit.
meile kõigile tuttav hr rutuaga vesteldes oli kunagi teemaks et ntx mõne 60date caddi viimase lihvini ülesvuntsimine võiks minna ala400K-600K raha maksma......ma kahtlen kas nii ostujõulisi usakafänne hetkel mitu on.ehk vaid mõni üksik.
olen kohanud suhtumist kus ntx terve põhja ja karpide uuesti ehituse eest peeti 12K raha paljuks.....masendav.(oli üks vana huvitav euroraud.)
muidugist kui klient rahaga ei koonerdaks siis oleks mõnigi tegija võimeline sellise hiigelmahuga tööd tegema kui hr aarne(noh juhul kui oskusi jagub) |
30.11.2006 at 17:46 |
|
kalev35 |
Soomlased toovad hoopis siia värvimiseks - kuhu, seda ei tea kahjuks. Tean, et toovad hea kvaliteedi pärast!
30.11.2006 at 20:15 |
|
Astro SS |
quote: kalev35: Soomlased toovad hoopis siia värvimiseks - kuhu, seda ei tea kahjuks. Tean, et toovad hea kvaliteedi pärast!
Paari viimase aastaga on seis vastupidiseks muutunud.
Üks huvitav fakt veel: Soomes on mootori remondiga seotud tööd odavamad kui meil , kaane lihvimine, ploki puurimine, vända lihvimine.(ja seda isegi väga kvaliteetses firmas)
Meil tahavad vist kõik ruttu rikkaks saada!
Üks asi võrdluseks veel: Soomes on sooja garaaziboksi üür ca 50€ ehk ca 800 .- eek, palju meil maksa soe garaaziboks kuus?
30.11.2006 at 20:22 |
1 edit. Last edited 30.11.2006 at 20:25 by Astro SS
|
Stang-R |
Mõned märkused neile, kes lugesid ja aru ei saanud (kehtib antud kontektis vanade autode taastamise kohta):
SUHTUMINE: fraasid ".... unustage ära", "kas sul ikka pappi on, et tahad midagi", "keegi siin midagi ei oska" jne. on
pullikaka, mina usun, et tegijad ja tellijad on vastastikus sõltuvuses, kui tehakse koostööd ja teineteise tümitamise
a'la " nõme nõudmine" -"seda sa ei oska" asemel tegeldakse asja sisuga, ei ole tulemust vaja 100 aastat oodata.
VÕIMEKUS: ma ei usu, et hetkel leidub häid tegijaid, kes teevad kõik etapid perfekselt ära, ja ega ei peagi tegema,
siis kannataks kvaliteet. Minu kogemused värvijatega lubavad küll arvata, et virisemiseks pole põhjust. Ollakse
võimelised nii objektiivseid pakkumisi tegema, kui ka kvaliteeti tagama.
Plekitöödega on asi aga palju keerulisem, kuna nii tehnoloogiate: serv-serv+pahtel, üleserva+tina, serv-serv=täisõmblus,
kui ka hinnapakkumiste/tähtaegade osas valitseb täielik segadus.
Enamus töökodasid on orienteeritud kindlustusjuhtumite turule, n.ö. uus tiib ja kogu lugu, fond maksab.
Tõsi on, et Soomes tehakse paljusid asju paremini, kuid neil on pikem kogemus ja suurem turg, kuid selle erinevuse
kadumine on aja küsimus, mõnes valdkonnas polegi võib-olla mõtet järgi joosta, vaid allhanget kasutada.
RESTOTURG: kui sõna levib, et häid tegijaid on, tuleb ka tellijaid, sest ostujõud kasvab. Soodsama hinna pakkumine
ei pea tähendama kehvemat kvaliteeti, vaid näit. tellija kaasamist tööprotsessi (vastavalt võimekusele), plekkide hulgiostu,
paremaid seadmeid jne.
OSKUSED: hea käsitöö oskused tõusevad järjest kõrgemasse hinda, luksuskaupade ja kvaliteettoodangu turg on
parimate marginaalidega ja pidevalt kasvav. Kui kolm aastat tagasi USA turul Mustangite hindu vaatasin, maksid
kompud 100K$, nüüd 200K$.
Ma ei ole kunagi arvanud, et Eestis leidub hoobilt 100 kunni, kel on kohe uunikromu vaja taastada, täna üks,
järgmine kuu kaks ....
Pikk jutt -sitt jutt, aga veelgi hullem on hale nutt. |
30.11.2006 at 21:02 |
|
mustus |
Teema algusesse. Sa kurdad, et käibekas teeb su hinna kalliks. Käibemaksu kohuslaseks saad, kui teed aastas 250 000 EEku käivet. Enne sa käibekat küsida ei tohi. Kui sulle see rõõmu pakub, siis asjal on ka teine külg, sest kui hinnale ehk teenusele on lisatud käibekas, siis ettevõtted saavad selle maksuametilt tagasi ja hind selles osas neile ei muutu. Muutub hind eratellijaga, sest temale jääb käibekas hinna sisse, mida ta tagasi küsida ei saa. Aga, see sul eratellijaga omavaheline asi, millistes maksetingimustes kokku lepid. Ettevõtted muidugi eelistavad km kohuslasi. Selleks siis tuleb sul saavutada 250K käivet aastas.
Kui muretsed maine pärast, siis rahulolev klient on parim reklaam. |
30.11.2006 at 23:59 |
|
erik |
quote: mustus: tuleb sul saavutada 250K käivet aastas.
ei tule |
30.11.2006 at 00:00 |
|
mustus |
quote: erik: quote: mustus: tuleb sul saavutada 250K käivet aastas.
ei tule
Käibemaksu subjektiks on käibemaksukohustuslane – ettevõtlusega tegelev isik, kes on registreeritud või kohustatud end registreerima maksukohustuslasena. Isik on füüsiline või juriidiline isik, sealhulgas avalik-õiguslik juriidiline isik, ja riigi-, valla- või linnaasutus.
Maksukohustuslasena registreerimiskohustuse tekkimise aluseks on maksustatava käibe piirmäära 250 000 krooni ületamine. Sellisel juhul tuleb kolme tööpäeva jooksul esitada oma elu- või asukohajärgsele Maksu- ja Tolliameti kohalikule asutusele avaldus enda registreerimiseks maksukohustuslasena. Nimetatud käibe piiri ületamise päevast alates tuleb maksustatavate kaupade ja teenuste võõrandamisel arvestada ja tasuda
|
30.11.2006 at 00:05 |
|
antoine |
quote: mustus: quote: erik: quote: mustus: tuleb sul saavutada 250K käivet aastas.
ei tule
Käibemaksu subjektiks on käibemaksukohustuslane – ettevõtlusega tegelev isik, kes on registreeritud või kohustatud end registreerima maksukohustuslasena. Isik on füüsiline või juriidiline isik, sealhulgas avalik-õiguslik juriidiline isik, ja riigi-, valla- või linnaasutus.
Maksukohustuslasena registreerimiskohustuse tekkimise aluseks on maksustatava käibe piirmäära 250 000 krooni ületamine. Sellisel juhul tuleb kolme tööpäeva jooksul esitada oma elu- või asukohajärgsele Maksu- ja Tolliameti kohalikule asutusele avaldus enda registreerimiseks maksukohustuslasena. Nimetatud käibe piiri ületamise päevast alates tuleb maksustatavate kaupade ja teenuste võõrandamisel arvestada ja tasuda
õige. 250-st tuhhist alates oled sa kohustatud 18% arvestama ja tasuma. aga keegi ei keela sul ka enne end käibemaksukohuslaseks registreerida.
30.11.2006 at 00:11 |
1 edit. Last edited 30.11.2006 at 00:12 by antoine
|
mustus |
Õige ta on, kui käibeks nimetatav sündmus leidis aset ajal, mil aastase käibe kogumaht ei ole veel ületanud 250 000 krooni piiri ja ettevõtja ei ole ennast ka vabatahtlikult käibemaksukohustuslaseks registreerinud, siis selle eest ei tohi ettevõtja kliendilt käibemaksu küsida. Ei olnud kohe oma sõnastuses täpne, kuid kui asi on pisutki selgem, siis eks otsusta ise.
Mul isiklikult ei ole "külasepa" vastu midagi, kui ta endale võetud kohustustes tasemel on. Jutt eelnevalt jumala õige, ei leidu nendes kõlavate nimedega maalritöödega tegelevates firmades hinna ja kvaliteedi kõige paremat suhet. (Ei räägi kõigi nimel)
Olen ise samasugusel maalri otsingul, kuid heade maalrite puhul (nn "külasepad") puuduseks on kuumakamber. Full size ameeriklane ei mahu sisse. Suurtes firmades on häid maalreid ka, kuid kõik käib läbi tuttavate, et just tema su autot värvib ja ka ette valmistab. Muidugi ei tahaks ka käibekat maksta ja veel suure firma kontorit üleval pidada, nii ma vaatangi ringi, kes nendest "külaseppadest" oleks võimeline asja kõige kõrgema kvaliteediga korda ajama.
Ega ma ei kiirusta, sest värvida ei kavatse iga aasta, sestap uuringi pikalt tausta ja juba valminud tööde kvaliteeti. |
30.11.2006 at 01:31 |
|
FM02 |
Käisin eelmisel autol ka odavalt paari detaili värvimas, ja tehti aint sitta.Värvitoon oli täiesti erinev. Ei tahtnud pärast kirju autoga enam sõitagi. Lambikohas saab alati p...sest. Hiljuti viisin auto tuttavate juurde kes tegid ka 60%ga hinnast mis muidu võetakse ja tehti korralikult. Teadsin, et nad teevad hästi ja tehti sõbra hind. Praegu olen väga rahul tehtud tööga.
Tahad omale töökoda vms. teha siis tee alguses odavamalt. Näita, et teed kvaliteetselt, siis tõsta hinda. Ükski klient ei lähe ära. Kes vähegi oma autost hoolib see laseb seda korralikult remontida/värvida. |
01.12.2006 at 09:53 |
|
Sören |
quote: FM02: Käisin eelmisel autol ka odavalt paari detaili värvimas, ja tehti aint sitta.Värvitoon oli täiesti erinev. Ei tahtnud pärast kirju autoga enam sõitagi. Lambikohas saab alati p...sest. Hiljuti viisin auto tuttavate juurde kes tegid ka 60%ga hinnast mis muidu võetakse ja tehti korralikult. Teadsin, et nad teevad hästi ja tehti sõbra hind. Praegu olen väga rahul tehtud tööga.
Tahad omale töökoda vms. teha siis tee alguses odavamalt. Näita, et teed kvaliteetselt, siis tõsta hinda. Ükski klient ei lähe ära. Kes vähegi oma autost hoolib see laseb seda korralikult remontida/värvida.
ma küll ei mõista kus see loogika siin on. ise räägid, et käisid odavalt tegemas, tehti sitta (mida muud sa ootasid?), aga samas soovitad alguses odavalt teha ja siis hiljem hinda tõsta. odava hinnaga turule tulemine on turu solkimine ja üks endast lugupidav firma (tegija) seda küll tegema ei peaks.
mina olen lasknud oma tsiklite detaile värvida nii ametlikult firmas, kui ka mustalt otse tegijaga suheldes. mõlemal korral olen väga rahule jäänud ja ka korralikult maksnud (st on ka korralikult küsitud). mõlemal korral olen eelnevalt tuttavatelt uurinud kus korralikult tehakse ja ka tegijate juurde länud jutuga, et mul on vaja korralikku tööd, mitte odavat hinda.
kui oled väärt mees ja teed väärt tööd, siis tuleb selle eest ka normaalset raha küsida. ei ole mõtet alguses odavalt ja viletsalt teha, et omale mingit kliendibaasi saada, sest kliendid, kes sa sel viisil omale saad ongi need, kes odavat kohta otsivad.
01.12.2006 at 10:16 |
|
FM02 |
no kui keegi ei tea kuidas sa teed siis ei saa ju raha küsida, mingi suvaline loll hakkab head hinda küsima siis ma peaks ka päris segi olema et seal remondiksin. No ise räägid ka et tuttavatelt said teada et teeb hästi. Oleks mingi uus vend old kellest keegi midagi ei tea ja ta sama raha oleks küsind, sa siis hui oleks sinna viinud oma sikli. saad ju ise ka aru et hinda küsida siis peab olema, kes teab, et see on seda väärt. Odavalt saab siis teha kui sul on tutvus kohas kus tehakse hästi ja sealt saad alla. ise räägid umbes sama juttu ja siis üritad vaielda. Naljakas ikka ....
Odav kliendibaas pole mingi kliendibaas, need lendavad nagunii ringi koguaeg, kus saaks krooni odavamalt. Klient on see kes hindab kvaliteti ja on nõus maksma selle eest. Tutav teeb maakohas ja üsna kõrge hinnaga, ja ikka on kliendid kuna ta teeb hästi.
Sellised odavad töökojad tuleks üldse kinni panna kes s..ta teevad.
Ma see esimene kord oma elus viisin sinna odavasse kohta, läbi mingi tuttava-tuttava ja oligi käes. Omad vitsad peksid. Rohkem lolle vigu üritan mitte teha. kas teen kohas kus olen kindel et tehakse normaalselt või nipetnäpet teen ise. Pärast süüdistan ennast |
01.12.2006 at 10:52 |
4 edits. Last edited 01.12.2006 at 11:00 by FM02
|
kkerem |
OT
fm02, kift text sul.. vahest olex muqawam lugeda, qi kõik tähed wälja kirjutax...
OT off
Igasuguse autoremondiga on tegelikult keeruline. Mina pole leidnud veel sellist kohta, kus võiks kindlalt väita, et hea ja korralik on. Ühes unustatakse üks asi tegemata, teises teine. Šarniiri oskavad enamik vahetada, aga kui on vaja elektrronikat teha, värvida või mingit "müstilist" viga otsida, siis pole tegijaid kuskil.
Ühesõnaga, kui keegi teeb sellise remondikoha, kus ollakse võimelised tegema asju hästi, siis mina hooldaksin ja remondiksin oma liikureid seal olles nõus ka sellevõrra kallimat hinda maksma, kui aga tehakse üks järjekordne, siis pole asjal pointi - olgu siis pleki või värvi või mõni muu remondikoda.
Põhiline probleem EV-s on üldse, et igat lihtsat asja pead kuskilt uurima ja kellegy "first hand" kogemusi taga ajama, et saaks kvaliteeti.
01.12.2006 at 13:47 |
|
vvt |
Kere- ja värvitööd on Eestis suuresti kindlustusest oma leiva saavad ja ei ole neid hästi maksvaid hobiautoomanikke midagi nii palju, et nende töödest mingit normaalset töökoda pidada jõuaks. Mul on üks tuttav tegev sellise asjaga ja tema jutu kohaselt elab üsna suvalise kvaliteediga kindlustuste töid tehes päris heaste, sest enamik autosid on siiski aastaid vanad ja ei omanikud ega kindlustus midagi suurt ei nõua, kui "õigeid" mehi tunda. Nt äranügitud plaststange värvimisel matistatakse-lihvitakse ainult parandatud koht, ülejäänu nühitakse silikoonieemaldajaga puhtaks ja tuisatakse üle. Põhiline, et väljast läigiks. Mis puudub igasugu "kalade" otsimist, siis tegeletakse vähe seepärast, et sellest ei ela ära. Lihtsam ja tulusam on tüüptöid teha, õnnestumise % suur ja raha jookseb. Oled uue töökoja ehitanud ja laenud kaelas, muretsed ikka oma makseteks raha kokku saamise, mitte vanakooli stiilis asjade lahendamise pärast.